Inkompetens Och Idioti

Lagrådet är det statliga organ som har till uppgift att se till att de nya förslag regeringen lägger fram följer olika lagar som grundlagar EU-tätt osv. De ser också till att regeringen sköter ärendena efter de gällande regler som finns om beredning t ex. Om regeringen misslyckas i att följa reglerna återremitteras ärendet, i värsta fall utdelas en reprimand.

LagrådetLagrådet består av höga jurister och vars uppgift är att granska nya förslag och hur de har beretts Foto: Dagensjuridik

I förra förra veckan utdelades just en sån reprimand, den var dessutom extra syrligt formulerad för att understryka hur mycket det hela hade fallerat. Ärendet handlade om slopandet av delar av det som kallas LOV -Lagen Om Vård – särskilt av de delar som handlar om det fria valet att själv få välja vårdform. Resultatet av vad vänstern har kallat  tvångslov kommer istället att bli att ditt val efter dina behov kommer att bli kommunpamparnas val efter deras plånbok och resurs. Mer om regeringens bakslag i Dagens Medicin.

ReprimandRegeringen fick en reprimand för hur ärendet hade beretts, inte dess innehåll Foto: Ask

Min enda kommentar till den delen är att vänstern återigen har visat sitt rätta ansikte. Kollektivt flocktänkande där individen i stort sett inte existerar, en misstro mot människors självklara rätt att själva få välja där argumenten om ”snedfördelning” och ”klassamhället i vårdform” är de vanliga väl inrepeterade argumenten.Trots teaterlektionerna ekar det så tomt att det närmast liknar den statspropagandan Pyongyan är så duktig på att producera. Det går i korthet ut på att det ska vara upp till landstinget att bestämma om och hur det fria vårdvalet ska gå till. Det kan alltså sluta med att det beror på var du bor om du ska få välja läkare själv eller inte. Skälet till förslaget är ett enda, håll vänsterpartiet nöjda och glada. Makten är allt, folket en skock får man kan lura med vad som helst. Här kan ni läsa Gabriel Wikströms svar på kritiken i SVD.

PropagandaPropagandan från vänstern är lika sann som den från Pyongyang
Foto: Nationalgeographic

Tillbaka till lagrådet, så här lät deras kritik: ”Denna korta handläggningstid ger intrycket att regeringen inte har tagit regeringsformens beredningskrav på det allvar som förutsätts i lagregeln”. Regeringen har helt enkelt haft för bråttom, inte lagt ut förslaget på remiss hos remissinstanser och därmed brutit mot regeringsformens krav om att ett förslag ska förankras också utanför denna snäva krets.

Emma Henriksson (kd) ordförande i socialutskottet sammanfattade det hela: ”Regeringen har grovt misskött beredningsprocessen vilket visar på en nonchalans mot lagstiftning. Det är oroväckande i sig. Men att de kommer att återkomma till riksdagen med ett nytt förslag om att ta bort vårdvalet visar på att nonchalansen mot vårdtagarna finns kvar. Det är ännu värre.” Emma Henriksson har nu KU-anmält (konstitutionsutskottet) regeringens hanterande av frågan, mer om detta i Dagens Medicin.

Gabriel WikströmGabriel Wikström är nu KU-anmäld Foto: Sverigesradio

Statsministern som inte saknar munläder högg genast tillbaka med några pikar som mest liknade sandlådenivå. Att man nu återtog förslaget därför att man lyssnade på kritiken var ju snällt, att man nu skulle omarbeta det för att återkomma med ett nytt inte fullt lika bra. Det är ungefär som om att regeringen och statsministern inte lyssnar på någon annan än sig själva, miljöpartiet och vänsterpartiet. Förslaget borde ha slängts i papperskorgen från dag ett. Vidare skulle vänsterpartiet ha fått ett välförtjänt ”njet” till svar och statsministern borde ha lagt den ryggradslösa attityden gentemot två egosaurusar åt sidan och visat en gång för alla vem som egentligen bestämmer. Mer om hans syn i Aftonbladet.

SandlådaSandlådan är numer extremt välbesökt, Stefan Löfven har visat vägen Foto: Styleroom

Han fortsatte att kontra genom att säga att hans regering åtminstone lyssnade på kritiken från lagrådet. Det var ju mer än den gamla regeringen hade gjort och pekade därmed på att lagrådet den gången också hade haft synpunkter. Lyssnat på kritiken är ju lite förmätet sagt eftersom samma skamliga förslag kommer att återkomma i lätt uppsminkad version för att tillfredsställa. Dessutom är det ju alltid en effektiv rökridå att peka på andra än att säga som det är!

LützendimmaLützendimman sänker sig över Löfvens förklaringsförmåga Foto: Wikipedia

Det Stefan Löfven troligen tänkte på är den händelse 2012 där den gamla regeringen genom sin majoritet i KU utarbetade ett förslag som skulle försvårat medborgarnas insyn genom offentlighetsprincipen vad gällde riksrevisionsverkets rapporter till regeringen. Vi skulle därmed fått svårare att få insyn i regeringens hanterande av våra pengar. Inte okej enligt mig, men att peka finger på det förgångna är som sagt en välanvänd metod för att skyla det faktumet att Stefan Löfven med regering har gjort bort sig.

Hade Löfven haft ryggrad nog till det hade han sagt följande: ”Ja, ministrarna i min regering är så dåligt pålästa, orutinerade och uselt utbildade att de aldrig borde fått ingå ens i farmarlaget av denna ministär. För jag – Stefan Löfven – har hittat ett osedvanligt oproffsigt gäng som inte kan sina jobb, punkt!”

OseriösSeriös – Oseriös beror naturligtvis på vilken åsikt man har, min är klar om regeringen
Foto: SVT

Gabriel Wikström som är arkitekten bakom buklandningen är förvånansvärt tyst. Det enda han har meddelat är att förslaget dras tillbaka men att ett nytt reviderat förslag ska läggas fram om ett par veckor, åter bråttom med ett förslag förhoppningsvis få vill ha. För förslaget stinker av gammalt Sovjettänkande där pampar och patroner drar vinstlotten medan medborgaren som vanligt står med nitlotten. Medborgarinflytandet är i ett slag reducerat till ett tjänstehjonsperspektiv. Uppdragsgivare är Jonas Sjöstedt och än en gång har socialdemokratin visat en viktig sak. Om vänsterpartiet frågar dom om de kan hoppa kommer motfrågan hur högt? Mer om Gabriel Wiströms syn på kritiken hittar du i  Expressen.

Jonas Sjöstedt LandskronaJonas Sjöstedt är nog den enda som är glad över det ovanligt dåliga förslaget
Foto: Landskronadirekt

Det är tur att Stefan Löfven till sist har tagit sitt sista uns förnuft till fånga och utlyst nyval. En värre regering än den vi har fått efter det senaste ordinarie är svår att hitta, dags för en ny som INTE leds av Stefan Löfven och som inte innehåller vare sig ministrar från ett avdankat socialdemokratiskt parti, vänsterpartiet eller miljöpartiet. Får vi samma skit igen förtjänar vi inte ens att ha en regering. Vi har dessutom lyckats visa att det här landet är fattigt på både alternativ till styret och styret i sig. Kanske Italiens modell skulle fungera bättre, en opolitiskt ministär som egentligen bara består av tjänstemän. För bristen på både politiska alternativ och initiativ har vi fått i överflöd, inte minst av den socialdemokratiskt ledda regeringen.

Livsfarlig ledningSätt upp den här skylten ovan dörren till regeringens sammanträdesrum
Foto: Transportstyrelsen

Löjesguiden vill med denna artikel återigen nominera regeringen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni nominers till priset för ert gedigna arbete i dumhetens tjänst. Osedvanligt dåliga förslag som varje gång de presenteras gör medborgaren till förlorare. Allt detta för att tillfredsställa två partier som aldrig var mogna att ta ansvar för makt. Därmed har regeringen Löfven satt ribban så lågt att man knappt kan skönja en ambitionsnivå värdig namnet. Att också inkompetens har varit en del av ingrediensen i idiotin gör det hela extra pikant.”

4 tankar på “Inkompetens Och Idioti

 1. Tja, vad kan man förvänta sig av en inkompetent regering ledd av en mumlande och lika inkompetent statsminister som dessutom går i V,s och MP,s ledband ?Löfven var uppenbarligen beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta som statsminister inklusive att driva extremistpartierna v och Mp,s politik…

  Gilla

  • Håller med Pelle och det är en bedrövlig bild som vi ser. Om vi ser samma regering komma till makten efter nyvalet då vet i fan om jag tror på det här landet längre. Om människor är så villiga att få tillbaka den här regeringen som har visat sig så korkad och så inkompetent tror jag att det bästa vore att tvångsförvalta landet med byråkrater vid rodret. Att släppa fram Stefan Löfven en andra gång klarar helt enkelt inte det här landet av, den här regeringen är helt enkelt för fel för det. Extremistpartierna mp och v är bara grädden på moset, under alltihop finns en rad statsråd som med dumhet, korkad politisk agenda och inkompetens också dom har visat sig helt odugliga. Ett exempel är Gabriel Wikström men också Ylva Johansson. Det jag inte förstår är hur sossarna gick från att vara ett parti med kompetenta men maktfullkomliga statsråd till fullständigt inkompetenta.

   Gilla

 2. Ja, det farligaste med vinstdrivande vårdföretag (för SVaMpar) är väl om det skulle fungera.

  Nordkorea och (sjuk)försäkring fick mig att tänka på följande klassiska nederländska reklam

  Gilla

  • Att kvinnor kan sätta upp företag och tjäna pengar på något som borde utföras gratis eller till reducerad lön i det offentliga är ju en lång tradition inom den solidariska vänstern. Varför ge kvinnor möjligheten att göra profit när man kan göra dem till löneslavar eller få dem att göra det gratis? Nej, Rut är farligt – det utmanar ju hela bilden av den ”solidariska” offentliga sektorn som just bygger på löneslaveri i underbetalda jobb. Kvinnor tycks i detta socialistiska lyckorike vara decimerade till tjänstehjon, exakt det de anklagar andra för att göra dem till. Undrar på att synen ”det är fult att tjäna pengar” är så förhärskande inom denna supersociala och omtänksamma rörelse.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s