Stackars Mp

Det är ingen väl förborgad hemlighet vad jag tycker om Miljöpartiet, enkelt uttryckt så avskyr jag dom och deras politik. Anledningen är också den väldigt enkel, jag kan inte se till vilken nytta deras politik skulle leda. Tvärtom ser jag bara problem med deras förslag. Ett sånt uppenbart är energipolitiken där partiet lyckats få till en smygavveckling av kärnkraften med hjälp av höjningen av den så kallade effektskatten (Ny Teknik).

ÅgestaverketI en tid då allt fler tecken pekar på att kärnkraften behövs mer än någonsin väljer miljöpartiet att genomföra en skattehöjning och därmed smygnedläggning av denna. Den Gröna Energin levererar inte och kan aldrig täcka landets behov men ändå drivs politiken. Det vore bättre att lägga ner Miljöpartiet Foto: By Unknown – Vattenfallstyrelsen, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11247345

Skatten höjdes ju med 17 % har ju gjort kärnkraften olönsam och nu läggs kraftverk i malpåse trots att den behövs. Samtidigt som detta sker pumpas det in pengar i så kallad förnyelsebar (SVD Näringsliv; Archive) energi. Detta sker trots att man vet att Tyskland övergav samma projekt på grund av den låga verkningsgraden och att det nu finns siffror också här (från 2012) på samma låga effekt (Folkbladet; Archive). 2,7 % Leverans-säkerhet är inte imponerande, tvärtom är siffran så låg att alla måste reagera.

Det är den här typen av miljardrullningar av dina och mina pengar som partiet hänger sig åt och detta utan positiva resultat. Lekstugepartiet Mp är alltså enligt mig inte moget uppgiften att sitta i en regering. Frågan är om de ens är mogna uppgiften att sitta i riksdagen. Det finns ju en överhängande chans att med sådana partier där tappar folk förtroendet helt och riksdagen blir istället riskdagen eller riksdagiset.

Jag kan dock inte låta bli att bli lite medkännande samtidigt som jag gottar mig åt ett parti i fritt fall. Det brukar ju heta att politik är en blodsport och det stämmer verkligen. För när ett parti som detta nu går från kris till kris kastar (Expressen; Archive) sig alla över det. Till och med internt (Expressen; Archive) växer kritiken. En god ton brukar ju annars vara att hålla sams utåt men ta debatten internt. Nu bråkar man inför i varje fall delvis öppen ridå där det är partiledningen och dess brister som står i fokus.

Faktum är dock att det inte bara är partiledningen som har misslyckats i sitt jobb. Ser man till ministrarna i regeringen har de gett en blek bild av sig själva. Gustav Fridolins 100 dagar då skolan skulle fixas är klassisk. Att det nu har gått ca 450 där inget har hänt lär också det gå till historien. Tittar man på dem som ska samarbeta med regeringen och lösa en del problem finns ytterliga ammunition att hämta för kritikerna. Den som står i gluggen i det perspektivet är ingen mindre än Mehmet Kaplan igen.

AmmunitionMiljöpartiets antagonister håller som bäst på att samla på sig all möjlig ammunition i form av argument och ord för att ytterligare kritisera partiet. De är nu så gott som ansatta från alla håll och kanter Foto: Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27261

Hans inkompetens som bostadsminister fick en av landets största byggherrar Veidekke genom direktören Lennart Weiss att reagera (Expressen; Archive). Samme Weiss råkar också tillhöra gräddan av Socialdemokraterna, den så kallade sosseteten, där han haft flera tunga uppdrag i die Partei och är gift med Annika Billström – före detta finans-borgarråd i Stockholm. Weiss menade i sin kritik att ministern med sin förda politik missade en historisk chans att göra något åt den usla byggsituationen i landet.

Kritiken är helt riktig, landets bostadsminister mäktar inte med sin uppgift och borde om det politiska modet fanns ha bytts ut för länge sedan. Hans surmulna och infantila reaktion på kritiken bara understryker den bilden. Sedan kritiken framfördes har nämligen bostads-ministern vägrat träffa Veidekke och Lennart Weiss i möten. Det fanns alltså all anledning för honom att förtydliga och fördjupa kritiken (Expressen; Archive) i både följande artikel och i en podcast.

De som alltså inte vill Miljöpartiet väl samlas nu i horder. En del av dem finns internt och riktar sin kritik mot nuvarande ledning, andra finns utanför och pekar på ett vinddrivet parti utan ledning eller dåliga ministrar som inte mäktar med sin uppgift. En sak är här ganska anmärkningsvärd. Lennart Weiss är som sagt inte en dussinfigur i sossesammanhang, tvärtom är han en doldis men en tung sådan. När nu kritiken kommer från honom kommer den eventuellt från socialdemokratin som i så fall nu kanske har börjat tröttna.

Tecknen är inte alldeles glasklara, frågan på vems mandat Lennart Weiss gör sitt uttalande är t ex obesvarad. OM det skulle vara så att han faktiskt har stöd för sin syn i varje fall i delar av partiet och OM han uttalar sig på partiets vägnar, inte de egna, lär Miljöpartiet ligga risigt till i framtiden. Detta kan vara första varningen.

VarningsskyltVarningarna bör tas på allvar när de till och med kan komma från den inre kretsen av Socialdemokratin. Miljöpartiets ledning lever allt mer farligt då kritiken nu är både öppen och kommer från samarbetspartners Foto: Av UK Government – UK Traffic signs image database, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12761371

Löjesguiden nominerar idag Miljöpartiet och dess ledning Åsa Romson och Gustav Fridolin till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Misslyckad politik är misslyckad politik, lite eller inget kan dölja det faktumet. När nu bevisen hopas på hur missriktad partiets politik är finns inte mycket kvar att säga eller göra mer än att möjligen krypa till korset och erkänna sina misstag. Det gör de två huvudpersonerna till extra stora kandidater till priset.”

7 tankar på “Stackars Mp

 1. Det är väl det enda positiva med att MP blev ett regeringsparti att alla kan se vilka odugliga ledare och ministrar de har samt vilken utopisk politik dom företräder.
  Det sjuka är att deras medlemmar är ännu mera extremistiska och gråter över de kompromisser som MP har tvingats gå med på för att få vara med i regeringen.
  Det är ju också komiskt att Löfven till slut blev tvungen att sätta en förmyndare i form av Ylva Johansson på Fridolin och Kaplan för att se till att dom inte havererar regeringen ännu mera.
  Romson borde väl också ha blivit satt under förmyndarskap…
  Fast om Löfven hade haft någon ryggrad så borde han ha ombildat regeringen och slängt ut Fridolin och Kaplan eftersom han anser att dom är så odugliga att dom behöver en förmyndare.
  Fast han vågar väl inte det för då skulle väl även syltryggarna i MP avgå från regeringen..

  Han borde väl också slänga ut framtidsministern Kristina Persson som är så osynlig att Löfven inte ens kom ihåg vad hon heter och Wallström som är ett enda stort haveri.
  Är det någon som vet vad Kristina Persson har gjort sedan valet ?

  Gilla

  • Och som de gör bort sig! Det går ju i raketfart och få dagar förflyter utan att detta parti sitter på pottkanten. Senare i veckan kommer ett nytt inlägg om miljöpartiets fundamentalistiska natur där jag inte längre tycker så synd om dem utan försöker att såga sönder och samman partiet. God läsning då.

   Kristina vem? Jaaaa, hon som hade sett spöken ja. Jag förmodar att hon hållit sig undan och glatt intjänat 139 000 kronor i månaden av skattebetalarnas pengar på att mumla något om vård skola och omsorg där bakom sitt skrivbord. Jag med mina 26 000 i månaden skulle känna mig jätteglad om jag tjänade de summorna. Att jag skulle göra ett bättre jobb än ca 90 % av regeringen spelar däremot ingen roll, jag är ju vare sig sosse, mp eller har kontakterna. Det gäller ju att födas in i rätt familj nu för tiden. Är man med i sosseteten är saken biff, är man som du och jag en vanlig nobody får man leta länge innan möjligheten presenterar sig. Nu är vare sig du eller jag en ”nobody”, men vad vi är har väldigt lite med saken att göra så länge vi står utanför sosseteten eller inte bor granne med Gustav. 🙂

   Gilla

   • Har Persson verkligen tagit det här jobbet/sysselsättningen för pengar?
    Hon är ju redan stenrik och behöver liksom Wallström inte tänka på försörjningen. Nej, de vill ha MAKT och och har tagit sig makt för att införa sina extremistiska idéer på alla de kanter Det är därför mp också sitter i regeringen.
    En massa miljarder till ett otal konstiga projekt plus UTNÄMNINGSMAKTEN och dessutom total kontroll över ”Public service”.
    Det tragiska för Sverige och det svenska folket är att AKB och moderaterna tillåter detta.
    Bo Adolfsson, Mölndal

    Gilla

   • Halvt på skämt halvt på allvar kan man raljera över det mesta med regeringen som inget annat är än ett stort skämt hur man än vänder och vrider på det. När sen de verkliga skälen ska diskuteras lär väl din hypotes vara en given kandidat. Kan när allvaret sänker sig till och med medge att den är en riktigt het kandidat även om Persson inte är den mest framträdande av ministrar. I andra fall är det uppenbart att det enda för ögonen är makt och inget annat. Skulle tro att AKB och alla andra har en bristningsgräns som snart närmar sig. Vi får se vad Löfven hittar på och vad reaktionen blir. Själv tycker jag AKB borde ha reagerat redan i förra veckan då nya högskoleförslaget las fram till riksdagen. Jag skrev om det i gårdagens inlägg, men som sagt ärendet bereds nu och vi får se reaktionen men framför allt handlandet.

    Gilla

 2. Hej.

  Miljöpartiet är ett parti som överlevt sitt syfte. Det finns nu en allmän medvetenhet och attityd till miljö och naturresurser som är markant annorlunda än vad den var när partiet bildades. Det är detta som föranlett Mp att ge sig ut på äventyr i alla möjliga frågor, och även det som skapat karriärmöjligheter för broilers som Fridolin (han kunde ju gjort karriär i vilket parti som helst då han inte står för någon annan politik annat än bra för Fridolin) och konspirationsteoretiker som Romson. Partiet är helt enkelt irrelevant och onödigt, på samma sätt som de ideologiska kamraterna i vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Deras sakfrågor är totalt ur led och ur tid då det mesta de säger redan är sagt och det mesta de föreslår är verkningslöst. Det är helt enkelt ett överspelat parti som spelar en liten eller ingen roll i svensk politik. Senare i veckan återkommer jag till fundamentalism/extremism och gör mp till ett sånt parti. För med de två avloppsrörens inträde på scen har tonen skärpts, fundamentalismen ökat och ingen får ens längre kritisera deras ståndpunkter. Det är alla tecken på ett parti som klänger sig fast vid sakfrågor som numer saknar relevans men som man klöser sig fast vid för att inte tappa den sista gnuttan trovärdighet. Problemet för dom är att det har de gjort för länge sedan, trovärdigheten är i det närmaste noll. Exit mp.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s