Så mycket för feminismen

Så kom beskedet (DN; Archive), Åsa Romson avgår både som språkrör och som minister. Det var väntat att hon skulle avgå som språkrör, men att avgå som minister blev lite av en överraskning. Ska jag vara grym så säger jag att det var precis detta jag hade väntat på och nästan som i ett febertöcken sett fram emot. Ändå är jag inte helt nöjd, ett av avgasrören sitter ju trots allt kvar. Ett faktum som visar att det där med feminismen nog är mer fernissa än en politisk övertygelse.

Gustav Fridolin fick alltså grönt ljus av valberedningen i partiet, Åsa Romson hade däremot gjort ett uttalande för mycket för att det skulle gå att ha henne kvar. Auschwitz på Medelhavet, rädsla för att klimatkonferenser skulle ställas in efter att folk hade dött på Paris gator och terrorattack i New York som en ”olyckshändelse” blev helt enkelt för mycket till sist. Ryktet om hennes dåliga ordval och osmakliga uttalanden nådde långt utanför landets gränser och blev en snackis också där. Måttet var helt enkelt rågat.

ÖverbelastatDet går knappast att förneka att Åsa Romson höll på att bli en ordentlig belastning för Miljöpartiet. Hon var dock inte den enda av de två avgasrören som var det. Fridolins många misstag borde ha lett till att också han avgick. Men tydligen var det viktigare att skydda honom än Romson Foto: By Mayeenul Islam – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24049283

Jag tycker alltså det är rätt att hon går, ändå är det orättvist. Gustav Fridolin sitter kvar och den enda anledningen till det är att han har spelat mer skickligt med journalisterna. Antagligen har han dragit i både den ena och den andra tråden för att undvika ett fall hos denna mot miljöpartiet så lydiga skara. Nästan 60 % av journalistkåren sympatiserar ju med partiet. Ändå är det just Gustav Fridolin som indirekt är den som har satt igång den här krisen partiet genomlider.

Det var ju faktiskt han som begick alla de misstag som har lett partiet där de nu är dvs i ett miserabelt tillstånd. Åsa Romson blev partiets drottningoffer (DT; Archive) där man ville skydda Fridolin. Det var Fridolin som såg till att Kaplan fick en raketkarriär, det var han som begick de flesta misstagen i hanteringen av  krisen som följde Kaplans avgång och det var till sist Fridolin som förstod minst av alla när han inte insåg hur kränkta kvinnor blev av att inte bli hälsade i hand. Många misstag, inga konsekvenser för Fridolin alltså.

Visst har Romsons grodor varit beryktade och många, men har de skadat mp lika mycket som Fridolins valhänta hanterande av krisen? Nej, de har nog snarare verkat löjeväckande men knappast skadat dem på samma sätt som den dåliga hanteringen skulle jag tro. Ändå är det hon som får gå men inte han. Det feministiska partiet Miljöpartiet visade sig inte vara så feministiskt när allt kom omkring. Kvinnan blev drottningoffret och mannen var just bara en man om än en okunnig och klumpig sådan i Fridolins fall.

Men en är väl bättre än ingen trots att Fridolin tycks överleva också denna gång. Det hade dock varit en välkommen present om också han hade fallit. Det visar också vad den så kallade feminismen är värd för partiet. Han begår misstagen, hon säger en massa saker som aldrig borde ha sagts men det är hon som får gå. Knappast ett gott slutresultat även om en är bättre än ingen som sagt.

FallaTänk om också Fridolin hade fallit. Den dagen väntar jag fortfarande på men den borde varit nu. Foto: Wikimedia Commons

Löjesguiden nominerar idag det skenheliga Miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Skälen är så många och så uppenbara att partiet snart kommer att vinna på walk over. Det gör er till högoktaniga kandidater till priset.”

12 tankar på “Så mycket för feminismen

 1. Vi ska vara tacksamma att Fridolin sitter kvar, han är en garanti för att inte MP tillsätter kompetent folk i ledningen.
  Som den maktspelare han är kommer han att stödja en partikultur likt socialdemokraternas, en vandring bort från rationalitet och mot skenheligt rövslickeri, förr eller senare kommer väljarna att se vad som skett med Sveriges politikerklass och kräva ändring, Fridolin påskyndar detta förlopp.

  Gillad av 1 person

  • Hahaha! Ja så kan man också se det. Tänkte inte på det som uppfinnaren från Sundbyberg brukade säga. Men du kanske har en poäng i det, låt dem ha ett misslyckat avgasrör kvar som får fortsätta att sänka allt vad parti heter. Kanske vi borde bygga en replik av Titanic med tillhörande isberg och skänka till Fridolin personligen. Han kan få leka kapten Smith hela dagen med alla medlemmar som passagerare ombord. Per Gahrton, Birger Schlaug, Maria Wetterstrand, Åsa Domeij och alla andra toppnamn får agera underbefäl, styrmän och annat.

   Gilla

 2. Fridolin är uppenbarligen en bättre maktspelare än Romson för det är som sagt var han som
  är vän med Kaplan och ville att han skulle bli språkrör och Fridolin verkade inte tycka att Khan gjorde något fel när han vägrade ta en kvinna i hand.Med andra ord borde han ha fått sparken
  pg.a det.
  Skulle inte tro att Fridolin är mera feminist än vad jag är. Det är bara läpparnas bekännelse precis som det är för Löfven och Jonas Sjöstedt. Dom förväntas vara feminister eftersom feministerna i deras partier har trumfat igenom att de skall vara uttalat feministiska partier
  och för att de tror att de kan tjäna röster på det.

  Fridolin är väl mera en identitetspolitiker som vill få in minoriteter och helst muslimska sådana i partiet till varje pris.

  Gilla

  • Skulle nog säga att du satte den där när du säger att Fridolin vill med identitetspolitiken få minoriteters och helst muslimskt stöd till varje pris. Påståendena om detta är många som här t ex http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/rostjakt-far-mp-att-florta-med-islamister/.

   Skulle tro att du är mer feminist än Fridolin är. Åter är det där bara fernissa som inte betyder ett dugg. Det som däremot gör det är att spela det politiska spelet så fulländat som möjligt, något mp fram till krisen var duktiga på. Sen händer något. Redan när Åsa Romson höll sitt talibantal i Almedalen var det journalister som drog öronen åt sig och hukade sig under paraplyet för att inte anfrätas av den skit hon utgöt. Motorn verkade dock spinna vidare efter det hos de flesta och inte ens när hon ringde till Expressen och skällde ut redaktionen för att de skrev så mycket skit om regeringen var det allt för många som höjde på ögonbrynen. Det borde de ha gjort. Nu står de med rykande ruinhögar till parti som lämnar allt att önska.

   Jo Fridolin spelade maktspelet bättre än Romson. Förmodligen genom kontakter i tidningar och på TV, Fridolin gjorde ju en prao-tid på TV 4 när han tog time out från politiken. Resultatet ligger för handen och det är inte rättvist. Han ställer till med all skit, Romsom får ensam bära hundhuvudet. Feminismen som sagt.

   Gilla

 3. Hej.

  Jag skulle vilja föreslå en ny titel för äspingen Fridolin:

  Broder nr Ett

  Om det är för magstarkt kan med fördel titeln ‘Förste Språkrör’ planteras i allehanda fria medier, i synnerhet bloggar. Fördelarna med detta torde vara uppenbara.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gillad av 1 person

  • Jag ska använda den nya titeln i fortsättningen på Fridolin. Broder nr Ett är det i fortsättningen. Ska man kanske döpa om skolor och sjukhus i fortsättningen också? Sjukhus nr sju, skola nr 38 och så vidare ger onekligen en autentisk klang till det hela som för tankarna till en helt annan tid och plats.

   Gilla

  • Salladskommunister vill kanske inte beslås med den typen av böcker i bokhyllan men har dessa ändå. Sönderlästa från pärm till pärm där varje stavelse har memorerats. Dom kan sin Marx, säkert utan och innan.

   Gilla

 4. Vi har väl en omröstning kvar på kongressen? Det kan hända att ”partiet” tar sitt förnuft till fånga. Men fan tro’t.
  Man gör sig av med en röjel som hamnat snett – litet segel högst upp på en fyrmastare, jo, jag fick slå upp den! – och behåller drivankaret.
  Underhållande för folket, bra för landet och regeringen – så småningom – förödande för partiet.

  Vissa har föreslagit att ”miljö” bör tas bort och ersättas med något annat. Jag tror snarare att de inte har några övertygelser eller ideologier kvar. De kan kalla sig Partiet. De sysslar med Politik.

  Gilla

  • Visst är det en omröstning kvar och därför kan sensationen inträffa att kongressen går emot sin egen valberedning. Sånt har hänt förr men oftast går man på den linjen som förordas. Miljöpartister är dock en oregerlig skara människor, det har man visat förr så allt och mer kan hända även om det så här långt ser ut att bli en respit för Fridolin. En poäng dock som kom fram genom pseudonymen Pllay, det vore bra om Fridolin satt kvar eftersom han är en totalkatastrof. Genom att fortsätta som avloppsrör kan han därmed se till att åsamka än mer skada än han redan har gjort. Bra eftersom det kan innebära dödskyssen åt partiet som riksdagsparti till nästa val. Också det önsketänkande eftersom ingen kan mer än sia om framtiden, men hoppas går ju 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s