Avgå Romson!

Igår fredag var det så dags igen. Ett nytt terrorattentat i Paris där så många som etthundra eller fler kan ha fått sätta livet till. Vad jag känner inför detta vidriga och de som har utfört det går inte att skriva i ord, det skulle bli både känslosamt och fullt av invektiv. Terroristerna kan ha haft kopplingar till IS som redan har hyllat dåden på internet. Det hela är kort och gott smaklöst.

Clown ToddiRegeringen Löfven är ett skämt, det tål att upprepas. Men Åsa Romson intar en särställning i detta elände när hon säger den ena saken efter den andra som tangerar smaklöshetens gräns Foto: Wikipedia

I ett sånt här läge är det normalt att försöka sluta sig samman i en slags gemenskap för att finna tröst och stöd. Vi har ett behov av att minnas de som nu fått sätta livet till även om vi aldrig kände dem. Det paradoxala är att terroristerna uppsåt att skapa förvirring och skada istället leder till att folk kommer närmre varandra utan att ens känna varandra eller veta något om varandra. Länder och kontinenter sluter sig samman mot det oerhörda och ondskefulla som ligger bakom.

Att i det läget göra något som bryter detta mönster är både vanskligt och besvärande om det inte landar så där 100.000 % rätt. Det gjorde inte Åsa Romson på Twitter igår. Mitt under brinnande attentat där folk bokstavligen dog medan vi skrev, passade vice statsministern på att göra bort sig igen. För vilken gång i ordningen har jag inte längre koll på. Twitter var forumet och uttalandet från Romson minst sagt spektakulärt men också smaklöst. Du kan se hennes Tweet här under.

Åsa Romson TweetÅsa Romsons uttalande skvallrar om så dålig förmåga att bedöma sina egna uttalanden innan hon gör dessa, att det är dags för henne att helt enkelt bara avgå. Det är inte första gången hon trampar i klaveret och det är förmodligen inte den sista heller. Tweet-uttalandet kan tolkas som om hon faktiskt tycker att ett möte är mer viktigt än att över hundra människor har mist livet. Smaklöst är nog inte ens ett passande ord i sammanhanget!

Slutsatsen kan bara bli en enda: Åsa Romson kan inte längre kvarstå som minister. Vill Löfven rädda vad som räddas kan av den sämsta ministären som över huvud taget har intagit Rosenbad kan han aldrig rättfärdiga detta. Han kan inte heller längre låtsas som om inget har hänt. Det har det och detta är bortanför det förklarbara på många olika sätt. Man kan kräva mer av en vice statsminister än så här.

Löjesguiden nominerar idag Åsa Romson till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ” Kan någonting bli mer smaklöst men också mer självskrivet?”

14 tankar på “Avgå Romson!

  • Jag är inte någon fan av vår regering som du kanske har förstått och inte så heller nu. Det värsta med den är att det är delvis dom som har skapat förutsättningarna för det som nu händer. De har ju trots allt inte ens ansträngt sig för att stoppa någonting. Men än värre är att nu försöker media att svepa över detta faktum med Claes Elfsberg i spetsen. Någon terrorexpert (svensk förstås!) har under eftermiddagen uttalat sig och sagt att Sverige har minsann gjort ett föredömligt jobb för att förebygga terrorangrepp. Anders Ygeman är inbjuden och på den inte alls vinklade frågan ”Vad är det vi i Sverige och ni har gjort som är så bra?” kan han så breda ut varför sossarna är att lita på. Sanningen är att han själv har tagits på sängen och inte förberett ett dugg. Han har till och med varit med på regeringssammanträden där den nuvarande politiken har beslutats, men det talas det inte om. Public Service oberoende? Lika mycket oberoende som en heroinist!

   Gilla

 1. Löfven vågar inte sparka Romson av rädsla för att regeringen då skall falla.
  Så här lamt kommenterar han hennes uttalande i AB och Expressen:
  ”Jag har påtalat för Åsa Romson att det är ett olämpligt uttalande. Det är inte fokus nu på vad som händer med miljökonferensen. Det viktiga här nu är att uttrycka vår empati och sympati med offren och deras anhöriga.”
  TT frågade Löfven följande och fick följande svar av Löfven:
  TT:
  ”Hur ser ditt förtroende för Åsa Romson ut?
  Löfven:
  – Det var ett olämpligt uttalande, jag vill inte prata om förtroende. Det är ett olämpligt uttalande och jag har påtalat det.”
  Romson försöker sedermera ursäkta sig med följande på Facebook:
  Hon skriver att hennes tankar går till de som drabbats av dådet och att det var det hon skrev i sin första tweet i går. Hon fortsätter:
  ”Därefter gick mina tankar till vilka konsekvenser detta får för vårt öppna samhälle och demokratiska dialoger.” Sedan skriver hon att hon ber om ursäkt ”till dem som tagit illa vid sig”.
  AB och Expressen har sökt språkrören men än så länge duckar dom.
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article21763619.ab
  Om inte hon inser det så måste ju till och med Löfven inse att att hon inte har någon som helst kontroll över sig själv och sina uttalanden utan gör det ena idiotiska uttalandet efter det andra.
  Förra gången var det Auschwitz….
  Eller så är det så illa att hon är en så stor idiot som hon verkar vara.
  Håller alltså med dig Fredrik i ditt krav på att hon skall avgå innan hon ställer till med ännu mera skador.

  Gillad av 1 person

  • Tack Pelle! Det är en mörk stund för Frankrike men också Europa där sådana uttalanden som Romsons skänker ett löjets skimmer över den sorg som folk känner. Det är som om den här självgående och självtalande idioten hela tiden tycks söka sig till det ena smaklösa efter det andra. Först var det Almedalen där ”vita män” fick veta vad de hette, sen uttalandet om Auschwitz och de konsekvenser det fick för migrationsopinionen. Smaklöst skrev jag är ett ord som inte räcker till för att beskriva hennes olika tokigheter, det står jag bakom. Hennes uttalande är så pass graverande att man kan tala om haveri. Att som statsministern säga att uttalandet är ”olämpligt” gör honom olämplig att vara statsminister.

   Gilla

   • Det här är i samma kaliber som när Maud Olofsson uttryckte att ”Hitler gjorde tokiga saker”. Fingertoppskänsla à la noshörning. Att Löfvén tycker att Romsons uttalande är ”olämpligt” är också ett uttalande inte lämpligt en statsman.

    Gilla

   • Jag kan bara hålla med Jabcam! Det är olämpligt av en statsminister att använda såna omdömen om en person bortanför all räddning och det gör också honom till en olämplig statsman. Romson, ja hon är som hon är. Måtte någon vid något tillfälle vara nådig mot hennes själ för hon behöver det mer än någonsin. När den här skiten träffar fläkten lär hon nog få använda mer än regnställ och Hunters-stövlar för att värja sig.

    Gilla

 2. Romson har varit olämplig hela tiden. Almedalstalet ”hata vita män” var bottennappen. Men hon sitter kvar. Jag antar att hon är det bästa MP kan ställa fram bland en bunt världsfrånvända dumskallar.(Kan innehålla en stor dos av grinigt sinne.)

  Gillad av 1 person

  • Hon har redan där bränt sina broar och efter det har allt varit en lång färd mot ett slags politiskt hades där slutstationen är ett totalt sammanbrott. Åsa Romson är och förblir något av ett unikum i svensk politik om än på ett mycket belastande sätt.

   Gilla

 3. Hej.

  Som den djefvulens advokat jag ibland är känner jag att jag måste lägga fram följande: Kan det vara så att Romson helt enkelt tänkte på mötets säkerhet med tanke på mängden potentater som väntas?

  Jag tro inte att det var så, och jag ylar gärna i kören att hon skall skickas till Syrien med resten av extremvänstern och Södertörns mobbarelit för att praktisera sina läror på plats, men det kan vara det hon menat. Kan. Men jag tror inte på det.

  Enklaste förklaringen torde vara att hon uttalat sig i enlighet med sin kompetens och hybris.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Hon kan ha menat att värna sina kära vänner makthavarna från andra länder, absolut. Så kan man tolka det hon skriver och jag skriver på grund av det ”att man skulle kunna tolka det hon skriver…..”. Nu formulerar hon sig dock på ett sätt som får människor att bli topp tunnor och med all rätt det också. Hennes klumpighet går segrande ur den striden och därmed är skadan skedd. En av de mest företrädande dragen hos en politiker är att han/hon/hen ska kunna argumentera, den biten kan hon ju inte ens behärska till grunderna då grodorna fullständigt väller ur den Romsonska munnen. Så jag håller mig nog till slutsatsen att en av Sveriges sämsta och mest klumpiga ministrar/politiker bör avgå 🙂

   Gilla

 4. Senast för en månad sedan (Affärsvärlden, 21 oktober, ”Romson: Maria Wetterstrand var inte heller populär i början”) verkade hon tro att det bara än en tidsfråga innan hon blir populär, bara hon fortsätter att älta samma teser.
  Antingen självinsikt eller verklighetsförankring ligger på noll.

  Gilla

  • Verkligen! Jag tror kanske inte hennes uttalande på twitter var tänkt att tolkas så som det blev, men det hjälper inte. Hon säger saker först och tänker sen och en sån person är som en laddad osäkrad automatpistol mitt i ett folkhav i händerna på dårar som Daesh. Hon är helt enkelt regeringens motsvarighet till skadedjuren i terrorrörelser som ställer till med lika stor skada men med ord. Att komma med undanflykter som att peka på en företrädare och hänga ut denna är ovärdigt minst sagt. Det stärker bara bilden av en person som inte kan inneha en offentlig tjänst, än mindre ett förtroendeuppdrag som hennes. Vore jag Wetterstrand och hade sett det där uttalandet hade det vankats catfight.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s