Appsurt

I vår underbara tid av feminism där stolligheterna avlöser varandra, har nu uppfinningarna blivit ett viktigt vapen i debatten. Gubbslemmet måste ju sättas på plats och då kan nya små uppfinningar komma till pass. Den har funnits ute nu på marknaden i något halvår eller så men huka er alla patriarkala potentater, nu är era dagar räknade. Det ser någons smartphone till.

AppUpp ur soffan, det är dags för en riktig genomkörare av patriarkatet med hjälp av allehanda tortyr-app-aratur. Foto: Femina

Appen som kan mäta hur lång talartid män respektive kvinnor får är alltså här. Den kan med fördel användas på möten och på konferenser. Företaget Gender Timer som har tagit fram programmet beskriver sin produkt som ett hjälpmedel för riktig jämställdhet. Den fungerar med hjälp av symboler för kvinna och man som man ska trycka på så fort talare byts. Följs en man av en ny man trycker man bara på manssymbolen två gånger.

ManssymbolGör som Carl Jung, tryck på manssymbolen och du får svaren. Foto: Google

När du till sist är klar med mätningen har appen summerat resultatet och kan presentera det i kalla siffror. Man får väl utgå från att ”jämställt” i det sammanhanget betyder att kvinnor kvoteras till att få 70% av talartiden medan män förses med munkavle för att hindra dem från att ta över allt för mycket. Särskilt om de är över 40 är detta ett allvarligt problem som måste stävjas.

No Country For Old MenPrecis som filmens titel säger ska vi inte inbilla oss att detta längre är ett land för äldre män. Nu kommer appen som ska göra slut på den saken Foto: Blueraywire

Nu ska det städas bort en gång för alla. Den som har relevanta saker att säga, särskilt om de är män, ska läras att hålla mun. Inte heller den som är kunnig eller påläst ska tro att de får lov att tillföra debatten något. Nu finns ju genuspetimetern till hjälp i den kampen. På möten i efterhand kan man sedan sitta och visa resultatet för de förvånade medarbetarna. Vill man kan en avsändare sprida resultatet via e-mail till lika hungrande mottagare. Låt jakten på den styggelse som heter gubbmaffia sätta igång. Det ondsinta patriarkatet ska förgöras med appar. Något vill alla app-låderar, gör du inte det finns Gudruns gulagläger att ta till.

SlottGillar du inte tanken på att feminismen styr finns alltid fängelseanläggningar för dissidenter Foto: Sverigesradio

Lite intressant är det då att konstatera att företaget – Gender Timer – för en tid sedan avslöjades med appen i skägget. Styrelsen för företaget hade nämligen hela noll (0) kvinnliga representanter. Jag säger som i Neil Innes-sången nedan ”How sweet to be an idiot”.

Det finns ytterligare en ironisk dimension till händelsen. Jag läste personligen om appen i tidningen ”Arbetsliv” länk till tidningen hittar du här. Läser man informationen om medarbetarna finner man att tidningen har fem kvinnor och en man (information om redaktionen hittar du på sidan fem). Könsfördelningen ser därför exakt ut så som alla feminister vill att den ska se ut. För i vår nya statskyrka är Gudrun överstepräst och den feministiska retoriken är lika helig som de allra heligaste av skrifter.

Helig SkriftIfrågasätt aldrig feminismen! Den är en helig skrift, religionen i vårt agnostiska samhälle och vårt rättesnöre. Gör du det ändå drabbas du snart av samma heliga förbannelse som alla andra syndare har gjort i historien Foto: Wikipedia

I samma tidning hittar man den relevanta informationen om hur antalet kvinnliga Hollywood-regissörer bara uppgick till 17%. Siffran har man kommit fram till på ärevördiga San Diego State University i Kalifornien. Vän av ordning kan kanske fråga sig vad den nyheten har med svensk arbetsmiljö att göra. Fast det är väl inte riktigt relevant att fråga relevanta frågor antar jag. Länken hittar du här, bläddra fram till sidan tolv så hittar du den längst ner i vänster spalt.

Nu när jag har ifrågasatt hela spektaklet lär jag väl hemsökas. Bäst att skaffa en app för att räkna gångerna så jag kan påminna mig om mina övertramp eller antalet hemsökningar jag kommer att utsättas för.
Nej skämt åsido, men när det gäller feminism måste man nog börja fråga sig hur tusen jämställdhet kan betyda 90% kvinnor och 10% män. Det är ju så könsfördelningen ser ut på ”Arbetsliv” ser ut och tyvärr är denna tidskrift inget undantag. Min käresta får månatligt hem tidskriften ”Ingenjören”. Tittar man på deras redaktions sammansättning kommer man fram till att fyra av sex är kvinnor, länk till redaktionspresentationen hittar du här.

OrättvistDet som gör livet orättvist är illusionen att det borde vara rättvist. Ju mer vi håller på med konstgjorda åtgärder för att skapa rättvisa, ju mer orättvisa skapar vi. Det är den enda slutsatsen man kan dra av att män tycks vara villebråd istället för en tillgång
Foto: Pinterest

Återigen är inte avsikten att peka finger på vare sig ”Ingenjören” eller ”Arbetsliv”. De är däremot båda lysande exempel på vad feminister menar med ”jämställdhet”. Är det fler män än kvinnor i ett yrke är det ojämlikt och därför orättvist. Är det däremot fler kvinnor än män är det normalt. Denna regel gäller dock bara om jobbet är attraktivt. Man ser aldrig samma regel appliceras på säg sopåkare eller svarvare. Är det däremot frågan om tjänster som t ex chefredaktörer, direktörer, generaldirektörer, teaterledare eller något annat i chefsposition är det däremot en gångbar princip.

OrättvisaEn orättvisa blir inte plötsligt rättvis för att man ersätter den med en annan orättvisa, exemplet feminism visar nämligen bara orättvisan i ny tappning Foto: Funnymelon

Löjesguiden vill med dagens artikel nominera företaget Gender Timer till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Er sanna pk-själ lyser som ett fyrbåk i natten. Med sån uppfinningsförmåga som er, behöver vi ingen åsiktspolis. Den finns tillgänglig för alla och envar i deras mobiler. Pålästhet och ett väl fungerande samtal kan vi också glömma när allt ska mätas i minuter och sekunder utifrån kön. Allt annat än tid är irrelevant och det ser er lilla DDR-apparat till. Det hela har blivit appsurt!”

Fler som har skrivit om appen hittar du i följande lista. WTF Toklandet har skrivit om hur gendertimer har bemödat sig att räkna antalet manliga och kvinnliga figurer i ”Kalle Ankas Julafton”. Spännande läsning med ett budskap som gör att man baxnar. Också Susanna Varis har skrivit om galenskaperna som tycks sprida sig, länken dit hittar du här.

4 tankar på “Appsurt

  1. Det blir ju väldigt komiskt när Gender timers skapare har ett företag som enbart består av män.
    När Toklandet skojade om det fick han följande intelligenta svar av dom:
    ”100% manlig dominans på interna möten & vi använder det medvetet för att främja jämställdhet”.
    Antingen skojar dom eller så är dom så djävla korkade att dom verkligen tycker det..
    Lite grann som när Gudrun Schyman klagade på Spendrups ojämställda styrelse och någon ifrågasatta Fi,s kvinnodominerade styrelse. Då sa Gudrun att det inte var något samhällsproblem att Fi,s styrelse såg ut som den gjorde och att män inte hade klivit fram och velat ha en styrelseplats hos dom eller något sådant.Dubbelmoralen firar nya triumfer varje dag hos radikalfeministerna..

    Gilla

    • Dubbelmoralen är väl som vanligt den enda segraren i en annars rätt dyster kamp mot verkligheten. Gender timer verkar bestå av ett gäng ”rättrogna” som mer än gärna frågar hur högt på frågan ”kan du hoppa”. Radikalfeminister och den appsurda uppfinningsrikedomen tycks gå hand i hand och ingen reagerar på vare sig det galna i situationen eller hur verkligheten egentligen ser ut. Det blir väl så när alla indianer inte är i kanoten.

      Gilla

  2. Jag säger som jag sagt tidigare: skulle någon börja tvinga mig att snacka lika mycket som några av mina mest pratglada (men även intressanta), manliga kollegor skulle jag nog inte vilja fortsätta med de uppdragen jag är involverad i.

    Gilla

    • Tala är silver tiga är guld heter det ju och vi har lite till mans kanske anledning att ibland tiga hellre än tala. Inget fel i det, man väljer sina strider själv. Att av en app tvingas att mäta hur mycket tid som har gått till vem är under min värdighet däremot. Det är inte vem som talar utan vad de säger som är det väsentliga. Har man något att tillföra talar man oavsett om man är man eller kvinna, har man däremot inget att säga kan man inte börja snacka bara för att tillgodose god statistik i en app. Det blir än mer oväsentligt ordbajseri, det blir mer påtvingat vem som ”får” och ”inte får” snacka när millimeter-petimetern slås på. Som Pelle 2 skrev som verkar ju inte heller skaparna av appen vara hjärnkirurger om man uttrycker sig så och det märks tyvärr.

      Gilla

Lämna en kommentar