Maktens Arrogans

Vi måste nog börja inse det oundvikliga. Den insikten om att vi som medborgare numer bara är lättlurat röstboskap åt den maktens arrogans som den nuvarande regeringen alltmer utvecklar sig till tyvärr. Den senaste i raden av dessa maskätna makthavare blev Åsa Romson. Hon har tidigare visat sig vara en formidabel idiot med sådana dikeskörningar som ”talibantalet” i Almedalen där hon uteslöt män ur begreppet ”människa”. Nu har hon alltså gjort det igen och denna gång bryter hon mot ett av miljöpartiets grundtankar – att leva miljövänligt. Hon passar med dagens handling också på att bryta mot den grundregel som alla politiker är underkastade – att vara trovärdig.

Idag, måndag, kunde tidningen Expressen avslöja hur vår nya MILJÖMINISTER (!) Åsa Romson har använt giftig kopparbaserad bottenfärg till sin husbåt. För att understödja sin anklagelse hade man bilder på dådet som Åsa och hennes vänner hade lagt upp på sociala media, bilder som visade henne i full färd med att smeta in båtbottnen med den för fiskar så förargliga färgen. En färg som dessutom sedan ett tiotal år är förbjuden för just användning på båtbottnar i Sverige, anledningen är färgens miljöpåverkande egenskaper. Bara denna överträdelse borde diskvalificera Åsa från allt regeringsarbete.

Åsa RomsåsÄr Åsa The Lord of Miljöpartiet, hon tycks ju komma undan med allt? Foto: Cornucopia

Det slutar dock inte där, utan blir om något än värre. När Expressens reporter konfronterar henne om det hela blir svaret: ”Det är copyright på de bilderna. Det vet du eller?”. Ett svar som tyder på en stor portion arrogans om ni frågar mig. Dessutom fel, när man lägger upp ett inlägg på sociala media har de som policy att detta material är att anse som egendom för företaget bakom mediet. Den snåriga men viktiga juridiska biten som reglerar detta, finns att läsa i användarvillkoren som man godkänner vid start. Åsa trasslar dock sin vana trogen in sig än mer. Hon börjar då frågorna ställs, skylla på maken och dennes kompisar. ”Det var inte jag, det var någon annan” är en välkänd taktik dock inte så särskilt trovärdig. Hon hade med lätthet kunnat läsa burkens innehållsförteckning och dragit sina egna slutsatser, men inte Åsa – hon målar ju så bra.

InfartDet kunde ha varit skylten till Åsa Romsons infart Foto: SVT

Hon fortsätter i samma storartade stil och drar det tredje urskuldande kortet. Hon förutsätter att färgen är godkänd att användas i Östersjömiljö vilket den alltså inte är. Hennes ”uppfattning” är helt plötsligt att den är godkänd för fartyg och Östersjöbruk. Hon säger sig också ha ställt frågor till handlaren men inte fått något svar, ändå anser hon att det är okej att använda den. Om man inte håller reda på sådant som regler som nu har varit i kraft i mer än tio år, bör man nog inte ha jobbet som miljöminister.

Efter allt slingrande frågar Expressens reporter till sist: ”Har du inte funderat på att göra dig av med båten?”. Svaret får i varje fall mig att baxna. ”Nej, det är också ett kulturarv som pryder sin plats och gör att vänner kan vara med och segla och uppleva skärgården”. Det är alltså viktigare för Åsa att ha en klenod att visa upp för vännerna och kunna erbjuda dessa en skön dag i skärgården, än att följa lagar, skaffa kunskaper om vad det är man använder för produkter eller att ens efterleva sitt egna partis riktlinjer. Kom ihåg att på Miljöpartiets egna hemsida står det att läsa följande om färgtypen: ”Båtbottenfärger har under många år diskuterats och förbud mot vissa ämnen finns. Men alla båtbottenfärger innehåller gifter i olika grad och numera finns det goda metoder att klara sommaren utan bottenfärger, genom att tvätta båten regelbundet i särskilda båtbottentvättar.” Lägger man till aspekten att Östersjön tillhör ett av världens mest förorenade hav och har ett ekosystem som hela tiden balanserar på randen till kollaps, blir övertrampet så mycket värre. Det blir helt enkelt ohanterligt för en regeringschef dvs statsministern.

SnedseglareIbland är det svårt att navigera bland politikens kobbar och skär Foto: Brf-Peter

Man kan dessutom lägga till att detta inte är första gången Åsa Romson ertappas med hyckleri av första graden. Ombord på samma båt, som dessutom råkar ligga på en av Stockholms absolut mes fashionabla adresser, värmer hon upp med diesel som saknar reningsfilter. För cirka ett år sedan råkade hon i blåsväder angående just detta men den gången bedarrade stormen, mycket tack vare att 60% av journalistkåren anser att Miljöpartiet är ett underbart alternativ. Själv tycker jag det finns få som är mer avskyvärda och den tesen har härmed bevisats.

JournalistFallet Åsa Romson visar att det gäller att ha rätt vänner på rätt ställe Foto: Journalisten

Löjesguiden har härmed äran att få nominera ingen mindre än Åsa Romson till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: För din osvikliga förmåga att hela tiden visa vad hyckleri betyder, nomineras du till priset ”Foliehatt of the Year”. Du har visat att du verkligen passar in i det parti som i så mångt och mycket har visat vägen till hur verkligt hyckleri ska kunna skapas. Du är därmed en genuin företrädare för en rörelse som hela tiden säger det som inte är, och som föreslår det som är kontraproduktivt.” Jag – Freakshow Fredrik – tycker det är extra pikant att konstatera att det är just Åsa som har trampat i komockan. Hennes ”Talibantal” i Almedalen kommer att leva i evighet och kommer inte att glömmas bort, dagens händelse kommer inte heller den att gå spårlöst förbi. Så det är med en tacksam min jag och alla andra som direkt ogillar din politik och din politiska stil nu ser dig göra bort dig. Maktens arrogans som också Susanna Varis skriver om, är total efter dagens händelser. Betänk att Åsa Romson förutom miljöminister faktiskt också är vice statsminister. Jag är officiellt skrämd. Om andra politiker har fått avgå för Tobleroneskandaler och obetalda TV-licenser, borde detta ge Åsa Romson livstids utvisning från all politik över huvud taget. Vill ni, så kan också bloggen Cornucopia förse er med mer läsning i skräckhistorien om Åsa Romson.

5 tankar på “Maktens Arrogans

  1. Tror dessvärre att hon är tillräckligt arrogant och sugen på makten för att klamra sig kvar.
    Fast det är ju i alla fall kul att en journalist för en gång skull granskade företrädare för journalisternas favoritparti.Frågan är om han får komma på journalisternas julfest nu när han var så elak mot stackars Åsa 😉

    Gilla

    • Nej, han är avstängd på livstid. Han kan nog också glömma en inbjudan till grävande journalisters stora årsfest där frossandet och ryggdunkandet firar nya triumfer. Tror också att hon sitter kvar, men om ministrar tidigare har fått gått för obetalda TV-licenser borde i rättvisans namn hennes huvud rulla. Nu är inte världen rättvis, men den här bloggen ska dra ska sitt strå till stacken genom att granska sosseriet och mp i sömmarna och dra ner brallorna på dem. 😀

      Gilla

  2. Evighetsserien Family Circus har ett par osynliga figurer som barnen ibland brukar skylla på: ”Ida Know”, ”Not Me” och ”Nobody” är de som förekommer oftast. De har nog släkt i Sverige som blivit invalda i riksdagen. Då fick vi svar på vad som sker med blankrösterna!

    Kan man inte göra som man funderade på på Geijers tid: ändra lagen så att det blir tillåtet i efterhand?

    Kulturarv? Av den där svenska kulturen som inte finns? Nu blev jag förbryllad igen.

    Gilla

  3. Pingback: Mensteater, den orubbliga regeringen och genusförsvar | Susanna's Crowbar

Lämna en kommentar