Ååååh dessa fantastiska undanflykter

När vanliga medborgare eller människor med fel åsikter skiter i det blå skåpet brukar det vankas offentlig smörj. Det var ju bland annat det som Marcus Birro fick smaka (SVT; Archive) på efter sin berömda krönika (Expressen; Archive). Här fanns inget utrymme för ursäkter eller förstående så till sist fick han ju till och med sparken från Expressen och gick samtidigt igenom en uppslitande skilsmässa.

Men så har vi den andra kategorin, de som glider fram på en räkmacka i tillvaron. De får allt serverat, har öppna dörrar till allt och behöver inte ens ha goda intentioner utan när de beslås med felsteg finns alltid en liten fiffig förklaring för att komma ur rävsaxen. Mehmet Kaplan är en av dessa teflonpolitiker som med garanterad non-stick yta gör allt för att göra bort sig igen och igen. Den senaste turen handlar om en middag (SVT; Archive) han har varit med vid.

De Grå Vargarna är den Turkiska organisationen som befinner sig så långt ut åt höger att de flesta av oss skulle börja bli lite rädda, men inte Kaplan. De är anklagade för att ha dödat 694 personer mellan 1974 och 1980 i både Turkiet och Europa. Flera av dessa var vänstermänniskor, Kurder och Armenier. Organisationen är följdriktigt terrorstämplad (Wikipedia) av den Turkiska statsmakten.

InnocentiusDet gäller att ha en redan etablerad maktställning om man ertappas med det oförsvarbara. Man måste också säga de rätta sakerna, gärna lite triggerord som ”feminist”, ”demokrat” för att lugna känslorna och samtidigt säga ”Han är av den rätta tron” Foto: Av unknown Artist (13. Cent.) – Fresco at the cloister Sacro Speco, Image from the German Wikipedia which is/was located here., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64027

Nej, jag sympatiserar inte med vänsteridéer men deras rätt att få verka och rätten att slippa bli mördade för sin åsikt, är en av hörnstenarna i demokrati. Vill man bekämpa idéer, ideologier eller förslag gör man det med ord, inget annat. Att en svensk minister sitter vid samma bord som de här personerna är minst sagt stötande, för att inte tala om klumpigt. Genom sin närvaro skänker han ju faktiskt legitimitet åt en organisation som borde fördömas på skarpaste möjliga sätt.

Vid samma bord som Kaplan satt vid, fanns också personer med kopplingar till Millî Görüs (Wikipedia). Ett politiskt-religiöst parti vars främsta mål är att återupprätta muslimska moraliska värderingar både i Turkiet och bland anhängare i Europa. De har anklagats för att vara jihadister. Återigen kommer misstanken tillbaka och riktas mot Kaplan, är han smyg-jihadist och islamist? Tanken föresvävar fler än mig som t ex Mohamed Omar vars blogginlägg du hittar länken till här under.

Mehmet Kaplan – ett islamistiskt troll i Sveriges regering?

Ytterligare en person som var närvarande vid det numer så berömda bordet, var Barbaros Leylani – före detta andre vice ordförande i Turkiska Riksförbundet. Han gjorde långt efter middagen sig känd för det tal han höll på förbundets demonstration på Sergels Torg. Där hetsade han (GP; Archive) på ett så otäckt sätt mot Armenier att han nu är polisanmäld för hets mot folkgrupp. Han har dessutom tvingats avgå från sin post efter händelsen.

Susan ManbeckTal kan användas i flera syften. Det kan övertyga, lugna, argumentera för något men det kan också uppvigla. Det var det Barbaros Leylani försökte sig på då han hetsade mot Armenier på Sergels Torg. Foto: By Timothy M. Stepanski – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31543554

En svensk minister sitter alltså vid samma bord som ett antal rätt tvivelaktiga figurer här i Sverige år 2016. Idéerna de företräder och säger sig stå bakom är lika tvivelaktiga de, för att inte tala om förkastliga. Domen måste bli hård och den sägs bäst av K-G Bergström i hans krönika (Expressen; Archive). Mehmet Kaplans försvar (Expressen; Archive) bygger på att han säger sig ha kontrollerat för dåligt. Det är nog det minsta man kan säga men att dra slutsatsen att han sympatiserar med åsikterna som personerna företrädde är att ta i.

Klantigt värre är det i varje fall och så här dåligt omdöme får inte ett statsråd uppvisa. Man måste helt enkelt kräva mer än så här. I vanlig ordning visar det sig dock att krishantering inte är miljöpartiets starka gren, om de nu en har en enda ”stark gren”. För mitt i shitstormen satsar Gustav Fridolin på att lita på allt Kaplan säger. Som sagt, borde inte det här partiet en gång för alla gå till botten med de anklagelser som har framförts mer än en gång istället för naivt bara tro på allt och sen lägga locket på?

”Feministen och demokraten Mehmet Kaplan”, det är alltså så han beskrivs när sopkvasten ska sopa igen spåren. Triggerord som ”feminist” och ”demokrat” är ju som skräddarsydda för att mellan raderna faktiskt säga ”lugn, han står för den rätta läran”. Fan tro de och det bästa i det här läget vore om statsministern en gång för alla insåg att man inte kan regera ihop med ett parti som har så många som har gjort så mycket för att uträtta så lite. När de dessutom gör bort sig var annan dag borde måttet vara rågat.

SopkvastSopkvasten kommer alltid till hands i sådana lägen som Miljöpartiet har hamnat i. Men hur mycket de än sopar kan de inte dölja att de mer och mer framstår som ett parti omöjligt att inneha regeringsmakt. Foto: Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=515757

Löjesguiden nominerar idag Miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Sällan har väl vårt land fått uppleva ett parti som med sådan frenesi har gjort det till sitt signum att göra bort sig i snart sagt alla sammanhang. Det borde räcka rätt långt och gör er till formfulländade kandidater.”

11 tankar på “Ååååh dessa fantastiska undanflykter

 1. Löfven kan också få vara medpristagare.
  Hur kan han vara en så svag statsminister att han låter en inkompetent islamist få fortsätta vara minister ? Kaplan har inte åstadkommit ett skit som minister, har gjort flera oacceptabla uttalande och umgås i oacceptabla kretsar.Det borde räcka med råge för att sparka ut honom.
  Men som vanligt är han väl så rädd för att bli kallad för rasist att han inte vågar sparka Kaplan..

  Gilla

  • Jag tänkte ägna hans roll en eget inlägg där också fler fåfänga försök från olika ministrar ska redovisas så det kommer ett nytt om detta hade jag tänkt. Rasistkortet är nog säkert ett väldigt reellt hot så man kommer inte runt problemet genom att gå på Kaplan. Istället borde Löfven fimpa hela spåret mp med motiveringen att detta valpparti helt enkelt inte är moget uppgiften att sitta i en regering. De är också ett parti med en fullständigt galen agenda så han har inte mindre än två skäl att avsluta detta misslyckade kapitel. När han ändå är igång rekommenderas varmt att han gör samma process kort med V.

   Gilla

 2. Hej.

  Mig kvittar det egentligen om Kaplan sitter kvar i regeringen eller ej; den enda avgång jag vill se för hans och hans gelikars del är ‘Avgång – resor utland utan returrätt’.

  Börjar det bli dags att låta budkavlen löpa land och rike runt, och den röde hanen gala? Eller fortsätter vi att tro, be och hoppas på att det någonstans i de sju riksdagspartier som bedrivit den politik som berett Kaplans och hans allierades väg till makten skall finnas människor som prioriterar det svenska folket och landet Sverige i första hand?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Ett hederligt snapphaneuppror? I like it! Och vad gäller returrätten bör man försäkra sig om att få Kaplan terrorstämplad som ett ”weapon of mass destruction” så att han kan klassas som internationellt efterlyst. På det sättet kan ingen skicka honom mellan länder där han till sist finner en fristad. Hemskaste scenariot vore om han till sist fick asyl hos IS i Raqqa så det får bara inte hända.

   Gilla

 3. Men Romson säger ju att ”Som jag förstod det så såg de inte ens varandra. Uppgifterna, både från Mehmet och från dem, är att de inte visste att de var på samma middag”.(Svd)
  Så det måste vara sanning. Romson är ju så pålitlig. Och Mehmet har problem med ögonen inte förståndet. Att ha problem med ögonen är ju vanlig åkomma bland politiker.

  Gilla

  • Han har ju glasögon, kanske hade han lagt dessa åt sidan under middagen. Kanske var det så rökigt, dimmigt och vimsigt (Kan väl aldrig i så fall berott på för mycket raki!) att han vare sig såg eller märkte något. Ja, den käre Kaplan satt helt enkelt och sov medan han konverserade på turkiska och allt. Detta medan de grå vargarna smög omkring i periferin som andra skuggfigurer. Också medlemmarna i Millî Görüs försvann väl liksom i ett töcken och fanns inte trots att de fanns. Säkert har väl Kaplan bara nickat lite åt dem som för att säga ”Hej på er ni fantastiska islamister vars agenda jag till fullo ställer upp på” utan att det kunde tolkas så utan istället att den hedersknyffel han är är både ”feminist” och ”demokrat”. Uppfyller man kriterierna för att kallas något så vackert som detta, är man per definition en fin och god människa som i jämförelse får Karl Bertil Jonsson att framstå som mörkrets furste. Vilka är vi att döma honom annorlunda? Heter vi möjligen Breivik allihop?

   Gilla

 4. Om den j-a pajasen kommer ur det här med en pudel, ska jag tamejtusan jaga honom på varenda blogg som tillåter det!
  ‘HAN SKA INTE KOMMA UNDAN
  Jag skrev en lång drapa hos IPSE COGITA nyss om detta, vet inte om han sett det eller tar in det, men…
  Alltså MP, V och MSM hatar både antifeminister och facister so far so god men den här dåren står ju för hela rubbet.
  Sunninuslim, nej Fridolf, han är inte feminist!
  Facist ja EXPO, enl lex Birro
  Så hur ska vi ha det egentligen?
  här finns liksom inga tvivel, det är antingen eller…
  Han ska tamejfan inte komma undan, inte regeringen heller som enrollerar en sådan femtelolonnare, det är liksom inte kalla låtsaskriget längre, nu är det skarpt läge.
  Om man läser uvell-kaplan ( gnurkla) så framstår han som ….ja vad)
  Är han på väg att bygga upp en egen karriär i Turkland, med en egen agenda?
  Jag läste uvells krönika i vintras. pratade om honom i måndags med en god vän.
  hade inget gott att säga om honom, sedan detta.
  Muppmet kupplan är alltså bodtadsminister. Vad gör en sådan?
  Han Björklund tog iallafall sitt uppdrag på allvar, tjatade och orerade i media tills vi fick skavsår i öronen. Inte blev det bättre, men en och annan fick kanske upp ögonen om skolan…
  Men denna femtelolonnare har verkligen lyst med sin frånvaro när det gäller engagemang, skapa möjligheter och kontaktytor, men vad gör han?
  Åker till turkland titt som tätt för att slicka öv
  Der är nått sjukt över alltihopa, sverige styrs av ett gäng omogna fjåntrattar, tyvärr släppte deras tidigare ledare kopplet alldeles för tidigt, som tur var va krigsmakten nedmonterad innan så blodspillan kunde undvikas, gud vet vad som kunde inträffat….
  Fast ändå lyckas dom skjuta sig själv i rö foten.
  MP startade som en motvikt till industrisamhället med sina gifter och vårdslösa hantering av div utsläpp, inte som ett totalt knasifierat parti som har noll koll utåt, i storpolitiken…
  KD var väl ngt utbrytarparti från FP som ville fokusera mer på kristna jönköpingar och uppsalaiter läs ekman gris deluxe undrar om hab o carola

  Centern var faktiskt gammalt parti som stod soc nära. på landet tog man hand om varandra
  men blev shanghaiat av stureplansvänstern, skapade stureplansvänsrern med hjälp av en pinuppa som m har Ayn Rand som förebild, vet att vi har plats för 30 millioner människor
  som kan månggiftas med….överskottet av män….fast djursex är ok sa liberal ungdom
  Va fan har sverige blivit ett dagis…
  Snart ska handelsavtalet TTIP klubbas kära ovanstående, det bestämmer hur mycket antibiotikdu ska få i dig, om kommunen du bor i fann en annan lösning som blevbättre,billigare och enklare menfrångick avtalet…
  Då jävlar kommer specialkompetens från NWO i holland…
  Med det här arvet, jo, bäst i klassen kommer vi att få se en nedgång i allt vi trott på.frihet och oberoende smulas sönder, visst inget fel i det men när det brister hos svensken…

  Gilla

  • Jag förstår din indignation och håller i stort med dig, den här prao-regeringen måste gå. Kaplan är förbrukad och håller makten de sina bakom ryggen i det här fallet är något ruttet i konungariket Sverige. Jo centern är ju ett gammalt folkrörelseparti som en gång stod socialdemokratin nära, det var på den tiden de hette bondeförbundet. Sedan dess har också de genomgått en fullständig metamorfos och Ayn Rand (fan vilka svärord dessa ord är!) har lagt sin kalla skugga över partiet.

   Jag anar dock oråd när jag hör Frigolit uttala sig. Han använder triggerord som ”feminist”, ”demokrat” som för att säga att ”Det här är en hyvens kille som står för de rätta värdena”. Statsministern håller som vanligt låg profil och ägnar sig som bäst åt den gamla fina folksporten ”undvik problemet genom att ducka”. Kanske inte den bästa taktiken nu när Kaplan har skitit i det blå skåpet för 94 gången, det kan lätt dra ned fler i raset och det vete fan om inte också Löfven skulle kunna falla av bara farten om affären får större proportioner.

   Också Romsons och andras försök att urskulda är nära nog, nej ändring precis så patetiska som bara hon med fler i mp kan vara. Ett parti som inte är moget uppgiften att ingå i en regering helt enkelt. Den enklaste vägen ut ur dilemmat för Löfven borde vara att kapa alla band med mp, söka nytt förtroende hos talmannen eftersom hans parti 2014 var störst och ombilda regeringen med t ex M även om det är ett samarbete under gevärspipan. Det ser dock inte så ljust ut, i AKB:s värld håller Decemberöverenskommelsen trots att den har fallit. T ex för inte Alliansen fram en gemensam motbudget vilket hade varit önskvärt. Att vara i opposition är ju inte som att spela fotboll när man själv behagar, där gäller det att stå till hands då tillfälle ges och detta är ett sådant.

   Gilla

 5. Kaplan har återigen visat sitt rätta ansikte och vilken agenda han bekänner sig till. Uuuuut ur landet med fanskapet! Sedan har vi ”babyface” Fridolin som försvarar idioten. Uuuuut med den dåren också! Regeringen med den naive och fege statsminister Löfven i spetsen gör ingenting åt dårskapet. Idioter hela bunten, landsförvisade på livstid är domen. Och vad gör den s.k. oppositionen, jo de sitter med öppna munnar som fågelholkar och tycks inget fatta eller förstå, ut med dessa pellejönsar också!

  Gilla

  • Oppositionen sitter också lite i skiten, hur de än vrider på det får de inte majoritet utan att samarbeta med ett parti de inte vill samarbeta med. Jag respekterar det, det är deras val men att resultatet blir att landets sämsta regering kan fortsätta att regera är inte fullt så bra. Den borde ha gått innan den ens tillträdde. Nu ser vi resultatet av det hela och läget är lika låst nu som då. Sämre läge får man leta efter och det är därför jag framhävdar att både m och s måste släppa prestigen, bryta upp blockpolitiken och se till att börja ta ansvar. Det viktigaste målet som jag ser det är att nu se till att mp och v får respass med omedelbar verkan, helst redan imorgon. Ger man sig på Kaplan enskilt och sparkar bara honom lär både han och mp dra rasistkortet och den debatten kommer inte tillföra någonting. Därför är det bättre om hela mp får foten, ett annat viktigt skäl är att deras dåliga politik vare sig är bra för landet eller för s. Det är ju s som får betala det högsta priset för andras dåliga politik. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s