Att lära sig att ligga

Det har varit en turbulent vecka, inte minst med tanke på Miljöpartiets alla krumbukter. Inför öppen ridå har ju partiet mer eller mindre havererat, främst som en direkt följd av Mehmet Kaplans avgång. Det kan därför vara på sin plats med något mer lättsamt (Dagens Arena; Archive). I en artikel argumenteras på fullaste allvar varför SSU nu vill  ha körkort på blivande kandidater som vill ha sex.

Jag kan se det framför mig. Så här kunde vår hiskeliga men förhoppningsvis roliga historia se ut:

Jag ska snart fylla magiska femton, den dagen tänker jag begära tillstånd av staten att få ha sex om jag så önskar. Alla som vill börjar med att framför en sådan förfrågan till Myndigheten för Sexkontroll och snart har vi ett lämplighetsintyg i handen, dvs om vi har förtjänat det. Om någon mot all förmodan har viskat ”fula” ord i någon annans öra, eller kastat lystna men oönskade blickar är det kört redan där. Men om allt går bra står vi så där med vårt lämplighetsintyg och en kallelse till första teorilektionen.

Fem veckor senare sitter vi på skolbänken ivriga och förväntansfulla. Vem blir inte lite febrig när det ska vankas sexualupplysning? På lärorika planscher visas vi så hur allt ser ut och hur det fungerar i teorin. Det blir lite torrt men är ändå lärorikt så vi hänger på med, rasande hormoner och allt. Så småningom när allt fnissande och skämtande avtar är vi redo för nästa steg. Vi får se filmen alla har talat om. Det är den där instruktionsfilmen från kamraterna på RFSU som så behjälpligt har spelat in den för att förklara detta mysterium.

OBS! Filmen här ovan är fullständig oskyldig och inte så skabrös som man kan förledas att tro. Det är därför riskfritt att titta på den, jag skulle till och med säga underhållande.

När filmen väl rullar igång är vi alla något besvikna över att det är en instruktionsfilm istället för internet-hitsen  ”Troslös i Tranholm” eller ”Jack får uppåttjack som heter Viagra”. Men vi vill alla ha våra körkort så det är bäst att tiga still. Det vilar en pinsam tystnad över klassrummet under hela filmens gång, men efter fem minuter eller så släpper en del av hämningarna.

För filmen är visserligen lite gammal och mossig, de flesta av oss har ju redan glott på onämnbara saker i våra mobiltelefoner så nog vet vi alltid. Problemet är att vi aldrig hittills har fått tillstånd att göra det dom gör i filmerna. Det ska vi ändra på med den här kursen tycker vi alla.

Medan filmen spelas upp blir det därför både skrattsalvor, harklingar och fniss. Läraren är märkbart irriterad och ber oss till och med att dämpa oss, han dissar oss alltså! Hade det inte varit för att vi var beroende av honom och hans välvilja för att få körkortet, hade hen fått smaka på både ett och annat. Lektionen fortsätter som inget hade hänt. Snart är det dags för teorin, vi uppmanas att gå ut och hitta någon lämplig att genomföra denna med.

Vi kan om vi så vill också välja någon ur gruppen. Det blir ju mest demokratiskt så för på det sättet kan ju ingen sexualfascist kan tala om vilket kön motparten måste ha. Hen ska inte ha några åsikter om sådana saker, det väljer vi bäst själva. Vi kan också välja fritt, bara vi tar med den personen så att vittnesmål kan tas i efterhand. Trots detta känns det lite tråkigt att vi måste anstränga oss själva istället för att få de febriga stunderna serverade. Man kan dock inte få allt och det är ju för den goda saken så varför inte.

DödskalleVare sig bilkörning eller sex fungerar med alkohol. Det fick vi lära oss på kursen så nu vet vi vad vi ska göra. Foto: By http://wellcomeimages.org/indexplus/obf_images/61/52/33237eef5a06f14bba20fed6e6c1.jpgGallery: http://wellcomeimages.org/indexplus/image/L0026402.html, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36011943

Efter en tid med teorilektioner där motparten har fått betygsätta i ett enskilt samtal där endast läraren och paret är närvarande, har vi blivit redo för den stora dagen. Det är dags för uppkörning! Vi har åter fått välja vem vi vill köra upp med. Någon idiot föreslog att man kanske kunde titta i annonser för partnerbyten i fultidningar man kan köpa i kiosken nere vid stationen. Den personen fick ett F och måste nu gå om hela kursen eller inte ligga alls. Rätt åt hen som bara har bråkat och skrattat åt allt under hela kursens gång.

Uppkörningen är klar, vi har nästan alla klarat det! Det var bara stackars Ernst som visst Gudrun hade riktat kritik mot efter det att han hade skämtat nedsättande. Det var när han skulle räkna upp alla ställningar som han glömde en del och Gudrun ansåg tydligen inte honom hålla måttet. Vi har ju numer en gendernorm för sådana saker och den vare sig får man eller ska man skämta om.

Det visade sig att jämställdhetsindexet visst inte var okej och han hade dessutom hånat idén om ett sådant. Den stackaren måste nu också gå om kursen eller avstå från att ligga. Det var visst också något med partnern som hade fått uttala sig som inte var helt okej, ingen sa dock vad. Partnern fick köra upp med en ny uppkörningsdito som ”råkade” bli läraren. Ingen orättvisa mot hen som också fick sin chans och grejade det med andra ord.

Själv fick jag ett B + och har nu fått mitt körkort. Varje gång jag är ute med mina polare som ännu inte har fått detta, skryter jag genom att ta fram det. De andra är alldeles röda av både ilska och blygsel. Vilka losers, men bra för mig! Jag har klättrat många pinnhål i rang i gänget och är numer topdog som får alla hens förfrågningar om lite oanständigheter efter skolan.

Jag har också med tanke på situationen utvecklat en ny metod som är garanterat Gudrun-fientlig, jag räknar scores! Men snälla, säg inget till hen, det blir så dumt då och körkortet kan ju dras in. Vi vill ju inte att min nyvunna status ska komma till Sexualpolisens kännedom så att jag halkar ner i rangordningen igen. Bäst att inte säga mer, peace! Och förresten, en liten låt här som kan beskriva mig nu efter kursen. Love you!

Löjesguiden nominerar idag SSU Uppland för förslaget genom Klara Larsson att införa körkort för att få ligga. ”Motiveringen lyder: Behövs en sådan, säger inte förslaget och artikeln allt?”

14 tankar på “Att lära sig att ligga

 1. Hej.

  Det löser sig nog ändå med det gamla in-ut in-ut. Inte kommer droogs och maltjiks ha problem att hitta sköna devotchkas att nosha med, britva eller ej. Det är bara vångande prestopnikar som tror de kan reglera liksom instinkten.

  Men ibland är det viktigare att se ut som om man gör något, än att man gör något. Den som inget gör kan ju inte kritiseras för något den inte gjort, är dagens politiker melodi.

  OT: Såg du partiledardebatten? Det var nästan synd om Löfven, som Karlsson och Bieler gick åt honom, men med socialdemokraternas långa terrorist-och-folkmords kramande är det välförtjänt. Måste kännas dubbeltrist eftersom det bland annat var S-propagandamakare som valde och legitimerade taktiken att hoppa på partier för gamla (och i S fall) pågående synder.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Nog kommer väl SSU-flickans framtida departement heta Miniluv? Ds

  Gilla

  • Jag tror den gamla hederliga in och ut-metoden som den heter i ”A Clockwork Orange” går segrande ur striden. Ingen byråkrati och maktapparat i världen kan i lag eller regler reglera folks ”intima vanor” på ett sätt som körkort förutsätter. Om de ändå skulle vara så korkade att de får för sig att det är en framkomlig väg i framtiden lär Klara Larsson och andra bli utan lite skoj på lördagskvällen. Hon får nog roa sig 24/7 med att jobba på departementet för sexuallivets avvecklande eller Miniluv som det kallas i folkmun.

   Partiledardebatten ja, Löfven såg märkbart tagen ut – nästan blek faktiskt. Han letade efter ord han inte fann, han snubblade över tankenötterna han själv snurrade in sig i och han tappade flera gånger den röda tråden. Jag tyckte samtidigt som jag var skadeglad, nästan lite synd om honom. Det syntes och märktes vilken oerhörd amatör han är, särskilt när han pressades på svar blev tomheten och frånvaron nära nog penibel. Den socialdemokratiska jakten på en ny partiledare lär redan ha satt igång, det är ju övertydligt att han inte axlar sin roll och då finns få andra åtgärder man kan vidta.

   Jag är dock bara rädd för att den jakten för deras del kommer att sluta i intet, de har få eller inga som kan överta efter Löfven. Det har talats om Ylva Johansson, det skulle jag låta bli om jag var i deras kläder. Det har också talats om Damberg, han är för anonym och intetsägande. Till sist har Ygeman diskuterats och han är så här långt deras starkaste kort och den i regeringen som har skött sitt jobb bäst, i varje fall om du frågar mig. Men felet är att han är förbrukad. När Löfven ändrade ståndpunkt tre gånger i minuten under höstens migrationskris var det han som fick framföra först ett budskap, sen ett annat och till sist både ett tredje och fjärde. En person som får symbolisera den som bär hundhuvudet är en person som kopplas till något negativt. Detta trots att det var andra som drog i trådarna har han alltså fått bli symbolen för misslyckandet och det är inte en bra image. Slutsatsen blir att de nog inte har så många andra än Löfven och han var som sagt mycket blek, kanske till och med självutplånande. S är nog dömda till en mörkervandring som de sällan har skådat tidigare.

   Gilla

   • Hej.

    Det är synd att Westerholm sitter i ‘frysboxen’ – det är den sortens sossar partiet behöver, och det säger jag som har både politiska och personliga skäl att nästintill hata och förakta socialdemokraterna.

    Jag tror den svenska demokratin står inför en gradvis kollaps ur vilken nya konstellationer (kanske med gamla namn) uppstår: ett par socialkonservativa partier, nostalgiska och annat ditåt, ett par globaliseringsradikala partier av närmast libertarianskt snitt (svensk sådan men ändå), samt ett flertal stollepartier. Kan vi bara få ner riksdagsspärren till dansk nivå så mår demokratin bara bra av detta.

    Islam, och hur islamiseringen av Europa hanteras kommer dock att vara det som fäller avgörandet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Gilla

   • Jag tror också att demokratin bara kan stärkas av att de idag så stora partierna gradvis tappar sitt grepp om svensk politik. Socialdemokraterna som jag också har skäl att avsky, är ett sånt exempel. Deras nära nog enpartistatslika framgångssaga har lämnat en ledning och flera generationer i toppskiktet med känslan av att de har fått makten som den vore av gud given. Det är ett normaltillstånd att s leder landet, och det är tvärtom ett onormalt när någon annan får det. Marita Ulvskog exemplifierade väl det bäst när hon beskrev de borgerligas maktövertagande som ”en statskupp”. Det är med andra ord ett parti som skulle må mycket bra av att kanske lära sig en annan självbild än den de i varje fall delvis har. Ett annat exempel på sossarnas syn är att hur mycket man än förlorar i popularitet, så hittar man genast små hungriga uppkomlingar som mp som för makten är villiga att ingå förbund med satan om så behövdes. De har ju inte bidragit med något matnyttigt av det enkla skälet att de inte har något att bidra med, ändå ska de ha makt och s är villiga att utbyta lite idéer eftersom de är av samma åsikt – makten framför allt.

    Här behövs alltså röras om ordentligt i grytan, annars stagnerar demokratin. Turbulens leder både till omvärdering hos de som måste omvärdera delar av sin politik och det leder dessutom till en bättre debatt om saker och tings tillstånd så att man kan se vad som måste ändras i de egna idéerna. Något alla måste utöva även om en politisk golgatavandring kan te sig som något plågsamt. Det är helt enkelt så enkelt att ingen är perfekt och måste lära sig att se detta även om det är smärtsamt.

    Gilla

   • Riksdagens frågestund där Löfven blev ganska hårt ansatt av oppositionen om mp Dolph. Vi kanske använde fel ord när vi skrev ”partiledardebatt” men det utvecklade sig till att nästan bli en sådan.

    Gilla

  • Jag tror vi är rätt få men den är ändå rolig för den är så ultra-kinky i just texten. Man kan ju hoppas det är fler som nu blir intresserade och kanske vill ta reda på mer om texten, vem vet. Det kanske bara är vi ”Zappatistas” som uppskattar den men som vi gör det! 😀

   Gilla

   • Jag garvar varje gång jag hör den. Jämför med Eddie Meduza så framstår EM som söndagsskolans sångbok. Camarillo Brillo och Dinah-Moe Humm är annars bra instruktionstexter om man behöver mer kunskap i ämnet. Roligt ska det vara, annars får det vara 😀

    Gilla

   • Ja, de där låtarna är också små pärlor. Han var en väldig underfundig låtskrivare och en artist med många bottnar. Det är alltid en utmaning att lyssna på Frank Zappa då mycket i texterna anspelar på dagsaktuella saker inrikes för staterna som vi sällan känner till här hemma. Samtidigt är musiken intrikat och mångfacetterad med många referenser till andra stilar och genre som inte klassiskt hör hemma i rock. Jazz, fusion, klassiskt och så vidare går ju att spåra i mycket av Zappas musik. Lite släktskap med Captain Beefheart och andra artister från tidigt sjuttiotal då mycket av musiken var mer dynamisk och lät sig inspireras av det oväntade. Resultatet som hos Zappa blev ofta utmanande och också provokativt. Precis som jag vill ha det med andra ord 🙂

    Gilla

 2. Bra! Ett klassiskt exempel på hur något blir uppenbart orimligt när man tänker längre än näsan räcker och ser på hur det rent konkret skall genomföras. (Andra exempel är ”kommunism” och ”laglig tortyr”.)

  Jag läste originalförslaget lite slarvigt, så rätta mig om jag har fel, men det kändes – som Formgren skrev om RFSU – som ren mekanik.
  Norah Vincent som levde som man i 18 månader (Self Made Man) skrev att (mycket förenklat) så är sex ett fysiskt behov för män, medan för kvinnor sitter det i hjärnan. Oavsett hur mycket man håller med om detta, så krävs det mer än lektioner om ”här sitter vad.”
  Är det vad man skall lära ungdomar, att alla skall vara som en stereotyp machokille?

  Ibland måste man låta folk göra egna misstag. Information, javisst, men jag tror inte vare SSU eller RFSU har den empati med känsliga ungdomar av endera könet som krävs.

  Gilla

  • Nej, vi bör nog akta oss väldigt noga för ovanifrån kommande lösningar, särskilt i något så delikat som detta ämne. Jag är rätt skrämd över att människor som Klara Larsson ändå i sin enfald tror på sådana och att hon föreslår det hon gör. Här ska alltså något som anses så intimt byråkratiseras eftersom ”körkort” innebär ett handläggande med ansökningsprocesser och hela enchiladan. Skrämmande som jag på mitt sätt har försökt (?) åskådliggöra i texten som är lite ny mark för mig så om jag har lyckats eller ej, döm själv. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s