Om

Välkommen till min blogg! Låt mig först tacka ett antal personer för deras hjälp, utan er hade denna blogg aldrig sett dagens ljus. Susanna Varis vars utmärkta blogg jag besöker dagligen, stod för designen av headern ni ser ovan. Susanna har använt en bild av Annie Leibowitz så det är klart jag tackar denna utmärkta fotograf för bidraget. Tack för designen Susanna, din konst och du rockar. Det är också hon som har gett mig goda råd om det övriga på bloggen, hon har ju trots allt längre erfarenhet än vad jag har av att blogga. Också bloggare som Anna Brodow, Jämställdhetsfeministern, Genusdebatten, En Stilla Undran, WTF (Toklandet) och Jussi H Lundell har varit inspirationskällor.

Nu till själva bloggen och dess bakgrund. Jag har länge tyckt att mycket av det jag läser på nätet är antingen direkt lögnaktigt eller ibland otroligt dåligt skrivet. Alltför många har också en hatfull och hotfull ton i sina inlägg eller i sina kommentarer. Tanken med den här bloggen är för det första att bringa ordning i den desinformationsdjungel som råder där ute och dessutom göra det med ett förhoppningsvis bra språk och en god ton. Det är med andra ord en blogg där du som är ute efter att hata, hota eller sprida falsk information som saknar stöd i verkligheten, inte ska ha något att hämta. Istället kommer för en del människor provokativa inlägg att presenteras. En del kommer naturligtvis att väcka blodstörtning, men för dig som tycker att nätet är en plats där bara dina åsikter räknas finns alltid blodtrycksmedicin. Det är inte heller en blogg som ska väja för att uttrycka åsikter trots att dessa inte överensstämmer med de som vissa grupper vill pådyvla oss. Av de här själen vare sig kan jag, eller vill jag därför blogga under eget namn. Demokrati är nämligen ett begrepp som i mina ögon är under attack och det är inte från det håll som folk normalt kopplar till antidemokratiska krafter. Nej, vänstern på nätet är tyvärr mer aktiva och de är inte alltid de ”solidariska” och ”fritänkande” människorna som de utger sig för att vara. Jag önskar det vore annorlunda, men för att inte riskera mordhot och annat föredrar jag att vara anonym.

8 tankar på “Om

 1. Vad roligt att se att du tagit klivet över till att skriva!

  Det var hedrande för mig att omnämnas som inspiration till detta. Tackar, bockar och niger fint.
  Nu får jag börja skriva igen för att fötjäna detta.

  Jag kommer så klart följa dina eskapader på nätet framöver.

  Lycka till!

  Gilla

  • Ett jättetack! Jag har följt din blogg en tid och tycker den är både intressant, välskriven och rolig, så lite inspiration har det nog inneburit om jag ska vara helt ärlig. Ämnen som berör och upprör är alltid välkomna eftersom jag själv har tyckt att något är fel i debatten och i debattklimatet. Så du kommer att hitta en trogen läsare även i framtiden och jag hoppas jag ska kunna leva upp till den måttstock din blogg är.

   Gilla

 2. Kommer nog att följa din blogg
  Tycker om väl underbyggd argumentation och gärna med lite ironi och humor, i stället för spridning av osanningar och myter, hat och fula påhopp.

  Gilla

  • Oj! Jag rodnar här, men ett stort tack. Det är precis det jag ville skapa så det var trevligt att få ett kvitto på att jag har uppnått någon slags arbetsseger. Lite humor utan att gå under bältet, argumentation byggd på fakta och ett belysande av det jag uppfattar som galenskap är det koncept som jag hade tänkt låta prägla den här bloggen. Det ska vara högt i tak men med respekt och värdighet och framför allt förståelse för att vi alla tänker olika. Så dina ord värmde, än en gång tack.

   Gilla

 3. Bra blogg som tar upp saker som behöver komma fram i ljuset och det allmänna rummet.
  Jag kommer att följa den och uppskattar människor som skriver sakligt i de här ämnena.

  Gilla

  • Tack ska du ha Benny! Fina ord som värmer och det är lite grann av min grundtanke som du snuddar vid där. En blogg med resonemang men ändå udd för att kunna bekämpa dumifieringen som pågår snart sagt dagligen. Kanske har jag gjort en och annan tavla med inlägg jag inte är lika stolt över, men på det hela taget tycker jag nog att jag ändå har lyckats hyfsat bra. Välkommen som läsare och vill du så återkom gärna med fler tankar, reflektioner och diskussioner. Detta ska ju också vara ett diskussionsforum så ju mer livaktigt desto bättre. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s