Tomma Tunnor Skramlar Mest

När Stefan Löfven valdes till partiordförande var det en godtagbar kompromiss som inte väckte något jättejubel även om de tappra ansiktena som vanligt log in i kamerorna och uttalade sig positivt  i frågan. Han hade ett enda uppdrag, vinn nästa val och därmed missade man att diskutera en rad viktiga frågor ikring ett sådant mål. Vilka skulle man samarbeta/inte samarbeta med?vilka sakfrågor kunde man inte kompromissa bort? Hur skulle man förhålla sitt till och bemöta andras krav?

Stefan Löfven KnappnålStefan Löfven fick ett enda uppdrag – vinn valet Foto:Expressen

Valrörelsen såg ut att gå som på räls, allting flöt på och tycktes gå deras väg. Fredrik var på defensiven och då fanns det poäng att vinna, inte minst trovärdighetspoängen. Men så började det hacka i maskineriet och naturligtvis var det miljöpartiet som stod för vurpan. Åsa Romsons hat-tal på Almedalsveckan fick många att lyfta ögonbrynen. Vreden var väckt. Åsas omtalade tal i Almedalen som kommer att leva i skammens vrå för evigt hittar du på länken till SVT.

Åsa Romsons BåtmålningÅsa Romsons alla lik kom ut ur garderoben och satte käppar i hjulen Foto: Expressen

Nästa miss man gjorde inom socialdemokratin var att man inte hade ett färdigdiskuterat regeringsunderlag. Precis som uppfinnaren från Sundbyberg hade man inte tänkt på det. När väl regeringsmakten var säkrad kunde alltså den stora roffarfesten börja. Jonas var sur över att inte ha fått ingå i regeringen och höjde därför kravribban. Miljöpartiet som alltid har varit tagosaurusar hade höga förhoppningar på regeringsmakten och snart hade också deras kravkarusell börjat rotera.

UppfinnarenUppfinnaren från Sundbyberg tänkte inte på det Foto: Youtube

Socialdemokratin gav och gav, ja man gav till och med så frikostigt att man kompromissade bort vallöften som t ex förbifart Stockholm. Att man har skjutit på förbifarten gör inte att mp på något sätt har vikt sig, tvärtom som följande artikel visar i DI så är man mer stridslystna än någonsin. Därmed började samarbetet kosta i form av svikna löften. Att beslutet kostar skattebetalarna pengar som tickar varje dag och varje timme tycks inte bekymra mp. Fyra miljoner om dagen har det talats om, en dålig affär för skattebetalarna med andra ord. Mer om detta i tidningen Entrepenad. Också Ny Teknik uppmärksammar problemet. Stefan Löfven visad sig fortfarande vara en svag ledare eftersom hans enda taktik var att fortsätta att ge. Mer om kravkarusellen hittar du i en artikel i DN där v fokuseras, i Aftonbladets artikel är det mp:s krav som står i fokus.

KarusellKravkarusellen snurrade fortare och fortare Foto: Hallandsposten

I dagsläget har vi hunnit fram till den punkt då sakta men säkert det Löfvenska regalskeppet håller på att gå under med man och allt. Miljöpartiet vässar klorna för än högre ställda krav, v likaså och alliansen ser helst att regalskeppet torpederas för att sjunka än snabbare. Ett tillfälle man nu har tagit i akt när nu alliansen har tågat ut ur pensionsgruppen. Motiveringen till åtgärden var att miljöpartiet inte har ställt sig bakom en pensionspolitik grundad på arbete och tillväxt. Taktikspel för att driva in en kil mellan sossar och mp enligt vissa, ett nödvändigt ont enligt andra. Mer om alliansens uttåg kan du läsa om i DI. Man kan nog rätt säkert säga att miljöpartiet inte är mogen uppgiften att ens komma på tal att sitta i en regering, det har en rad händelser under hösten visat. Mer om det i en artikel i DI.

Regalskeppet VasaSinnebilden av regeringen Löfven? Foto: Titanicnorden

 Också inom miljöpartiet hörs röster att samarbetet med sossarna inte var helt genomtänkt. Där går dock tongångarna åt ett helt annat håll, mp är dom som har fått offra för mycket av sin gröna själ!!!?? Trots alltså att man har fått mer än man har mandat för, är man inte nöjd och tycker att det är dom som har betalat priset. Nånstans här kollapsar matematiken, plötsligt är 3+2=63.

Samtidigt som Löfven nu gör vad han kan/inte kan för att undvika att regalskeppet går till botten i den svenska stinkgölen som inrikespolitik numer måste ses som, lurar sd likt storgäddan i vassen. Hittills har man enträget avböjt hur man kommer att agera och rösta i veckans budgetomröstning. Att det darras på manschetten är klart, i veckan som gick hotade Löfven att klamra sig och regeringen kvar vid makten om de skulle förlora denna. Ett löfte/hot som måste ses som extremt konstigt eftersom det skulle innebära att den gamla regeringens budget då skulle gälla. Löfven skulle alltså hellre driva någon annans politik hellre än att bara avgå.

TorpederingAlliansen bidrog med torpeder i riksdagens pensionsgrupp, haveriet närmar sig
Foto: Digitalmuseum

Löfven är tyvärr i och med alla misstag längs vägen bara ytterligare en i mängden socialdemokratiska ledare som har visat sig ytterst svag. Därmed fortsätter den ledarkris som ganska länge har plågat partiet. Inte heller blir det bättre av att så många delar av partiet drar åt olika håll. För trots att man utåt är mån om att uppvisa en enad fasad finns det fraktioner som drar åt vitt skilda håll. Vänsterfalangen med Veronika Palm kör sitt race, LO blandar sig i mest hela tiden och i mitten ska Löfven jämka ordning också internt.

Rosornas KrigRosornas Krig pågår bakom stängda dörrar och mellan olika fraktioner Foto: Wikipedia

Regeringens tomma tunnor rasslar än, frågan är för hur länge? Kan man över huvud tagit regera med hjälp av v och mp? Vore det helt enkelt inte bättre att bara utlysa nyval istället för att plåga oss med något som till sitt sakinnehåll dessutom är skadligt för landet i värsta fall? Frågorna är många men få sitter inne med svaren inte minst socialdemokraterna. De måste väl snart resa till Delfi för att få några svar nu när de mer eller mindre har slagit knut på sig själva för att lösa ett omöjligt samarbete och en omöjlig situation.

Oraklet i DelfiFramtiden för regeringen vet bara oraklet i Delfi Foto: Varldenshistoria

Löjesguiden vill med denna artikel nominera regeringen till priset ”Folihatt of the year”. Motiveringen lyder: ”Ni nomineras för er obrutna optimism och tro på er själva där snart sagt ingen annan gör det. Visserligen blir ni blindstyren på kuppen men också värdiga kandidater till priset eftersom ni med en dåres envishet vägrar att se det andra ser. Att den här regeringen redan är kokt är med andra ord inget hinder. Inte ens om den skulle bli dubbelkokt kan vi förvänta oss någon förändring från partiet som ser makten som sin i evigheten, amen.”

8 tankar på “Tomma Tunnor Skramlar Mest

  • En ny sorts dinosaurie som tar och tar men aldrig ger! I USA använder man uttrycket ”takeosaur” om kvinnor som gifter sig för pengar och skiljer sig för att få än mer, det är min högst fria och förmodligen korkade översättning!

   Gilla

 1. Ja, regeringen Löfven är ett skämt. Vore bättre om de utlyste ett nyval. Denna gången vet ju befolkningen vad en röst på MP innebär och till och med vissa journalister har börjat kritisera dom..Det borde ju göra att deras valresultat blir ännu sämre. Risken är väl bara att SD gynnas av ett nyval om inte de andra partierna kan desarmera dom…

  Gilla

  • Jag hoppas att alla utom de redan hjärntvättade nu inser vad en röst på mp egentligen innebär och att detta inte är bra för landet. Har varit ute och rest på lite höstsemester till den grandiosa staden Wien men läste där i en tidning att de nu har kastat in handduken och utlyst nyval. Inte en dag för sent om du frågar mig. Hoppas nu bara att folk inte är än mer korkade och röstar på mp eller v, som jag ser det är de de värsta av de värsta. SD hyser jag ingen fruktan för, utan Jimmie är de ingenting och deras interna skandaler fixar också en hel del. Skulle de få mer röster än nu kan de kanske till och med bidra med det rep som hänger dem om vi har tur.

   Gilla

 2. – Många arbetslösa blir det. Jag har räknat ut hur många!
  – Jaha. Men om man inte vill att allt skall betalas med skattepengar måste det väl vara någon vara eller tjänst som folk vill köpa. Annars blir det väl inga nya jobb?
  – Tänkte inte på det. Hejdå!

  Gilla

  • Nej, dom tänkte inte på det :D! Men när alltmer av skatteintäkterna kommer att gå till att täcka kostnaden för ökad arbetslöshet blir det nog ett annat ljud i skällan. Kanske kommer vi att få se Stefan som nytolkare av fortsättningen på uppfinnaren från Sundbyberg?????!!!!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s