Sprängstoff

Det fanns de som trodde att bara alla människor i hela Mellanöstern kom hit skulle rosen-bladen regna från himlen och lejonen och lammen skulle vila sida vid sida. Nu visar det sig bli problem istället, något som inte ingick i planen. Bostadsbrist, arbetsbrist, platsbrist på temporära boenden vilket har gjort att folk övernattat i smällkalla nattkylan (Ekuriren; Archive). Dom kallade det ”humanism”, i själva verket vet och visste det nog inte betydelsen av ordet.

Snart visade det sig också att ingen hade någon som helst kontroll på vilka människor som kom hit. Så snart de satte foten på svensk mark kunde de försvinna (Svenska YLE) rakt under näsan på polisen som hade order om att inte ingripa eller hindra. Idag vet ingen var de finns eller vad de har för avsikter med att vistas här. Vi vet faktiskt inte ens hur de försörjer sig, de kan alltså vara löneslavar åt någon som tackar högre makter för gåvan. Ytterligare en orsak till varför gänget från Medborgarplatsen aldrig kan kalla sig humanister.

Dansande ManVissa människor är lättövertalade. Dansa lite och ge dem lite skådespel så är saken biff. Nu när resultatet börjar dyka upp i form av rapporter om både det ena och det andra är det ingen som vill höra talas om dessa Foto: By Carlotta Marie Bonnecaze (d. 1930) – Design by Carlotta Bonnecaze, via [1], Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19264620

Den där sista biten, vad de har för avsikter med att vistas här gör det än mer möjligt för de som ryktesvis har sökt sig hit för att begå terrorbrott. Ett envist rykte talar nämligen om IS-krigare (SVD; Archive) som sökt sig hit förklädda till flyktingar. I det ljuset är det intressant att nu sätta en ny händelse som det rapporterades (GT; Archive) om i fredags. Det var då sammanlagt tre män arresterades för planering av ”allmänfarlig ödeläggelse” i Göteborg.

Deras etnicitet nämns inte i artikeln, kan det bero påatt de är av utländskt ursprung? Det är ju den nya journalistiska logiken som skapar den gissningsleken. Av artikeln framgår inte heller vad som har uppdagats under förhör. Det kan vara utredningstekniska omständigheter som skapar detta, polisen brukar under pågående utredning vara förtegna om såna detaljer för att inte förstöra åtalsförberedelsen. Man kan ändå inte låta bli att undra vad tre killar med en bil lastad med sprängmedel hade för uppsåt.

Eftersom polisen och tidningarna är förtegna om uppgifterna blir det hela spekulationer men tänk om sprängämnena skulle användas till terrorbrott? Hur kommer då alla godhjärtade att framstå? De låtsas ju fortfarande om som om de var det mest humana som finns men söndersprängda människor på offentliga platser är inte särskilt humanistiskt. Tvärtom är det bland det mest antihumana en människa kan göra mot en annan. Den skuggan faller i så fall på både gärningsmännen och de ”godhjärtade”.

Det börjar gissningsvis se ut somt att Jonas, Malena, Henrik, Stefan och allt vad de hette som deltog den där dagen på Medborgarplatsen i Stockholm, har begått en grov felkalkylering. Deras föresatser tycktes se goda ut men alltmer pekar på att de i själva verket skapade något annat, något betydligt mer ljusskyggt som nu sakta börjar dyka upp i form av händelser som alla blir mer och mer otäcka.

ParMedielogik: Är du utrikes född kan man köra omkring med bilar fulla med sprängmedel utan att identiteten röjs. Är du vit man spelar det ingen roll vad du gör, du är i alla fall hustruplågare, vettvilling och terrorist innan du vet ordet av Foto: Wikimedia Commons

Allt det där är förstås åter lite av en spekulation för vi vet faktiskt inget av vad som har hänt. Bilen kunde lika gärna ha framförts av ett gäng vita förortskillar från Partille eller nån trygg medelklassförort som Tuve. Problemet med den förklaringsmodellen är att då hade det stått med stora braskande bokstäver redan i rubriken: ”Vita förortsmän tagna på bar gärning med sprängmedel i bilen”. Återigen är det medielogiken som ser sån ut att man kan vara rätt säker på hur det skulle ha tett sig.

Fast godhetsrörelsen hade rätt på en punkt, tur att det fanns någon sådan mitt i allt elände. Det blev faktiskt tillväxt. Jo du läste rätt, vi hade alla fel i våra antaganden. Det visar sig nämligen att tillväxten kommer i den industri som sysslar med människosmuggling (SVD; Archive). Förra året startade polisen 105 nya förundersökningar och bara i år har ytterligare 34 i Sverige. Industrin sysselsätter 40 000 människor och omsätter beräknade 6 miljarder Euro runt om i Europa förra året enligt Europol (SVD; Archive).

Ytterligare en formidabel succé för godhetsrörelsen med andra ord. Det finns bara en liten hake i det hela och det är hur detta ska kunna leda till ökade skatteintäkter som kan finansiera välfärd.För alla de härliga 6 miljarder Euro alla tjänar är ju knappast pengar som sen blir till intäkter att klara av sjuka, äldre eller utbildning med. Pengar vi blir snutna på alltså. Jag gissar att man inte tänkte på det den där gången när dansandet och sjungandet var viktigare än sakfrågan.

Nästa fråga man missade är den där om vilka som kommer in i Europa med flyktingsmugglingen. Ingen ska inbilla mig att smugglarna ställer den där frågan ”Är du eller har du någonsin varit medlem av IS eller al-nusra jabhat”. Sanningen är nog snarare att vi med denna ordning inte har den blekaste aning och vi har inte heller någon koll på vad det kommer att leda till. Fler terrorattentat i framtiden är gissningsvis en inte helt utesluten möjlighet. Om detta är sant kom ihåg att tacka alla dom som dansade och sjöng.

Eli & NikiAllt fler tecken visar att godhetsrörelsen inte bara hade fel utan hur fel som helst. Tonerna som lät så lockande klingar nu alltmer falskt. Foto: Av ESC_2011_Winner_Aserbaidschan.JPG: JCSderivative work: César (talk) – ESC_2011_Winner_Aserbaidschan.JPG, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15210442

Löjesguiden nominerar idag Jonas Gardell, Malena Ernman, Henrik Schyffert, Stefan Löfven, Gustav Fridolin och Åsa Romson till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Man måste söka sig tillbaka i världshistorien för att hitta människor som med en sådan religiös iver lyckats lura ett helt folk så till den milda grad som ni. Ett slående propagandanummer som ni dessutom aldrig själva behöver ta ansvar för. Det gör er till durkdrivna kandidater.”

14 tankar på “Sprängstoff

  • Hörde om det i går kväll och jag fick kalla kårar längs ryggraden. Det betyder att någon någonstans t ex på SÄPO har utlöst larmklockan. Det finns alltså påtagliga misstankar om något mer, något annat och självklart berättas inte om detta.

   Gilla

 1. Jag var aldrig lurad men vad har en vanlig liten person att säga till om när eliten vrålar och använder all sin makt till att förfölja och skrämma de som tänker själva och kommer fram till en annan slutsats än dom?

  Gilla

  • Vi är ändå några stycken som aldrig föll för locktonerna och det inger trots allt elände ett visst hopp. Elitens oförmåga att se baksidan i sitt egna tänkande kräver människor som kan tänka åt dem och det är vår nisch att fylla. Att de dessutom försöker att inskränka rätt självklara byggstenar i det fackverk som kallas demokrati är anmärkningsvärd men inte förvånande. Om man har fel, får det presenterat för sig och inser att man har fel har man två möjligheter till handling. Det ena är att säga ”förlåt, jag hade fel och ska genast bättra på det här”, det andra är att fara ut i en attack som man hoppas ska skrämma den andre till tystnad. De har valt den senare och det innefattar just att skrämma. Det finns också inslag av ”låt oss kringskära deras möjlighet att uttrycka sig och att få fram sitt budskap genom att inskränka möjligheten att uttrycka en annan åsikt än vår”. Det finns ett slags ”du får tycka vad du vill bara du tycker som oss”-tänk bakom allting. En gång hette det att tänka fritt var det största man kunde göra, nu är det som om att det bästa och finaste man kan göra är att hålla med. Jag kan lugnt säga att den vägen inte ligger i min natur och jag förmodar inte heller din.

   Men då finns något så fantastiskt som verkligheten. Verkligheten avslöjar nämligen på ett brutalt sätt alla de felaktigheter som döljs i deras tänkande. Slår inte det rot lär etablissemanget få lära sig sin läxa den hårda vägen när vi måste gå omkring på gator och torg och samla likdelar eller åka ut och hämta ytterligare en ihjälskjuten. Deras världsbild går inte att upprätthålla så länge sånt inträffar, när och om det kommer att inträffa. Tvärtom visar historien att det är då klyftan inte bara vidgas utan blir så djup att antingen faller hela etablissemanget ner i ett avgrundshål för att de inte kunde lära sig eller så måste de snabbt anpassa sig för att inte hamna där. Det gäller alltså att mangla ut den andra ”sanningen”, den som inte dessa människor vill känna av. Den uppgiften passar mig bättre än att vara deras lydiga verktyg och jag anar (?) att också du kanske är en sån person. Med andra ord, vi behövs!

   Gilla

   • Kan ju bara hålla med om att vi måste mangla ut sanningen hur obehagligt det än må drabba oss i allafall här på nätet. Skrev lite sanning till Niklas Strömstedt igår på twitter och han vände på det jag sa och gjorde det till något det inte betydde och då kom hatet från hans följare men inte bryr jag mig. Det finns där att läsa och de som tänker själva ser sanningen.
    Märklligt hur alla dessa toleranta människor är de första att attackera och hata sina landsmän för deras åsikter.

    Gilla

   • Frågan är bara hur länge det kan fortsätta. Regeringen presenterade ju en ny utredning och dess direktiv för 14 dagar sedan där det hette att det som uppfattades som ”personlig kränkning” skulle kunna straffbeläggas. Utredningen har som sagt bara börjat men man börjar bli lite smårädd för att nu den sista kanalen för lite mer objektiv information nu också den ska censureras för att statsmakten och makthavarna inte tål kritik. Under tiden måste alla goda krafter fortsätta att trappa upp vad jag och kanske också du ser som sanningen.

    Måste samtidigt gratulera dig till ditt mod mot Niklas där. Han och hans fru är något av det mest avskyvärda som finns när det gäller den här typen av debatt. Inte är det bara så att de står för en syn där man är välkommen att ha en åsikt så länge den överensstämmer med deras utan det är också så att de använder sina respektive roller att förtrycka andras. Jenny Strömstedt har skrivit ett antal rätt avskyvärda artiklar, ett exempel där du hittar generaliseringar och en nedlåtande attityd mot 90-talister hittar du här http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/en-ny-generation-som-vill-glida-genom-livet/. Då heter det inte ”hat” eller ”fördomar”, förklaringen är att hon är en ”fin” människa. Den här smittan har drabbat också Nicklas och nu sitter de båda hos sina vänner på Södermalm och dricker téer tillsamman och känner sig riktigt proletära för att inte tala om godhjärtade. För det är det som det kretsar kring, hur många fler man ska ta hit och hur man ska hindra ”patrask” som oss från att kunna stoppa deras storslagna plan. Dags att agera med andra ord, så tack för att du orkar och tar dig tiden.

    Gilla

 2. Vi såg det på i TV när det var verkligheten som på ett brutalt sätt hann ikapp och slog tillbaka på Ceausescu på juldagen 1989. Några dagar tidigare trodde han att han var odödlig. Etablissemanget får nog sin läxa när verkligheten hinner ikapp dem också. Tyvärr har redan många oskyldiga, och fler kommer att få betala ett högt pris för deras handlingar.

  Gilla

  • Ja det är inte så bra att folk ska behöva komma till skada eller kanske till och med dör för att vissa med makt inte kan få in i skallen att allt inte är som det ska vara. Precis som Ceausescu är de ju totalt oemottagliga för fakta och mer övertygade om sin förträfflighet än någonsin tidigare. Att komma och ”attackera” dom med fakta och kritik är som att det blir syntax error i hårddisken på dom när de ska processa något så oerhört. Historien upprepar sig igen och igen och ingen fattar eller lär någonting. Det finns fina ord om sådana som oss när vi utmanar deras i det närmaste diktatoriska ställning, vi är ju ”fascister” och snart har namnskylten på din bostadsdörr bytts ut mot en där det står ”Breivik”. Allt för att vi utmanar, ifrågasätter och påtalar en annan sanning än den sanktionerade. Undrar vilka ”fascisterna” egentligen är?

   Gilla

   • Elena Ceausescus sista ord var ”dra åt helvete” och någon minut senare var hon där. Där jag bor finns det så många ”Breivikare” att jag försvinner i mängden. Det är bara att vänta på kollapsen, den kommer.

    Gilla

   • Tänk om det stod ”Breivik” på varje dörr? Det skulle ju bli jättesvårt för Maria Sveland och Mattias Gardell att hitta folk de söker. En ny form av kamouflage är uppfunnen där T, du får ta patent på den! I värsta fall är teorin om den kokande grodan den som går segrande ur striden. Den säger ju att grodan som simmar i det allt hetare vattnet vänjer sig vid temperaturen och gnäller därför inte över att det är för varmt. När den till sist är kokad kan den definitivt inte protestera och det är likadant med medborgaren. Denne kan komma att tycka att de små försämringarna som inträffar inte är mycket att yvas över och till sist när både han/hen/hon är kokta kan de inte heller precis som grodan inte längre opponera sig. Nu tror jag själv att det nog inte kommer att ske. Det räcker med att folk ser i sina pensionsbesked och märker hur skatterna ökar för var dag för att de ska surna till ordentligt och jag hoppas (?) att folk orkar och kan börja protestera mot de orättfärdigheter som annars blir konsekvensen. Att det ändå innebär en nedgång är klart, redan nu är vår ekonomi växande enbart därför att Magdalena lånar pengar. Det är en dopningsekonomi vi lever i med andra ord. Att kostnader ökar, arbetslösheten i faktiska tal inte alls sjunker och att man på alla sätt tänkbara försöker dölja detta faktum med både halv- och hellögner är dock sanningar som kommer att svida då svensken eventuellt vaknar upp ur sin Törnrosa-sömn. Ett sånt alarmerande tecken på att ingen har lärt sig någonting är att S fortfarande i senaste sifo ligger kvar på 24 %, frågar du mig är det 24 % för mycket. Vi får helt enkelt se vad framtiden kommer att inbringa och vad det får för konsekvenser men jag är inte så hoppfull med den nuvarande utvecklingen….

    Gilla

 3. Ja vi lär nog gå mot en väldigt dyster framtid. Frågan är hur många människor i landet som måste dö innan de ”fina” människorna inser vad de ställt till med?

  Gilla

  • Jag tvivlar på att de ens kommer att inse det, än mindre erkänna. Är man fundamentalist med en grundsyn av att man själv alltid har rätt till och med när man har fel kan det ju bli så illa. Man kan aldrig beskylla eliten i landet för att sakna enkelspårighet eller oförmågan att tänka, de är själva sinnebilden av allt detta är jag rädd. Man ska aldrig måla fan på väggen men nog börjar man undra över tillståndet i landet men framför allt över oförmågan att alls reagera på rätt sätt. Så fort man kan skönja en reaktion är den ju alltid reflexmässig och förnekande. Bilden av den skamsna hunden stämmer inte överens med en elit som fortfarande tror på sin egna förträfflighet.

   Denna elit är allt från en statsminister som tror att han kan läxa upp media för att de har mage att granska hans förehavanden för första och kanske sista gången. Verbala påhopp som ”tjoller” vittnar ju om ett totalt förakt mot demokratins spelregler. Men det är också tyvärr en elit som kan tjäna både pengar och ära på att säga ”rätt” saker. Malena Ernman har efter dansandet och sjungandet fått priser för snart allt möjligt och Henrik Schyffert blev programledare för mellon. Min poäng är att det lönar sig för ”de goda” att göra vad de gör och säga vad de säger. Vi andra är bara glädjedödare i deras ögon. Vi vill se oss som sanningssägare, det är den ambitionen jag har med mitt engagemang t ex, men precis som i ordspråket så är sanningen i Sverige en sällsynt rätt. Så fort den kommer på bordet så är det ingen som vill veta av den. Jag ska inte bli för negativ, det gäller att se det hela ljust och att ändå fortsätta hålla sökarljuset uppe på dessa krafter så räkna med fler inlägg där både brallor och annat ska dras ner. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s