Mer och mer förvirrande

Regeringen och deras uttalanden blir allt mer förvirrande. Det är som om åsikterna om allt ändras från minut till minut. I ena stunden är det si och andra så, ingen tycks kunna förutse vad som kommer att hända härnäst. Det är så man bygger en stabil och långsiktig grund för politiken och alla de beslut som måste tas. Men skämt åsido, det är just därför att det INTE är så som den nuvarande regeringen bör avgå med omedelbar verkan även om det inte är troligt att de ens lyssnar på den uppmaningen.

För vad är det vi får för våra surt förvärvade och bortkastade röster, förutsatt då att man ens röstade på dem förstås? Fel beslut, fel fokus på fel frågor och galna slutsatser som i bästa fall är kontraproduktiva. I värsta fall är de direkt samhällsfarliga och äventyrar medborgare såväl som ser till att de får allt mindre för de allt högre skatterna. En kombination som skulle kunna leda till systemkollaps. Det är det hittillsvarande facit.

Löfven FörbrylladRegeringen Löfven och hans personliga ledarstil blir allt mer förvirrande, så förvirrande att han själv ser ut så här inför allt. Inte undra på att besluten och uttalandena blir därefter

Också migrationstrycket kan leda till systemkollaps, landet för med andra ord tvåfrontskrig mot allt mindre valuta för pengarna och ett allt hårdare tryck utifrån. Som ett tecken från ovan kommer dagligen rapporter från myndigheter som påtalar att man inte längre mäktar med uppgiften, taket är nått och kapaciteten man förfogar över räcker inte längre till. I det här läget visar Stefan Löfven prov på hur mycket statsmannaskap han förfogar över, det har visat sig ligga farligt nära nollnivån.

I måndags gick Moderaterna ut med ett nytt förslag till migrationspolitik just därför att systemet håller på att kollapsa. Man ville införa tillfälliga gränskontroller vilket är i enlighet med Schengen-avtalet. De ville att återvändandeprocessen ska återupprättas där de med ett avslag på asylansökan ska utvisas. För det tredje ville partiet ha rabatter i EU för att vi tar emot så många migranter, faktiskt flest per capita inom EU.

Tre rätt vettiga förslag som lät genomtänkta och balanserade enligt mig. Också Fnordspotting har samma syn på saken. Det är fortfarande enligt mig, de saker som nu måste till om man inte vill få en total genomklappning istället. Jonas Sjöstedt tillhör den skaran som inte tycks inse faran. Envist fortsätter han att hävda att i stort sett propagera för öppna gränser som det enda alternativet.

Den synen visar väl också varför också detta partiet bör uteslutas ur allt samarbete i alla sammanhang. Debatten med Jonas kan man se i SVT Aktuellt. Han tycks ha väldigt svårt att anpassa sig och förstå den verklighet som nu utkristalliserar sig. Han vill se satsningar som inte begränsar utan snarare uppmuntrar fler att komma hit. Han vill se mer skattepengar gå till svenskundervisning, arbetsträning och så vidare. Han har egentligen inget konkret att komma med som samtidigt är realistiskt eller så särskilt genomtänkta.

Monty Python CatFörvirrad? Inte undra på! Det är ju Jonas Sjöstedt som återigen visar sig durkdriven i grenen ”verklighetsfrånvänd politik utan en tanke på konsekvensen” Foto: Youtube

Det han föreslår är i och för sig bra, men det är försent för lite och kommer definitivt kosta mer än det smakar. Kostnaderna kommer att bli astronomiska kommer att tränga undan den tillväxt han och andra inbillar sig ska komma. Han säger heller aldrig det magiska orden ”Vi kan inte ta emot fler, dags för andra att ta sitt ansvar”. Istället svänger sig Sjöstedt med något mer diffusa formuleringar som:

”Vänsterledaren Jonas Sjöstedt säger till SvD att partiet är för tillfälliga inre gränskontroller om det kan skapa bättre ordning. Men partiet kommer inte att acceptera gränskontroller om de används för att hindra asylsökande från att söka asyl i Sverige, fortsätter Sjöstedt.”

I klartext: Jonas Sjöstedt vill tillfälligt stänga gränsen, men om stängningen blir långvarig eller hindrar asylsökanden från att söka asyl här vill han slopa den. Temporärt stopp men fortsatt mottagande med andra ord. Detta trots att allt mer pekar på att vi inte längre klarar ens det akuta mottagandet. Citatet hittar du i en artikel i SVD (archive-länk).

StoppskyltFrån och med idag klockan 12 är det alltså tillfälligt stopp för migranter att komma över gränsen till Sverige. Får Jonas Sjöstedt som han vill lär stoppet vara högst tillfälligt. Foto: Wikipedia

Vad som händer på lång sikt kan ingen vet bara spekulera i, men också där finns stora problem när man tittar på prognoserna. Fler skolor, bostäder, jobb, samhällsservice och mer bidrag bidrar inte till tillväxt. Det kommer snarare att kosta för lång tid framåt och långt senare KANSKE det ger tillväxt men också det är omdiskuterat. Väljer folk att stanna här och ta hit anhöriga kan vi eventuellt ha bundit upp framtida intäkter till att bli mindre än kostnaderna beroende på hur utvecklingen ser ut.

Tillbaka till Sjöstedt och hans något verklighetsfrånvända uttalanden i går kväll. För att fylla de logiska luckorna använder han sig av känslomässigt mättade små retoriska tricks. Hans bästa är att han säger ” Att ingen som flyr från IS förföljelse ska nekas uppehållstillstånd”. Detta trots att han själv också borde vara informerad om att fler kommer från Afghanistan, Eritrea och Somalia än som kommer från Syrien. Exit Vänsterpartiet med andra ord.

Eftersom Löfven ser det som att den tidigare överenskommelsen som alla utom SD kom överens om för två veckor sedan, slog han genast igen dörren till Moderaternas förslag. Istället kontrade han surmulet att Dublin-förordningen bör rivas upp, allt för att fjärma sig från deras förslag att återupprätta Dublin-förordningen. Den säger ju i korthet att det landet en migrant kommer till först, är också det landet de ska söka asyl i. De kan alltså inte söka asyl i ett annat land.

SyrienJonas Sjöstedt glömmer en viktig sak i sin retorik, de flesta migranter kommer inte från Syrien eller Irak. Ändå är det IS-argumentet han använder, det visar åter hur lite verklighetsförankring det partiet står för Foto: Varldensflaggor

Statsministern var då alltså mer intresserad av att inte ta ett beslut i frågan, ett beslut alla myndigheter skriker efter. Han var mer intresserad av att surmulet bråka om partipolitik när han bör komma fram till en egen politik istället för att snällt fortsätta att föra Miljöpartiets. Han bemötte ett konstruktiv och vettigt förslag med att tala om det som ”oreflekterat” som här i SVT (unvis.it). Det bästa kom dock som vanligt sist.

För när socialdemokrat Löfven ska uttala sig i olika frågor är det som om oraklet i Delfi talade genom honom. Otydligt, otydbart, motsägelsefullt och med massor av ren rappakalja byggs så ”ansvaret” för Sverige……i Socialdemokraternas och Löfvens förvrängda världsbild. För återigen har Löfven gjort det. Först stänger han dörren, sen gör han samma sak själv. För idag torsdag har Sverige infört, just det, stänga gränserna för migranterna. Läs om detta i Aftonbladet (unvis.it)

Är det inte fantastiskt? Vad som var omöjligt i förrgår, är nu fullt möjligt! Vad som var uteslutet då, är nu inte längre detta. Man kan förklara allt med att förutsättningarna förändras och situationen nu blir allt mer klar men allt kokar egentligen ner till en enda sak – vi har en regering som inte är mogen sin uppgift, än mindre kapabel att vidta åtgärder som visar att de tar ansvar för den nuvarande situationen. I det läget bör den fortfarande avgå, trots att Löfven säkert kommer att hänga kvar med både näbbar och klor.

John Collier Oraklet i DelfiNär Stefan Löfven uttalar sig framstår oraklet i Delfi som förvånansvärt rättframt i jämförelse. För statsministerns del tycks det snarare handla om att kryssa mellan krondikena att krascha i Foto: John Collier – ”Priestess of Delphi” Wikimedia Commons

Löjesguiden nominerar idag nästan hjärndött regeringen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen låter lite tröttsamt: ”Kan man säga det tydligare än att titta på Löfvens, Fridolins/Romsons eller Sjöstedts agerande?”

9 tankar på “Mer och mer förvirrande

 1. Hej.

  När du ändå refererar till Oraklet: ”Ett stort rike kommer att falla…” men hon sa aldrig vilket. Därav texten vid ingången: ‘Känn dig själv’. Verkar ju som om SVMp-gänget blandat ihop det med ‘Gå på känsla’.

  Sverige har fördelen att ligga otillgängligt. Det vore både lätt och billigt att dels upprätta fullt fungerande kontrollsystem kring hamnar, flygplatser och Öresundsbro. Komplettera med flygande kontroller och visitationer vid privata flygfält och marinor, samt bemannade övergångar till Norge och Finland, bara utifall att. Upprätta interneringsläger, väl inhägnade, med bevakning. Björnstängsel borde fungera, det kan flyttas och återanvändas om fundamenten får sitta kvar i marken. Obligatorisk läkarkontroll, där genetisk id, fingeravtryck etc kan skötas parallellt. Vägran att samarbeta skall medföra ovillkorlig deportation av den individen. Och så vidare. Med säkrade gränser frigörs resurser att leta rätt på de som är här illegalt och de som är här på falska premisser, och deportera dessa. Förslagsvis till Bryssel och Strasbourg.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gillad av 1 person

  • Vi kanske bord be dem använda referat som ”Förnuft och känsla” för att karakterisera sin politik? Jag kan se scenariot framför mig: EU är döende och lämnar på sin dödsbädd över uppdraget åt Löfven att dela upp EU:s förmögenhet mellan mp, v och fi. Detta låter han naturligtvis bli för att istället själv behålla makten genom pengarna. Skrattandes lämnar han de andra åt sitt öde. Mp v och i vissa kommuner fi tvingas lämna familjens gods och snart visar det sig att de två största – v och mp – också har otur med nya samarbetspartners som en efter en ratar dem med motiveringen att ”de är oseriösa”. Så småningom hittar dock de två den sanna kärleken och samarbetet fungerar därmed utmärkt både inbördes och med de nya friarna.

   Det händelseförloppet skulle till och med vara att föredra då den nuvarande regeringen och samarbetet mellan de 3, ibland 4, präglas av allt annat än ”förnuft och känsla”. Det handlar snarare om ”Dumhet och förnedring”.

   Gilla

 2. Förvirrad kan tyckas men Bilderbergruppen har nu bestämt att det räcker med negrer.
  Ännu fler blir kontraproduktivt kom de fram till.
  Lansförräderi är vad det handlar om och straffet är klassiskt!

  Gilla

 3. Löfven och de andra tomtarna i regeringen vet inte vad dom håller på med.
  Dom roterar sina åsikter så snabbt att dom skulle kunna driva en generator som försörjer hela Sverige med ström.

  Gilla

  • Du kan ha kläckt en ny idé där som kommer att tilltala miljöpartiet. Om man lindar in allt utom huvudet på Löfven i koppartråd och sen ber honom ha en åsikt så börjar han rotera. För sen in honom i en kopparspole och snart generar vi el, förnyelsebar el eftersom allt du behöver är att be Löfven ha en åsikt i en annan fråga och snart börjar han spinna igen. Precis som du säger kan man snart generera så mycket ström att Sverige inte behöver vare sig kärnkraft, vattenkraft eller annan form av förnyelsebar kraft för att kunna försörjas. Det hela är genialt! Har du tagit patent? Om inte skynda dig innan någon annan kommer på samma idé.

   Gilla

 4. Medelhavet är en massgrav av två orsaker: 1) Det är lockande att ta sig från mellanöstern och Nordafrika till Europa. 2) Inga visum utfärdas för dessa områden.
  Tydligen tycker Sjöstedt att det är så det skall vara. Fler skall drunkna i Medelhavet.

  (Till och med Sjöstedt torde förstå att om vi utfärdar visum så kraschar allt på någon vecka. Så han talar bara om dem som kommer den långa landvägen. Invandring Original, kan man kalla det.)

  Gilla

  • Man kan verkligen börja undra och till och med känna att man bor i en spegelvärld. Det som sägs ska tolkas tvärtom, det jag ser ska tolkas som det omvända och det jag läser är allt annat än fakta. Det är som sagt ett underligt land vi bor i. Dessa tider präglas av allt mer förvirring och dumhet där de enda som står som vinnare är extremisterna som t ex Jonas.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s