Bland Rovdjur Och Andra Svenskar

Det har ju som bekant uppstått lite kontroverser kring flyktingarna i Jämtland. Grytan i det nämnda landskapet har blivit den veritabel gryta (!) av besvikelser, ränksmiderier och allmänt missnöje. Ett antal flyktingar menar att de ju har fått löfte från svenska myndigheter om att få stanna i södra Sverige och vill nu till staden Malmö eftersom denna stad redan är en plats med en minoritet svenskar och en majoritet landsmän. Klagomålen har haglat om kölden och de hemska rovdjuren som finns i Jämtland. Landskapet är ju känt för vargar och annat otyg och vad kan bli mer saftigt än en intet ont anande flykting som har råkat förvilla sig för långt utanför staketen. Mer om debaclet i en artikel från DN.

BjörnFrågan är om det är den här typen av rovdjur eller andra som skrämmer?
Foto: Driverlayer

De svenska myndigheterna däremot skyller däremot på platsbristen och att angiven plats gäller. Så ytterst rasistiskt att ställa krav! Det enda alternativet som dessutom ges är att ordna eget boende, dubbelt orättvist med andra ord! Nej skämt åsido, nu är jag nog en aning ironisk. För vad handlar detta om egentligen? Ja, en gissning är att hamna i den otrygga situationen att behöva kastas in i ett samhälle man känner till lite eller inget om. Man vill hellre bli placerad där igenkänningsfaktorn är som störst. Problemet är dock att nu har Sverige tagit emot så många att det där med tak över huvudet som ju är ett angeläget och kärt problem även för redan försvenskade, har blivit en bristvara. Mer om bristen på boende för flyktingar i DN och Hem & Hyra. Också i ett reportage från SVT:s Agenda kan man se mer om eländet.

BostadslösProblemen hopar sig och politikernas credo tycks hela tiden vara ”det löser sig” samtidigt som man gör problemen än värre Foto: Aftonbladet

Därmed är egentligen pudelns kärna exponerad. Den bristfälliga eller rent katastrofala samhällsplaneringen gör att alla parter hamnar i kläm. De asylsökande ”tvingas” till platser de anser ligga långt ifrån allt vad civilisation heter, migrationsverket tvingas betala pengar till både företag och kommuner som ibland måste ses som oskäliga och de ansvariga politikerna står som de fåntrattar de är och hävdar att de inget visste. Fast bostadsbrist har vi faktiskt haft i det här landet sedan början på nittiotalet åtminstone så något borde till och med dom ha fattat.

DumVåra politikers nästa ursäkt när nästa dumhet dyker upp? Foto: Presentmarknaden

Jag säger inte att vi ska kasta ut flyktingarna, men däremot att det finns uppenbara problem i det svenska samhället som nu har gett sig till känna genom en konflikt/dragkamp där intresse står mot intresse.
Där sitter nu ett antal flyktingar som kommit till Sverige enbart för att hamna så långt från bebodda trakter man kan komma, men eftersom vi har så mycket plats är det ju där det finns både plats och utrymme man hamnar. Samtidigt vill flyktingarna hamna där de har hört att deras egen kultur och deras egna språk är vida spritt. De enda rovdjur som slickar sig om munnen över situationen är nog varg, järv, lo och en och annan SD:are som nu får vatten på sina kvarnar. Där etablissemanget och den politiska eliten i landet står tomhänta finns andra som väntar på sin tur. Artikel om detta hittar man i tidningen Vasabladet.

DansSD har all anledning att göra segerdans efter att etablissemanget har misslyckats gång på gång Foto: Groupon

Att folk inte vill bo i Grytan kan alltså betyda att man får ett argument för varför detta inte längre kan fortsätta som förut. Bostadssituationen som i delar av landet, särskilt i de städer dit flyktingarna helst vill komma, är i sina delar rent katastrofal. Den är faktiskt så dålig att i andra delar av landet där det inte råder samma bostadsbrist kan man göra sig en hacka på bristen som man kan läsa om i Norrbottenskuriren. Den som påstår eller tror att det bara är privata initiativ som gör sig en hacka på andras bekostnad bör nog tänka om. Också kommunerna är med i jakten på feta cash som flyktingarna kan bistå den kommunala budgeten med, artikel om den saken hittar man i ÖP (Östersundsposten). Det är med andra ord i vanlig ordning inte alls som Jonas Sjöstedt påstår när han vill stoppa vinsten på flyktingmottagandet, artikel om detta här i SVT.

Jonas Sjöstedt PlakatJonas Sjöstedt och hans populistiska plakatpolitik firar nya triumfer i dumhet
Foto: Aftonbladet

Den mannen har aldrig och kommer aldrig att ha ett enda rätt. Skulle han haft det, hade han fått lov att stoppa de kommunala profitörerna som är betydligt fler än de privata. Han hade också blivit tvungen att ingripa i det ”orättfärdiga” system som de statliga bidragen till kommunerna utgör eftersom detta ger en fast summa till varje kommun för deras flyktingmottagande oavsett vilken kostnad de har haft. Med andra ord, om en kommun snålar in på kostnaderna kan den ganska generösa summan per flykting bli en rejäl vinst för kommunen. Är inte det lika omoraliskt Jonas? Eller ska vi leka den där leken du är så bra på som kallas ”Privat vinst är omoral men offentlig är jättemoralisk”. Nej Jonas, testa ett nytt ord i ditt vokabulär! Det heter ”hyckleri”, länk där du Jonas får en förklaring på ordet hittar du till SAOL.

BatmanDagens debatt präglas av dubbelmoral, hyckleri och rent lurendrejeri Foto: Memegen

Det är för övrigt vanskligt att påstå att Sverige gynnas ekonomiskt av invandring. Data på området är motstridig och kan tolkas som om att invandring inom vissa grupper är en vinst men för andra grupper blir det ett minus. Sammantaget skulle det eventuellt kunna betyda att kostnaden överstiger vinsterna. Särskilt som misstanken finns att framför allt politiker till vänster inte alltid redovisar alla kostnader utan att trassla in dessa siffror i en djungel omöjlig att reda ut. Ett exempel på detta är att integrationskostnader bryts ner i olika delkostnader som i sin tur inte redovisas som en kostnad för stat utan som en kostnad för kommun. Sedan får kommunerna i sin tur pengar från staten för att täcka sina kostnader. I statistiken blir det omöjligt att bena ut. Det blir en kostnad för den ena och en annan kostnad för den andre som den förste betalar men utan att redovisa sin kostnad eftersom detta görs av den andre(!). Kreativ bokföring kallas förfarandet i vissa sammanhang men inte i detta.

PengarI vänsterns värld är det alltid fult att tjäna pengar…utom om det är det offentliga som tjänar då förstås Foto: Crafty

Ämnet lämnar dessutom fältet öppet för allmänt proffstyckande. Dels är det tacksamt eftersom redovisningen från staten är bristfällig och därför är det få som faktiskt vet den egentliga kostnaden. Det finns med andra ord gott om utrymme för allehanda tricksande med siffrorna och argumenten. Ett sånt exempel är Dick Harrison som är en utomordentlig historiker men rätt usel nationalekonom. Antagligen mycket beroende på att han är utbildad till historiker men inte till nationalekonom. Hans artikel i SVD hittar vi argument för att Sverige vunnit ekonomiskt på invandringen då denna byggt upp Sverige. Ett ganska endimensionellt påstående då bilden fortfarande inte är helt klar på det området. Artikeln får nog istället ses som ett tecken på tidsandan. Håll med etablissemanget och du blir rikt belönad med karriär och flotta titlar, argumentera emot och du kommer att få känna av dess vrede.

Guds VredeVi har fått nya gudar i svensk vänster och dess godhetsapostlar. Håll med eller håll käft är deras devis Foto: Impawards

En som vågar göra en annan bedömning än den av statsmakten sanktionerade är nationalekonomen Tino Sanandaji. Han är själv invandrare vilket gör honom mer objektiv i mina ögon än vad Dick Harrisson visade sig vara och han vågar också göra en annan sammanställning som han redovisar på sin blogg. Bilden som ges där är taget  ur ett nationalekonomiskt och ekonomiskt historiskt perspektiv och ger inte automatiskt på handen att allt är frid och fröjd bara för att ett antal flyktingar letar sig hit. Med andra ord en lite mer nyanserad bild än den Dick Harrisson ger i sin artikel. Märk en sak, jag är inte emot invandring men jag är inte i det här historiska läget benägen att säga att allt är rosenrött. Ett faktum som inte kan lastas flyktingarna utan det dåligt förberedda svenska samhället med de urusla makthavare vi har som ”ansvariga” bakom allt. Mer om dessa galenskaper svenska makthavare står bakom och vilket totalt förakt de visar ”folket” kan du läsa om på WTF Toklandets blogg.

BlomsterängarI vänsterns värld beskrivs invandring som en dans på blomsterängar, inte helt sant vilket man mörkar med Foto: Worldofwanderlust

Sanandaji menar till och med i sitt inlägg att ett etablissemang som vårt som försöker att delegitimisera sitt eget folk på ett sånt sätt som svenska makthavare och företrädare för eliten är inget annat än oerhört. Det är nog samma sak jag själv kommer fram till. Sverige har fått en elit, en styrande nomenklatura, vars moral och känsla för folket mest går att likna vid en spottloska. Inte nog med att opposition och regering nu delar säng med varandra för att utestänga det som människor har röstat på – SD – man drar sig inte heller för att försöka dupera människor och underkänna deras känslor genom att ljuga och fara med tveksamma påståenden. Eliten har förvandlats till en maktmonopolistisk ljugmaskin som genom allehanda nyttiga idioter rapar upp så kallade ”sanningar”. Du och jag är inget annat än röstboskap som ska fösas in i röstbåsen vart fjärde år för att legitimera deras idiotier. Detta påstående gäller alla de etablerade partierna i dagens Sverige. Ni är inte mina partier eller makthavare.

BoskapI våra makthavares ögon är medborgaren bara boskap som ska rösta för att ge dem legitimitet Foto: Alltomvetenskap

Detta etablissemang har funnits länge. I vissa sammanhang har de kallats ”politisk elit” ibland i andra för ”samhällstopp”. De finns inom samtliga partier och känns igen på bland annat den alltid så livskraftiga nepotismen som florerar i vårt land. Fäders och mödrars framgångar ger också en raketstart rakt in i det politiska livet eller näringslivet. Mycket på grund av att svensken i vanlig ordning ”Inte vill vara till besvär” eller framstå som bråkig. Vi har med andra ord fått det vi förtjänar och dessa representanter har nu kapitulerat och gett makten carte blanche samt underkänt medborgarnas demokratiska uttryck genom att kringskära denna. Jag är för den som nu blir förbannad inte SD:are, men mer än jag avskyr dem avskyr jag de odemokratiska tilltag som nu tycks vara kutym i dagens politiska Sverige.

Animal FarmI dagens Sverige är vissa djur mer demokratiska än andra, det gäller mao att tillhöra makteliten Foto: Histoforum

Makten med Stefan Löfven i spetsen och de övriga politiska partierna är för mig ett överspelat kapitel. Sverige behöver nya politiska krafter och de måste komma snart för att ha en chans att visa den politiska eliten vad vi medborgare tycker. Det behövs också ett nytt etablissemang i landet då denna har visat vad omoral betyder. De har helt enkelt inget existensberättigande, i varje fall inte som elit. Vare sig de är sossetet eller Mauderater är decemberöverenskommelsen och de försök att dupera en folkopinion helt enkelt tecken på att något är helt åt fanders i landet. Medborgarmakt som alla partier pratar så vackert om, kan aldrig betyda att man skapar en politisk klass som sen med ett förakt mot allt vad folk heter vänder samma grupp ryggen så fort de har fullgjort sin plikt vid valurnorna. Det måste helt enkelt börja bli ett resultat som ligger i linje med det människor tycker. Läs gärna mer om decemberöverenskommelsen (jag vill nog kalla den ”decemberförräderiet”) på Jussi H Lundells blogg.

SocietetenSocieteten ser inte alltid ut som du tror….Foto: Svenskdamtidning

Micael Bindefeld & Mona Sahlin……Den kan lika gärna se ut så här Foto: Stureplan

I kölvattnet på makten finns makten kreatur. De där ”godhetsapotstlarna” som så snart det ryker vid horisonten rycker ut till försvar för det oförsvarbara. Ingen fråga är för svår och ingen av debattörerna har någonsin för lite kunskap om ämnet. De har alltid rätt och alla andra ska bara hålla käften om de ens yppar något som kan tolkas som en avvikande tanke. Här ska alla in i ledet i konsensus- fascismens namn. Det är ju så man från vänsterhåll stoppar all kritik nu för tiden. Kritiskt tänkande är däremot inte deras starka sida, de är helt enkelt inte kapabla att ifrågasätta. Det faktumet att debatten i det här landet dessutom präglas av folklig skam om man uttrycker en åsikt som kan tolkas som att man, gud förbjude, skulle vara kritisk är ett faktum som godhetsapostlarna utnyttjar. Vem vill bli kallad rasist eller högerspöke om man går emot konsensus-fascisterna? Mer om denna del av debatten hittar du på bloggen Fnordspotting.

StorebrorTala men inte om vad som helst för snart är du avslöjad av etablissemangets kreatur som research-gruppen t ex Foto: Nyapolitiken

Löjesguiden vill med artikeln nominera landets politisk elit, oavsett politisk färg, till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni vet och förstår att ni inte längre åtnjuter folks förtroende och ert enda svar på alla de frågor vår tid skriker efter svar på, är att dupera och minimera ramarna för det som kallas demokrati. Att ni framstår som fullgoda hycklare är helt klart. En del av er som Jonas Sjöstedt lever långt ifrån det ni lär, andra tar till allehanda tricks för att skönmåla verkligheten och invagga folk i falska förhoppningar. ”Bröd och skådespel” gäller i allra högsta grad som politisk fingervisare och kompass, men också den börjar nu krackelera. Handling är inte er starka sida i en tid då så många frågor kräver just detta men istället får vi alltså hålla till godo med nödlögner och skönmålningar samt lite bidragsmanna från himmelriket kallat socialdemokratin. Från alliansen får vi frihet som inget är värd när man kastar in handduken inför makten. Därmed blir också dessa medlöpare i ett alltmer enkelspårig spel för gallerierna.”

3 tankar på “Bland Rovdjur Och Andra Svenskar

  1. Pingback: Slingrande ålar | WTF?

  2. Jag försöker reda ut vad du skriver och som jag fattar det så är du av den åsikten att mördarna i Paris har kidnappat islam från muslimen på gatan. Men då måste jag får fråga dig, vilken islam är den rätta islam? Är det islam som skjuter flickor i huvudet för att de vill gå i skola, eller är det islam som hänger homosexuella eller är det islam som stenar våldtagna kvinnor till döds, eller är det islam som förbjuder kvinnor att bara i havet, för det jämställs med otrohet eller är det islam som förbjuder kvinnor att köpa gurkor eller bananer? Vilken är den rätta islam? Är det kanske den islam som lade under sig stora delar av Europa med hjälp av vapen? Jag är riktigt nyfiken på ditt svar.

    Gilla

    • Det är ju det som är problemet, islam har många ansikten. Vi ser det du beskriver men också nästan det rakt motsatta. Den sidan är dock inte lika tongivande och det är i det ljuset du ska se inlägget. Ge dem som tidningarna aldrig ger en röst ett ansikte eftersom också de finns. De idioterna som företräder en våldsammare väg är jag lika fientligt och kritiskt inställd till som du, men jag är samtidigt mer nyfiken i inlägget på hur vi kommer att reagera och resonera. Ska vi välja den humana väg vi vurmar så för och se att islam inte är en, eller ska vi välja den väg som t ex Wim Fortuyns arvtagare eller Marine Le Pens. Frankrike som en gång var vaggan för den filosofiska framväxten av demokratiska ideal kommer kanske att visa vägen i hur vi avvecklar dem

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s