….And the winner is!

Så har då resultatet inkommit och alla röster är avlagda. En svettig och febrig väntan kommer strax att vara till ände. För nu är det avgjort, den som segrade i stridens hetta och kammade hem foliehatten var……som nummer ett Sveriges journalistkår.

Grattis, grattis, ni har väl förtjänat denna ynnest att få vinna priset och som ni har jobbat för det dessutom. Flitens lampa har lyst på redaktioner runt om i landet där ni enträget har kämpat mot både förnuft och anständighet. Lågvattenmärken har satts, nya knasiga tankar och teorier har fötts och ur denna möda har så fötts artiklar efter artiklar fyllda av smärtsamma läsningar.

Foliehatt of the YearTvå lyckliga svenska journalister som nu står som vinnare? Foto: Wikimedia Commons

Som god tvåa kom Statsminister Stefan Löfven, han ska också ha en stor eloge för sin gångna insats. Få gånger har väl en regering fylld av så många amatörer dessutom letts av en statsministers vars främsta kännemärke har varit misstagens och felberäkningarnas. För att understryka regeringens tillkortakommanden kom också vice statsminister Åsa Romson in som trea i tävlingen. Kanske ett tecken det också Stefan.

Till sist kan jag meddela att min personliga favorit fick noll procent hahaha! Göran Brante och Maria Wibergs debattartikel om hur man med hjälp av skollagens paragraf om att skolans värdegrund ska vara demokratisk och öppen, skulle tolkas som att SD:are kunde stängas ute eftersom de inte enligt dessa är vare sig öppna eller demokratiska var svårslagen. Men jag fick ge mig för den demokratiska röst som nu alltså har utsett Sveriges journalistkår till segrare. Grattis än en gång. Så här såg siffrorna ut:

Sammanlagt röstade 280 personer/datorer.

 1. Sveriges journalistkår………49 Röster eller 18 %
 2. Statsminister Stefan Löfven……….42 Röster eller 15 %
 3. Vice Statsminister/Miljöminister Åsa Romson………..31 Röster eller 11 %
 4. Godhetsapostlarna……………… 28 Röster eller 10 %

Till sist, tacka alla ni som röstade och hoppas att ni blev nöjda med resultatet.

12 tankar på “….And the winner is!

 1. Göran Brante och Maria Wibergs debattartikel är väl i sig värdigt ett pris, men det är ju så att säga en enskild instans, medan sveriges journalistkår producerar bidrag 24/7 och Lövet o Romsan producerar nyheter, om inte 24/7 så i alla fall enligt löpande band-principen.

  Gilla

 2. Mina varmaste (tja lite is-spik) gratulationer. Ni är värdiga vinnare. Och grattis Lövet hoppas du faller snart det är ju vinter och ta Romson med dig. Ni kan ju fortsätta kuckla i hennes båt.

  Gilla

  • Ja nog är både Romson och Löfven vassa motkandidater till Sveriges journalistkår, men de drog det längsta strået och till skillnad från dem är folkets vilja alltid viktig här på Löjesguiden. 🙂

   Gilla

 3. Wallström borde ha varit en av topparna på listan tycker jag. Sällan eller aldrig har vi väl haft en så oduglig utrikesminister som förstör vårt rykte i andra länder.

  Gilla

  • Jag är också lite förvånad över att hon inte kom högre upp, hon har ju trots allt jobbat idogt för att förtjäna både nominering och pris. Men så är det, upp som en sol ner som en pannkaka. 🙂

   Gilla

 4. Ah, jag fick som jag ville! Men det var ett svårt val. Ser att det var jämt.

  Jag resonerade på samma sätt som de som satte yttrandefrihet som första tillägg till USAs grundlag. Utan yttrandefrihet kan man inte försvara andra grundläggande rättigheter, och man kan inte komma överens om vad som är viktigt.

  Att använda sin yttrandefrihet till att dels sprida desinformation, och dels förhindra att andra får uttala sig är riktigt lågt.

  Gilla

  • LarsAndersJohansson ‏@Budoarstamning på twitter 10de Januari:
   ”Visst är det intressant att det ofta är de med tyngst plattformar i offentligheten som helst vill inskränka andras yttrandefrihet?”

   Gilla

   • När man inte längre kan argumentera för att man har slut på exemplen eller helt enkelt är för dum är det nog rätt bekvämt att skrika ”Breivikare, du ska tystas!” efter andra. Man behöver ju inte längre ens föra en diskussion om alltets vardande, än mindre argumentera! Fördumningen och fördjupningen av den industri vars ena kännemärke är godheten men också att inskränka andras rätt att tycka annorlunda, är en av vår tids stora farsoter. Det är inte per automatik så att man är vare sig rasist eller hatare av allehanda grupper bara för att man tycker något annat än dom. Det är ju snarare dom som uttalar dessa fatwor som är de allra värsta som vanligt.

    Att vara antidemokrat är inte en dussingrej i mängden, snarare tvärtom. För många inom klickokratin är det ju till och med så att de har omdefinierat begreppet demokrati till att vara ”friheten att slippa obehagliga åsikter från andra som inte tycker som jag t ex SD:are”. En smått fantastisk definition då det ju innebär att demokrati för dom är att få inskränka åsiktsfriheten för en person och till förmån för den egna rätten. 🙂

    Gilla

 5. En mycket värdig vinnare, även om jag själv röstade på tvåan pga hans ohejdade inbjudan till världens migranter att söka sig till Sverige och därmed försätta Sverige i kaostillstånd.
  Men det är ju journalistkåren som sett till att yttrandefriheten och demokratin i Sverige är mycket svag och det är kanske på sitt sätt allvarligare.

  Två värdiga kandidater till 2016 års pris har ju redan framträtt.
  Linnéa Bruno och Gudrun Schyman i dagens metro blir svårslagna foliehattar detta år.
  F!:s foliehattar måste vara utformade som svetshjälmar, allt för att förhindra att ingen bild från verkligheten kan sippra in.

  Gilla

  • Också Löfven hade jag sett som en mycket värdig vinnare. Han har ju trots allt satt världsrekord i korkade uttalanden som det om ”svenskarnas naivitet”, och dessutom visat sig vara en formidabel fena på att vara urusel som ledare med en så svajig hållning att gungfly känns som fast mark under fötterna. Hur han med denna svajighet lyckades slänga Ygeman under tåget angående Öresundsbron är ett schabbel värt ett otal inlägg.

   Också Romson hade varit en värdig vinnare. Detta tillsammans visar väl vilken kaliber regeringen har och att den har en utvecklingspotential vad gäller än större grodor och klantigheter. Ett verk i vardande med andra ord och det finns nog all anledning att återkomma med fler inlägg i det ämnet. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s