Att Straffa Den Som Betalar

Den som bor i Sverige betalar skatt. På inkomst, bidrag, företag, fastighet och mer betalas skatt. De som betalar har i en kapitalistisk ekonomi rätt att kräva vissa saker, vi är så att säga konsumenter av välfärd. Men vi är också de som ska kunna ha insyn i beslut som tas med våra pengar och de som kan sätta stopp för galna beslut. Ja, alla beslut är underställda folket om det nu inte är godhetsapostlarna som är i farten förstås. För det är  som om landets och kommunernas rödgröna röra har bestämt sig för att röstboskapet är ovidkommande, som vi vore helt utanför den process som kallas demokrati.

KorÄr det så här de styrande i Stockholms Stadshus ser på medborgarna? Röstboskap som man kan strunta i sedan man blivit vald och som bara ska göra som man säger?
Foto: ”Cow Portrait” by Pikaluk Wikimedia Commons

Hur ska man annars tolka följande beslut taget i Stockholms stadshus annat än att majoriteten skiter i sina egna medborgare. Dokumentet hittar du via denna länk. Det är en utredning signerad stadshusets majoritet som har tittat på strategier för att bemöta hemvändande från framför allt krigets Syrien där de stridit för ISIL. Denna strategi går ut på att ge de hemvändande jobb, lägenhet, sjukvård med psykiatrisk hjälp och familjeråd-givning.

Det är alltså så man tänker sig att bemöta människor som har varit nere för att skjuta ihjäl och föra bort barn, våldta kvinnor, tortera oliktänkande och tysta journalister med avrättningar. Mer om Isils övergrepp kan man läsa om i Amnestys Årsrapport. De ska få gå före i bostadsköer, tack för den stadshusmajoriteten. Det verkar solidariskt mot alla de som inte har stått i kö och fått veta att det tar evigheter innan de kan få en lägenhet. Mer om den eländiga bostadsmarknaden i Stockholm kan du läsa om på SVT.

Det är alltså inte bara en fullständigt idiotisk idé, det skapar den orättvisa som vänstermänniskor allt som oftast är så snara att peka på hos andra. Det är som om dom inte ser att deras egen orättvisa ibland till och med är mer orättvis än säg alliansens. Vem kan säga att det är okej att ha ett system där den som sköter sig straffas med nedflyttning i bostadskön medan den som skjuter ihjäl, våldtar och avrättar belönas med både lägenhet och jobb? I de flesta fall är det nog så att folk uppfattar detta som stötande, men ändå finns förslaget.

Magnus LadulåsDen som tillgriper våld för att lösa konflikter eller påtvinga en syn som inte delas av alla är inte heller demokrat. De som reser ner på jihadresor har med andra ord förverkat sin rätt att återvända vilket inte stadshusmajoriteten i Stockholm tycker Foto: Satirarkivet

Kan någon utom den styrande rödgröna röran tycka att det är rättvisa när man dessutom äventyrar framtiden i landet där terrordåd t ex skulle kunna bli mer frekventa genom de återvändande? Återigen är nog svaret från de flesta att hela upplägget skrämmer och gör en förbannad. Ändå anser stadshusmajoriteten att det ska genomföras. Man försöker till och med lugna oss med att ”de som har begått brott naturligtvis ska straffas”. Ja, det låter tryggt men om misstanken finns men bevisen saknas, ska de ändå få stanna? Själv är jag extremt tveksam. De har valt en väg som inte är förenlig med vår värdegrund, detta måste också få konsekvenser.

Det är också ett ytterst bra sätt att skapa rättvisa då det finns de som har spenderat tid med att strida mot ISIL som nu får vadå? Ingenting! Artikeln om detta kommer från SVT. Undrar någon varför Daniel i reportaget är förbannad och förbittrad? Inte jag, jag är nog mer förbittrad på de idioter som har fått fritt tillträde till kassakistorna i Stockholms stadshus.IllaluktandeFörslaget är så dåligt att det luktar unket. Den styrande majoriteten borde nog om det var möjligt ha avsatts med hänvisning till rikets säkerhet. Foto: Devote

De har lyckats i sitt uppsåt att slå blå dunster i ögonen på kommun-medborgarna i Stockholm. Mycket tack vare benägen hjälp från godhetsapostlarna från Södermalm. Det de sysslar med är förment godhet som borde kallas något annat vilket är typiskt för dessa änglalika varelser. De tror de gör gott men gör i själva verket skada och skapar ren ondska.

Nuri Kino har bloggat om saken på SVD:s Blogg och berättar om kvinnan som anser att vi i Sverige har mist förståndet, jag kan bara hålla med men en tröst är att vi inte alla har det. För hur man kan belöna människor som skär huvudet av människor är både obegripligt och oförsvarligt. Han berättar också om Rana Carlstedt (s) som inte förstår kritiken. Tydligen tycker Rana Carlstedt det är fullt normalt att erbjuda förtur i bostadskön och jobb åt förhärdade mördare som inte tvekar att använda civila som levande sköldar i ett krig där den moraliske förloraren heter ISIL. Det bevisar bara att människor som Rana Carlstedt bör avsättas med omedelbar verkan med hänvisning till rikets säkerhet.

Hela detta klantskalleförfarande skulle kunna få fler konsekvenser som att Sverige kommer att bli mer politiskt och ekonomiskt isolerat också inom EU. Det finns redan idag en helt annan syn på fenomenet, en mer sund syn I might add. Så här säger t ex Australiens premiärminister i en tidningsintervju i Saudiska Riyadhvision. I den stänger han dörren för allt återvändande.

NagelbitareDet är inte bara resten av Sverige utan också flertalet länder i Europa som nu kan se fram emot en framtid med nagelbitande för Stockholms stads beslut Foto: Nyteknik

En liknande syn finns runt om i Europa där man ser på Sverige med skräckblandad förtjusning. Så här ser amerikanska WND på beslutet i sin artikel. Man kan kallt räkna med att när hela denna obegripliga sanning har sjunkit in utomlands och man inser att vi faktiskt är så här korkade i det här landet, eller åtminstone vissa, så kommer det att bli konsekvenser. Det kan innebära ökad internationell isolering som får Wallströms försök med detsamma att framstå som en ljummen sommardag i juni.

Denise Melin, avdelningschef på socialförvaltningen i Stockholms stads svar är nog trots allt det mest obetalbara, texten och svaret återfinns i artikeln till SVD Blogg av Nuri Kino:

”Stockholms stad jobbar i enlighet med lagstiftning. Vårt uppdrag är att jobba förebyggande och att arbeta med personer som har en problematik, det är det som är vårt uppdrag. Det handlar om att alla personer vare sig man har ett missbrukarproblematik eller annan sorts problematik ska inkluderas i samhället.”

I enlighet med lagstiftning? Hon måste skoja! Som alla vet har Sverige skrivit under ett antal konventioner och internationella överenskommelser. Två av dessa är Genèvekonventionen som reglerar krigets lagar och Romstadgan som talar om påföljder vid folkrättsöverträdelser och vilka skyldigheter länder har gentemot varandra. Enligt den sist nämnda har länder som skrivit under en skyldighet att utelämna medborgare till dels varandra om de ska ställas till svars för överträdelser i annat land, dels till internationella brottmålsdomstolen i Haag.

Gustave DoreDet är i värsta fall en mycket skrämmande värld som Stockholms så kallade majoritet nu kanske kommer att åstadkomma. Utan att ha en majoritet av landets befolkning med sig äventyrar man nu deras säkerhet för makten och Södermalmsmaffians skull
Foto: Wikipedia

OM det är så att Stockholms sociala myndigheter skulle veta något om någon och denna någon begärs utelämnad för brott mot mänskligheten, kan också den myndighet som vet men inte har agerat enligt överenskommelserna komma att hamna under luppen. I så fall skulle det ärendet hamna i Europadomstolen där ett lands myndigheter och beslut prövas mot olika lagar för att se om dessa har handlat rätt. Sverige skulle alltså kunna ställas inför rätta och fällas. Förutom idioten som har åkt ner till Syrien kan alltså denna dra landet med sig i fallet.

Stockholmarna ska tydligen straffas ordentligt genom sin nya majoritet. En majoritet som fattar vad de har att göra med här och som vägrar att ta konsekvenserna som måste tas – de ska inte tillbaka hit, de har förverkat den rätten. Jag är bara glad över att jag inte behöver betala skatt till den här typen av verksamhet, andra har det inte lika gott förspänt. Jag bor inte i Stockholms stad och det är jag extremt glad för. Att betala skatt till sånt här är som att kasta pengarna i sjön och dessutom veta att de indirekt kan komma att användas emot mig.

Livsfarlig LedningSällan har begreppet ovan varit mer användbart på en styrande elit som inte längre lyssnar på medborgarna. Stadshusets nomenklatura är och förblir en livsfarlig ledning för framtiden Foto: Trafikverket

Ansvarigt borgarråd Ewa Larsson (mp) har därmed visat att partiet inte bara för en verklighetsfrämmande politik utan nu också en för medborgarna direkt farlig. Maria Ludvigssons ledare i SVD sammanfattar det hela rätt väl. MP, Socialdemokraterna och vissa svenskar är så naiva att det nu närmar sig farliga nivåer. Undrar någon fortfarande varför SD ökar i varje opinionsundersökning?

Löjesguiden nominerar idag Stockholms stadsfullmäktiges rödgröna majoritet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Er oförmåga att läsa av människors vilja och känsla är erkänt stor. Men när ni som nu ger er i kast med att leka med tändstickor och bensindunk är måttet rågat. Ni äventyrar eventuellt andra människor och deras säkerhet, bara för att göra småpartier till viljes och för att kunna hålla ihop en ohelig allians. Socialdemokratin är ju extremt mån om att få behålla sin älskade makt till varje pris. Sällan har så mycket orättvisa nödtorftigt maskerats som ”rättvist” och ”inkluderande” men så slår ju den rödgröna röran rekord i dumhet snart sagt varje dag. Det finns dock ett alternativ – avgå. På det sättet behåller ni lite av den politiska heder ni nu håller på att förlora helt.”

10 tankar på “Att Straffa Den Som Betalar

 1. Dom är så himla rädda för att bli stämplade som islamofober att dom gör vad som helst
  för att blidka muslimerna. Detta oavsett om de är terrorister eller ej.
  Oss svenskar struntar dom i förutom under valåret när det gäller att blidka röstboskapen och säkra en plats vid maktens köttgrytor.

  Gilla

  • Sant, alltför sant tyvärr. Det är som om det bara finns två lägen – för eller emot. De andra nyanserna syns inte ens en gång. Bara för att man inte håller med betyder det inte att man per automatik är rasist eller någon som skriver under på Breiviks manifest. Ändå är det just det och många fler epitet som plockas fram så fort man opponerar sig. En saklig debatt saknas och här är resultatet av diskussion där man faktiskt tar hänsyn också till den oro många ger uttryck för. Det är som om makten är viktigare än att till och med lyssna på en majoritet, man är förblindad av makten helt enkelt. Röstboskapet däremot är så dumt att de kommer att luras igen och igen när det utlovas ”rättvisa och solidaritet” på valdagen. Jag kan bara hoppas att ingen längre går på de lögner den här maktgalna lilla klicken häver ur sig.

   Gilla

 2. Glöm inte att Stockholms stad inte bara styrs av en rödgrön röra, utan av en rödgrönrosa.
  Den sista nyansen lär inte borga för klokare beslut.
  Men som vanlig medborgare i det här landet måste man ju fråga sig – hur har hjärntvätten kunnat bli så omfattande bland våra politiker. Utbildningsväsendet har verkligen varit framgångsrikt.

  Gilla

  • Visst har du rätt i den rosa dimensionen men jag ville använda en gammal fin metafor där. Den rosa dimensionen har ju visat sig formfulländad förr när det gäller liknande åsikter och förslag så jag tror till och med att det nya huvudlösa förslaget kan härstamma antingen från F! eller mp. Eva Larsson som är (o)ansvarigt borgarråd i sociala frågor är ju dessutom miljöpartist. Jag tror själv att de är livrädda för SD och både vill och känner sig tvingade att markera genom det ena galna förslaget efter det andra. Det handlar om profilering fast den här gången har man nog tagit sig vatten över huvudet. Det än mer skrämmande är att det precis som du skriver finns de som anser att detta är en fin och moralisk handling när den i själva verket är vettlös. Som du också skriver är det nog säkert så att vår okritiska skola och en fullständig flodvåg av hjärntvätt på genusdagis och communities på nätet där allehanda foliehattar samlas. Säkert har också viss media stärkt den bilden med sitt lilla strå till den här gödselhögen. Stanken lär dock inte bli mindre av att man försöker få gödselhögen beskriven som Chanel no. 5 dessvärre. Vi andra är ju faktiskt i majoritet, den läxan måste bli nästa steg att lära dom

   Gilla

   • Det är möjligt att det finns en rädsla för SD, men jag tror att sådana här beslut handlar om något annat. Orsaken är om och om igen densamma – muslimer är offer – i alla sammanhang. Oavsett om man är mördare, så är man alltid offer.
    Hela vänsterns syn i denna fråga grundlades på 70-och 80-talet med hjälp av Palestinafrågan. Palestinierna var offer som bekämpade den fula sionismen med att kasta sten. Jihad var något positivt. Denna syn har sedan projicerats på alla muslimer oavsett var de kommer ifrån. Och vänsterns demagoger (som Guillou och förmodligen Ewa Larsson) har aldrig förmått tänka vidare och inse att världen har förändrats.

    Gilla

   • Du är nog inne på helt rätt spår i din analys. Man måste gå så långt tillbaka i tiden för att kunna hitta rötterna till de dumheter som utspelas idag och det är ingen slump utan tvärtom av en orsak. Det handlar också om en mycket naiv livssyn. Många av de svenska intellektuella som t ex Guillou vill inte och kan inte se verkligheten för vad den är. Många gånger som återigen han, vill de se en ”stolt representant för det palestinska folket” men glömmer dess våldsamma natur då de personligen får vara med bland de stora grabbarna och leka lite krig. Guillou har ju tränat med Fatah-soldater som senare både planlade och utförde terrordåd. Det tycks finnas en mycket barnslig, nästa infantil grund som dessa människor vilar på och resultatet blir att de inte kan se. När de sen använder pennans makt till att beskriva ”frihetliga krafter” är de som alltid ute på tunn is. Nu har dessa rörelser som har vuxit ur den propaganda som skapades då, till och med lierat sig med skäggprydda herrar som säger sig vilja skära halsen av varenda jude och de tycker detta låter spännande. Vi har att göra med människor som har blivit förhärdade och som har fått lov att bli detta utan att någon har reagerat. Det är först när vi nu inser faktum – att det är faktiskt våra och våra barns liv de leker med som insats – som vi känner att det här har kommit för nära oss själva och kan påverka oss på ett sätt som ingen skulle tycka var särskilt roligt.

    Det finns också en slags flathet där ingen vet hur de ska agera när människor blir så radikala att de borde spärras in/utvisas. Ingen vill utpekas som rasist vilket är lätt att bli om man reagerar mot någon som länge har vant sig vid att ingen reagerar. Rasistkortet lär dras mycket snabbt och det finns många som stödjer den synen i samhället både här hemma och utomlands. Bättre då att lämna dem ifred än att behöva genomgå det jobbiga i att motivera sina åsikter tänker nog många. Samtidigt blir priset för det tänkandet allt högre och här är ett exempel där det blir för högt. Det har nu kommit så nära att det blir ”Too close for comfort”. Men samtidigt har vi den andra vågskålen där rasistkortet dras fortare än en Coltrevolver i en västernrulle. Jag stötte personligen på en av dessa ”rasist-scannare” på nätet i en diskussion. Från England hade denna person hört talas om kravallerna i Husby och ville nu veta hur rasistiskt Sverige var. Jag svarade att det inte alls var särskilt rasistiskt därför att de flesta hade samma chans om de bara ville bjuda till lite själva men den gick inte. Personen i fråga hade ju definitivt hört att de som nu löpte amok var utsatta för rasism och förtryck av samhället och reagerade bara på detta. Jag svarade att den bilden inte stämde utan att det var människor som själva hade valt utanförskapet därför att de hade lärt sig av samhället att se på sig själva som offer istället för människor med möjligheter och att det framför allt fanns människor till vänster som utnyttjade den bilden för att kunna värva nya röstkossor. Den gick inte heller då personer aldrig själv valde utanförskap vilket jag kunde hålla med om men menade att de har uppmuntrats till den synen men då fick man ju inte kritisera den ”solidariska” vänstern som alltid har rätt. Det jag säger är att vissa människor har bestämt sig för hur allt hänger samman innan de ens har påbörjat en analys och med den militanta övertygelsen som motståndare vill de flesta bara dra sig undan. Priset för den strutsmentaliteten har fortfarande börjat bli för hög och nu måste människor samlas och kasta ut det här innan det är försent. Kom ihåg att de som ogillar synen de här människorna ger uttryck för är mångdubbelt fler. En undersökning nyligen visade att 54% inte ville ha hit fler och absolut inte fler från krigshärdar som Syrien därför att risken numer börjar bli för hög då den som har blivit van vid konflikt, ser konflikt som den enda utvägen vilket snart blir vår vardag om vi inte ser upp.

    Gilla

 3. Sammanfattning av IS/ISIS/ISIS/Da’esh: tar skolflickor som slavar (efter att först ha dödat pojkarna), dödar dem som har annan religion, dödar dem som inte har exakt samma tolkning av den egna religionen, kastar homosexuella från höga byggnader, korsfäster barn … förlåt mig, jag behöver hämta andan … och sätter barn att mörda krigsfångar.
  Och, som kronan på verket: filmar stolt detta och lägger själva ut filmerna på internet.

  Det handlar inte om ”missförstånd” när man ansluter sig till en sådan rörelse.

  Gilla

  • Nej, det verkar bortanför otroligt. Att tycka synd om dessa personer och till och med belöna dem med jobb och lägenhet är som att ge hundgodis till sin Pitbull för att den bitit förbipasserande personer. Australiens hållning är mycket mer rakryggad, har du valt det här har du också valt bort det här landet som hemland. I Sverige är det tvärtom, här har vi så många socialtanter som vädrar morgonluft i form av jobb åt sig och de sina och som ger godhetspoänger i karmalotteriet. Politikerna ser sin chans att värva nya små godhetsanhängare till sin flock och snart har de lyckats skapa något som i bästa fall går att beskriva något som ”livsfarligt”. Att ens leka med tanken är som att spela rysk roulette men med pistolpipan riktad mot någon annans huvud. Medborgarna ställer ju så gärna upp, nästa val luras de bara igen till att rösta på skiten med lögner och löften. En del tror rent av på politiken vilket är än mer skrämmande, man kan börja fråga sig var galenskapen tar slut och vilka nya uttryck den ska ta i framtiden. Den som inte dör av skräck eller terrordåd får se.

   Gilla

 4. Freakshowfredrik – detta är en kommentar till ditt utförliga svar- där fanns ingen svarsmöjlighet.
  ”vissa människor har bestämt sig för hur allt hänger samman innan de ens påbörjat en analys och med den militanta övertygelsen som motståndare vill de flesta bara dra sig undan” skriver du så insiktsfullt.
  Detta kan appliceras på gamla vänstermänniskor med ett statiskt tänkande. Detta kan appliceras på majoriteten av de 83 % respektive 82% av journalisterna på SVT och SR som röstar vänster.
  Och där finns förklaringen till att ”bara” 58 % av svenskarna tycker att invandringen är för hög, trots att vårt samhälle håller på att kollapsa av migrationstrycket. Mediernas och framför allt SVT/SR:s förljugna självbild gör att fakta döljs och verkligheten förvrängs. Tyvärr tror många fortfarande på det som sägs på TV och radio, för en gång i tiden stod de ju i folkets tjänst.
  Tyvärr kan detta också appliceras på åtminstone fem politiska partier när det gäller invandringspolitiken. Det finns många kritiker inom s, m och kd och också en del inom c och fp, men ve den som går emot den militanta övertygelsen att SD måste isoleras.
  Detta är väl det allra värsta, behovet av att stigmatisera en motståndare är viktigare än landets framtid. I general Reinfeldts eftertrupper offras våra kommande generationer för den militanta övertygelsens skull.

  Gilla

  • Sant och klokt för också alliansens partier är helt och hållet i skuldfällan så till den milda grad att de skulle kunna få ett eget avsnitt i ”Lyxfällan”. För trots ”öppna våra hjärtan” och annat kan inte något parti i dagens riksdag bortförklara att 58% vill se en minskad invandring medan de själva verkar för en ökad. Folket och politikerna går inte i takt. Det blir inte bättre av att frågan tillmäts ”hög prioritet” när väljarna tillfrågas, det gör ju att tilltaget hos politikerna möter än mer oförståelse och oro från medborgarna. Det är ju inte så konstigt att folk reagerar så när de får läsa en sån här nyhet, terrorister ska få vård istället för det de borde ha – en rejäl utvisning ur landet. Bemötandet är också något som är häpnadsväckande. Så fort man vill diskutera en annan strategi eller ställer sig tvivlande till åtgärderna är man rasist och anhängare av Breiviks manifest. Jag är ingetdera men är det så att säga i varje fall mot min vilja. Sammantaget leder det till att SD vinner mark, det är det enda partiet som diskuterar frågan och har en annan åsikt. Igen, jag är inte anhängare av SD men kan tänka mig att rösta på dem bara för att knäppa de andra partierna på näsan. Så tror jag många med mig resonerar. Näsknäppen och att frågan äntligen får den lösning folk vill se, inte den som en liten högljudd minoritet vill se.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s