Äganderätt Ger Ingen Rätt

En socialdemokrat är den som styr. Det är den nidbilden vi har fått lära oss under årens lopp. Problemet är att den till viss del är sann, en sosse backar inte för sådana dumheter som andras vilja eller krav. Man är av gud utsedd att styra, så enkelt är det. Vem glömmer till exempel löntagarfonderna som ingen, inte ens partiet ville ha men som skulle genomföras i varje fall? Mer om den debatten och förslaget hittar du på Skolwebben.

Nu har vi fått en pamp till att lägga till biblioteket över pampar. Hans namn är Morgan Johansson och han är justitieminister. I dagarna förbereder han ett förslag som ska tvinga bolagsstyrelser att ha minst 40% kvinnliga ledamöter, bara där har vi ett ingrepp i den fria sammansättningen. För det är ju enligt mitt sätt att se det, inte en politiker som ska till uppgift att tala om hur en styrelse är sammansatt. Det är ett beslut som åvilar företaget ingen annan.

Rock, Scissors ,Paper, Lizard SpockRegeringens modell för beslutsfattande blir alltmer komplicerad. Först säger en minister något och åker ögonbrynen alltför långt upp i pannan frågar de Jonas Sjöstedt om lov istället Foto: Wikipedia

Man måste också fråga sig vad detta leder till. Sämre styrelser där vissa inte har den fulla kompetensen att sitta där? Ja, det är faktiskt det som kan bli resultatet. Sämre styrelser och kvinnor framvaskade bara för att de är kvinnor, inte för att de är kompetenta. Förslaget borde alltså skrotas redan där. Morgan Johansson har dock redan bestämt sig och då blir det så. Vore jag kvinna hade jag känt mig djupt kränkt av regeringens förslag. Det syftar ju till att lyfta fram kvinnor för att de är kvinnor, inte för att de är intelligenta eller kompetenta. Feminister och vänstermänniskor lever dock i denna fråga i det vanliga La-la-land.

Men säg den sosse som i dagens regering kan undvika att ge utlopp för lite bossfasoner, inte Morgan Johansson i varje fall. Han menar i en intervju med Sveriges Radio, att åtlyds inte dekretet ska han och hans Sovjetsvenska partivänner få rätten att upplösa bolagen eller dela ut vite på ett kännbart belopp. Du hittar radiointervju och text via länken ovan.

Vänta nu, upplösa bolag? Vem fan har gett honom rätten att ens tala i dessa termer? Det är som om sossarna har blivit del av den tokvänster som för länge sedan har förlorat den sista gnuttan markkontakt med verkligheten. Sossarna 2015 har helt enkelt upphört att längre tro på sina egna grundidéer och har nu istället helt och fullt anammat den dumhet som bara de gröna khmererna och vänsterpartiet står för. Det är som om det var Jonas Sjöstedt som talade genom Morgan, som troligen bara är som en nickedocka på Jonas hand. Tankegång kanske känns igen i SVT:s intervju med Jonas Sjöstedt.

NickedockaEn nickedocka kan vara både snygg att se på och värdefull. Frågan är om det är lika värdefullt i politikens värld som det är i auktionernas Foto: Metropol

Morgan Johansson måste ha förstått hur illa hans ord lät och vilken Sovjetklang det hela hade gett. Bara några timmar efter uttalandet tog han tillbaka det han hade sagt i DI. Därmed var pudeln fullbordad, eller var den det? Det som lämnades kvar var ju ett avslöjande om ett tankemönster som ännu inte ens har diskuterats. Mer om Morgan Johanssons klantiga agerande kan man läsa om på bloggen Fnordspotting. Också bloggen Anybody’s Place har skrivit ett utmärkt inlägg.

Morgan Johansson ser uppenbarligen företag och deras styrelse som sin och sossarnas egna lilla bakgård. Vad han än har föreslagit av upplösningar av styrelser eller bolag, så avslöjar bara den tanken ett mönster som går igen. Sossarna ser bolagen som underordnade sig och sitt maktinnehav. Här kan bolag och styrelser inte längre räkna med att det är dom som bestämmer, det finns alltid en liten sosseminister som ser sin chans att fjäska för Jonas som kan bestämma någon ny liten lag där återigen företagen underställs statsmakten. Staten är allt, den enskilde eller företag är enbart till för statsmaktens nyttomaximerande.

Situationer som gör verksamheten osäker och oförutsägbar är företags värsta scenario. Här har justitieministern åtminstone delvis gläntat för en sådan utveckling ivrigt påhejad av Jonas. Är Morgan Johansson i själva verket vänsterpartist som likt räven har smugit sig in i hönsgården? Ja, man kan börja undra.
Nästa fråga man måste ställa sig är om en regering med en sådan ledamot som Morgan Johansson över huvud taget kan sitta kvar? Själv skulle jag säga ”nej” som svar på den frågan.

SparkenAtt få sparken är något som måste bli vanligare med dagens regering. Man kan inte räkna med att få sitta kvar i evigheter om man som Romson, Fridolin, Wallström och Johansson klantar sig på daglig basis Foto: Scannat

Jag tror att socialdemokraterna med förslaget och valet av minister gör ett misstag dubbelt. Man förstår inte längre att om man vill ha en välfärdsstat så måste näringslivet må bra, de är i själva verket grunden för en väl fungerande välfärd. Här ger man istället uttryck för en tanke och ett förslag som landar så långt ifrån denna centrala idé, att man kan börja tala om att socialdemokratin i denna fråga och fler har börjat bli välfärdens fiende no. 1. Fler exempel är till exempel de höjda skatterna som i vanlig ordning har aviserats och som slår direkt mot just välfärden. Det skatteunderlag som regeringen är på så desperat jakt efter kan efter de aviserade höjningarna bli till mindre inkomster för statskassan.

Ta höjningen av arbetsgivaravgiften för unga till exempel. Tror Stefan Löfven i sin stilla enfald verkligen på att företagen kommer att anställa unga i lika stor omfattning framöver? Om han gör det kan jag upplysa honom om att ungdomsarbetslösheten nu åter kommer att öka i Sverige. Hur en sådan kan gynna landet är svårsmält då skatteintäkter i stället för bidrag är en förutsättning för en bättre utveckling. Mer om skattehöjningen och hur den slår i Svenskt Näringsliv.

I följande artikel från Svenskt Näringsliv, kan man också läsa om de skatter som nu ska höjas från 2016 och som slår direkt mot jobb och därmed välfärd. För också folk i arbete är en förutsättning för den välfärd alla inom vänstern talar sig så varma över. Här har vi alltså två exempel på hur man istället föreslår åtgärder som INTE skapar jobb. Istället andas den senaste budgeten ren och skär desperation att få in så mycket pengar det någonsin går som ska gå till än mer invandring. Nytillkomna som alltså möts av en integrationspolitik som har havererat, en bostadspolitik som inte längre finns och en arbetsmarknadspolitik som syftar till att sätta alla i bidrag i stället för arbete.

TiggareÄr tiggeri svenskens framtid när jobben tryter, bidragen sinar och inkomsterna sjunker därför att sossarna ska höja skatter och dra ner på arbetstillfällena?
Foto: Wikimedia Commons

En annan skatt som är minst sagt tveksam att höja är den på de som väljer att jobba efter 65. Regeringen ville ju jämna ut skatten mellan löntagare och pensionärer. Men istället för att bara sänka skatten skulle något eller någon betala för kalaset. Det blev de som fortsätter att jobba efter 65 som fick stå för notan. Mer om det kan man läsa om i Altinget. Först ska alltså människor få så lite i pension att de inte klarar sig, när de då vill höja sin pension (pensionen blir ju bättre ju längre man arbetar) så straffas man med höjd skatt. Snygg tanke regeringen, men lite av draget av kreativ bokföring har förslaget allt.

Summa summarum kan man bara konstatera en sak, vi har nog den sämsta regeringen vi någonsin kunde ha fått. Inte ens en socialdemokrat kan känna sig stolt över det som Stefan Löfven har åstadkommit och man kan näppeligen säga att de för en egen politik. Det är andra partiers behov som hela tiden har fått gå före och socialdemokraterna själva är nog mest en relikt av det gamla. Till namnet samma parti men till innehållet är de något som inte längre går att känna igen. Tacka två extremistpartier för det och tacka samtidigt de som har haft helt andra åsikter än socialdemokratiska men som har smugit sig in i partiet ändå. Lägg ner det här partiet och låt det självdö istället för att plåga medborgarna med än mer dålig politik.

KraschVad är regeringens slutmål? En total kraschlandning? Foto: Wikimedia Commons

Löjesguiden nominerar idag socialdemokratin till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”I er politiska ökenvandring i sökandet efter en identitet som har flytt, är ni tydligen beredda att sluta avtal med mörkare krafter för er älskade makt. Två extremistpartiers ovanligt usla inflytande börjar nu skönjas i fler och fler dåliga förslag som inte leder till det ni påstår. Det blir inte bättre av att ni tydligen har egna medlemmar som tydligt och klart hör hemma i helt andra partier och ideologier än den som ni förespråkar. Ni är därmed i dubbel bemärkelse fångna i andras våld med en ovanligt svag ledare som ska föra det här kronvraket i hamn. Om den nuvarande regeringen är tänkt som en parodi på en regering har den lyckats, är den seriös har den däremot misslyckats. Sverige behövde en ny regeringen i september 2014, Sverige behöver fortfarande en ny regering.”

2 tankar på “Äganderätt Ger Ingen Rätt

 1. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Det går snart inte en dag utan att någon av Löfvens ministrar gör bort sig på något sätt.
  Det är ju också konstigt att det inte verkar finnas någon gräns för hur mycket man kan göra bort sig som minister i Löfvens regering utan någon påföljd.
  Kanske beror det på att Löfven är feg eller så beror det på att det inte finns någon bättre ministerkandidat som kan ersätta dagens stolpskott.
  PÅ Alliansens tid räckte det med att inte betala tv-licensen för att få avgå. I regeringen Löfven räcker det inte att göra sig till ovän med Saudi-Arabien och Israel, tömma ut gråvatten från sin båt direkt i vattnet,måla båten med giftfärg eller jämföra flyktingkatastrofer med Auschwitz.

  Gilla

  • Ja, det är ett elände som tycks sakna slut. Mycket tack vare DÖ så kan hela det här skadeglada sönderfallet fortsätta utan att någon lösning eller konsekvens går att skönja. Du ställer en intressant fråga i ditt inlägg, hur kan en minister få avgå efter en obetald TV-licens medan en annan regering kan fortsätta att skymfa allt sans och allt förnuft utan att något ens händer som kan liknas vid en konsekvens. Jag har själv snuddat vid det men saknar annat svar än att det är skillnad på regering och regering. Reinfeldts regering sågs många gånger som en anomali, något onaturligt i det kompakta och ohotade sossestyret. Sossarna själva lurade hela tiden i bakgrunden och bevakade alla chanser. De såg helt enkelt den regeringen som en avvikelse som var tvungen att avsättas till varje pris. Nu är ”ordningen” återställd och då tycker man sig kunna bete sig hur man vill, det är ju så här en sosseregering är. Maktfullkomligheten trodde man var accepterad, vi röstar ju på dem likt förbannat. Översittarfasonerna likadant, vi ändrar inte vårt beteende och röstar bort dem. Gör vi det ses det som en avvikelse från det normala och snart har ju allt återgått till det ”normala” igen. Den enkla sanningen är att man har vant sig vid att människor trots missnöje alltid återvänder. Jag tänker själv inte göra det, den här gången har man som vanligt gått för långt och jag kan ärligt säga att vi behöver inte en fortsatt sosseregering men vi behöver inte heller en ny Reinfeldt. Det vi istället behöver är en tredje väg. Vad detta består i vet jag inte men jag vet att vi måste komma bort från båda sidornas kvävande ok.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s