Och Värre Blev Det

Just när man trodde det var som mest illa – dvs att alla de likdelar som har besudlat vår regering hade uppdagats – så blev det värre. För värre än det som nu kommer fram ur garderoben, det kan det förhoppningsvis inte bli. Ardalan Shekarabi är den socialdemokratiske före detta riksdagsledamoten som har tagit steget upp i regeringen och blivit civilminister. Men det är inte det enda han har tagit, han har försökt att ta dina skattepengar också.

Fingrarna I SyltburkenErtappas man med fingrarna i syltburken ska man inte ha förtroendeuppdrag Foto: GD

2005 Avslöjades det att SSU-Ordföranden Ardalan Shekarabi hade försökt att fuska med bidragspengar. Pengarna som skattebetalarna så välvilligt hade skjutit till, användes till att köpa in sprit, restaurangbesök och taxiresor. Mygelkulturen som länge har odlats inom SSU fick därmed en posterboy. Nu har han alltså blivit belönad för sin insats genom att bli minister. Detta är ytterligare ett exempel på hur dåligt omdöme Stefan Löfvén hittills har uppvisat. Det är dessutom inget annat än en hel skandal att man utnämner en person som denne till en post som förtroendevald. Stefan Löfvén har helt enkelt misstolkat vad ordet ”förtroende” innebär och betyder. Ardalan Shekarabi är dessutom juridiskt utbildad och borde därmed veta definitionen av stöld på sina fem fingrar. Shekarabi avsattes efter händelsen som ordförande för SSU.

ardalan shekarabiArdalan Shekarabi avslöjades och fick avgå, nu belönas han för brottslighet Foto:SVT

Vidare har Ardalan fick bakläxa från skatteverket för felaktiga siffror i samband med en bostadsförsäljning. Återigen ett tecken på att han inte har helt rent mjöl i påsen. Han skyller visserligen på att han blandade ihop blanketterna, men vad har det med felaktiga siffror för försäljning att göra? Dessutom är han som sagt utbildad i juridik och därför borde inte ”skatterätt” vara ett okänt begrepp för honom. Ändå lyckas han alltså inte plocka fram rätt blankett, men framför allt kunde han inte uppge rätt siffror. Man undrar vad han som minister ska kunna prestera, eller måste man kanske fråga sig vad han inte kan prestera?

BidragsfuskAtt peka finger fungerar, bättre vore väl att städa upp i eget led Foto: Aftonbladet

ExpressenTidigare har ju vissa andra varit minst lika duktiga nämligen Foto: Expressen

Stefan Löfvén har därmed med utnämningen sett till att ge mygelsosseriet ett ansikte. Ofta har den bilden spridits som en slags nedsmetningsmetod, men då och då har det också avslöjats att det faktiskt finns mer än bara rykten att backa upp påståendena med. Vem glömmer turerna kring Jan Emanuel Johansson som satt i riksdagen för S?
En slags vitbok över olika socialdemokraters fusk med både det ena och det andra hittar du på bloggen Svenska Samhället. Han har alltså lyckats med något så oerhört som att istället för att återställa förtroendet för Socialdemokratin, fördjupa och förtydliga bilden av partiet som fuskarnas och myglarnas parti. Vidare har han kunnat visa att det inte finns någon koppling mellan brott och konsekvens bara man är märkt S. Jag hoppas historiens dom blir hård Stefan, det är nämligen inte ett direkt smickrande ansikte du nu väljer att visa upp.

löfven12majDet är tydligen långt mellan ord och konsekvent handling i Stefan Löfvéns värld

Löjesguiden vill med denna artikel nominera Stefan Löfven till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”För din osvikliga förmåga att utse fel statsråd nomineras du och ditt parti till priset ”Foliehatt of the Year”. Utnämningen av Ardalan Shekarabi visar på en statsminister utan någon som helst kontroll eller integritet och det Stefan, är unikt i svensk politisk historia. Du går därmed från misslyckande till misslyckande, ett faktum som saknar motstycke.”
Till sist en tom gest i luften från en oansenlig bloggare som jag själv. Stefan Löfvén avgå, förtroendet för dig och din förmåga kan inte sjunka lägre med de nya utnämningarna. Jag är dessutom rätt övertygad att en röst på dig INTE gav dig rätten att misstroendeförklara hela svenska folket på det här viset.

9 tankar på “Och Värre Blev Det

 1. Det skrevs ju en del om hur Löfven hade granskat alla sina ministerkandidater för att fånga upp eventuella skandaler innan ministrarna tillsattes. Kan väl säga att han inte lyckats speciellt bra.Romson med sin båt och Ardalan med sitt fuskande är ju bra exempel på det.
  Sedan har vi ju moraliska tveksamheter som den heliga Wallström som klagar på att andra tänker på sin plånbok medan hon själv inte solidariskt skattar sina miljoninkomster från EU i Sverige.Hon jobbar även för ett parti som vill tvinga fram flera pappamånader i föräldraförsäkringen medan hon själv ansåg att hon skulle vara hemma den mesta tiden med sina barn för att det kändes bra för henne.

  Gilla

  • Ja, den lede Löfven har verkligen misslyckats på ett sätt som är minst sagt formidabelt. Han har granskat och granskat och ändå slinker sådana stolpskott som de tre du nämner in, ett faktum som blir som en surrealistisk dröm med klara bisarra inslag. Jag tror själv att Löfven grovt har missuppfattat hur politiken fungerar eftersom han tror att den är som fackföreningsrörelsen, det är den inte. Han har också underskattat det politiska minnet och hur lätt det är idag att gräva upp snaskigheter som de som nu kommer i dagen, ett faktum som återigen i så fall pekar på hans oerfarenhet och uppenbara valhänthet. Jag är minst sagt förvånad över hur han hanterade Åsas båtgate då han pekade på att hon ”säkert ångrade sig” och att ”detta är en privatsak”, inget av påståendena stämmer. Är man offentligt måste man stå ut med bevakningen, inget är privat och man kan inte utgå från att historien är glömd därför att någon ångrar sig. Tvärtom är just ett sådant antagande en omständighet som får mina nerver att kittlas och jag vill bara skriva nya artiklar och hitta mer snask på en människa som uppenbarligen inte respekterar demokrati eller som kan sluta upp med det hyckleri som alltmer präglar socialdemokratin och nu också miljöpartiet.

   Gilla

   • Ja,man kan ju tycka att Löfven borde ha lärt sig av de granskningar som gjordes av Alliansens ministrar men han hoppades kanske att de vänstervridna journalisterna skulle blunda för deras ”synder” och rena olagligheter.
    Fast de har ju kommit betydligt lindrigare undan än de Alliansministrar som jagades till avgång.
    Att påstå att Romson ångrade sig i båtaffären är ju rent skitsnack. Hon försvarade sig ju ända in i kaklet och skyllde på både den ena och den andra.
    Hon tänker ju uppenbarligen heller inte göra sig av med båten eller åtminstone göra den mera miljövänlig eftersom det var viktigt för henne att ta med sig hennes vänner på den.Att som Löfven säga att det är en privatsak är ju också skrattretande. Hon är miljöminister och skriker högt om hur andra skadar miljön och hur man skall tvinga dom att bättra sig medan hon själv inte ens kan göra så enkla saker som att måla sin båt med giftfri färg…
    Socialdemokraterna är svenska mästare i hyckleri sedan många år tillbaka. Ta t.ex Freivalds som inte ville ombilda hyresrätter till bostadsrätter men därefter röstade ja för att ombilda hennes egen bostad,Wallström som tycker att man inte skall tänka med plånboken men undvek att betala skatt själv på eu-inkomsten,Ringholm som betalade arbete som utfördes svart i sin fotbollsförening med många flera exempel.
    Vad gäller MP så är dom också hycklare sedan länge. Birger Schlaug körde bilar utan katalysator när tekniken hade funnits länge,Maria Wetterstrand flög regelbundet till Finland,Peter Eriksson kör SUV fast andra skulle straffas för detta och helst skulle de väl förbjudas,Yvonne Ruwaida åkte Taxi för stora belopp.

    Gilla

   • och om jag inte missminner mig (vilket jag kan göra) avslöjades väl Ruwaida för andra gången med fingrarna i syltburken för cirka halvåret eller året sen. Det tystades i vanlig ordning ner snabbare än varaner springer efter byten. Och jo du har rätt, sossehycklet har pågått länge, ibland med rent kriminella inslag. Geijer-affären är ju omskriven. Lennart Geijer som var dåvarande justitieminister tyckte inte bara om köpta kvinnor, de skulle vara unga också och när den pedofil/prostitutionshärvan rullades upp blev det liv i i luckan. Men vad få skriver om i det sammanhanget var Olof Palmes agerande som minst sagt tangerade alla gränser. Han lade inte bara locket på hela affären, han stod i riksdagens andra kammare (vi hade ju tvåkammar-riksdag på den tiden) och hotade att stänga DN om inte denna upphörde mina sina ”lögner och förtal”. Han kunde alltså på det sättet utan risk för ens att ställas inför KU, bryta mot grundlag såväl som lag. Inte många som talar om den saken när de talar om ”Sankt Olof” som för mig som upplevde den tiden inte är något annat än en diktator maskerad till någon slags fredsängel. Jag ska inte ta i för mycket, men varje gång det är kransnedläggning på Adolf Fredriks Kyrkogård mår jag inte så lite dåligt över den stilstudie i hyckleri som uppvisas.
    Det är inte heller den enda skandalen just Olof Palme var indragen i, hela Bofors-skandalen på 80-talet är också den omskriven. I den historien finns dock en rad omständigheter som minst sagt luktar skämd fisk. Det faktumet att den person, Carl-Fredrik Algernon, som var den som larmade regeringen om oegentligheter i hela affären där misstanken om mutor förelåg, också ”råkade” trilla ut framför ett tunnelbanetåg på väg hem på T-Centralen i Stockholm är en sådan detalj. En annan detalj i den affären som ingen journalist har undersökt är de otaliga resor som Harry Schein gjorde till Schweiz (!) med otaliga väskor i bagaget, frågan är vad de innehöll. En annan fråga är varför han reste på diplomatpass när han inte var mer än en vanlig Generaldirektör på filminstitutet och om denna omständighet inte var rätt graverande.

    Gilla

 2. Pingback: Mensteater, den orubbliga regeringen och genusförsvar | Susanna's Crowbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s