Lekstugepartiet Mp slår till igen

Och så var det dags igen för lekstugepartiet mp att åter stiga ut i rampljuset. Den här gången ska de leka investeringsexperter utan att nödvändigtvis vara det, men vad gör väl det. Det finns ju pengar att leka med och sånt är alltid lockande, mer om detta går att läsa om i SVD (unvis.it). Därför har nu partiet iklätt sig skruden av gurus på just investeringar.

En av deras överstepräster – Per Bolund – har till och med oanade kunskaper i något så stort som oljeinvesteringar. Han vet med en politikers självsäkerhet att finansmarknaden kommer att omvärdera innehavet av investeringar i fossila bränslen när de inser att klimatförändringarna hunnit ikapp oss. Fint av Per att vara så mogen att han i vårt namn och ovanför våra huvuden tar ett beslut han vet så mycket mer om än dumma oss, vi är ju trots allt bara röstboskap som ska stoppa rätt valsedel i kuverten.

Satanistiskt InitiativSe till att stoppa rätt valsedel i kuvertet, vi är ju ändå bara röstboskap. Här visar Satanistiskt Initiativ varför detta är så viktigt Foto: Tumblr

Ja, det är inte mycket vi medborgare vet. Jag trodde ju till exempel personligen att det viktigaste för en investerare var att tillse att man gör vinst och att nu när oljetillgångarna minskar finns en reell möjlighet att kunna vinna stort. Anledningen är att alla tävlar om det som finns kvar och den som har ett innehav kan köpa hyfsat dyrt men sälja än dyrare.

Jag lurar säkert mig själv också när jag tror att investerare innerst inne ger f-n i klimatförändringar. Jag trodde att om man vill göra vinst måste man vara beredd att sälja sin äkta hälft om så behövs, där sket jag i det blå skåpet. Så här säger Bolund:

Finansmarknaden kommer att omvärdera tillgångar i fossil energi på grund av klimatförändringarna. Oljereserver kommer förbli orörda och energibolagens potentiella värden kan gå upp i rök. Det är finansmarknadsminister Per Bolunds (MP) övertygelse och därför vill han minska klimatriskerna i pensionsfonderna.”

Så fint av honom att han vill minska risken i pensionssparandet för blivande pensionärer tycker jag. Jag kan till och med förlåta honom att han istället riskerar spararnas pengar genom att investera i klimatomställningen. För tekniken är det inget fel på, den blir säkert lönsam med tanke på hur ofärdig den är för kommersiellt bruk. Också produktionsledet kan den ge vinst då el ju är  oeeeeerhört lönsam nu när elpriserna sjunker.

ElpriserNu när elpriserna sjunker per producerad kilowattimme ska vi ge oss in och riskera framtida pensionspengar i grön energiomställning. Garantierna för att detta blir lönsamt är noll och intet, tvärtom har flera fall visat att det är olönsamt Foto: Karlstadsenergi

Den delen är ju till och med så lönsam att vi måste subventionera t ex vindkraft med elcertifikat för att hålla den under armarna. Det är ju också därför att industrin på området är så enormt lönsam som flera bolag, bl a Triventus Wind Power, Triventus Power Generation och Triventus Consulting, har ansökt om företagsrekonstruktion. Du kan läsa mer om den gröna bubblan på bloggen Stockholmsinitiativet. Så vad väntar vi på, låt oss förstöra pensionärernas pengar med tveksamma investeringar vet ja.

Det är till och med så underbart att få vara en del av den skakiga framtid vi går till mötes genom att investera pensionspengar, att Per och andra är beredda att i vårt namn bryta mot de regler som fonderna har som stadgar. De säger ju att fonderna ska investera med låg risk, bäst då att ta en riktig rövare och investera i något som innebär hög risk istället. Reglerna säger också att man högst får ha ett innehav på 10 % i ett bolag. Sånt strunt, klart tredje ap-fonden ska investera 17 % i Arise Windpower! Du hittar åter artikel om detta på Stockholmsinitiativet.

I den här situationen är det tråkigt att behöva konstatera att trots dessa oerhört ljusa bilder Per och regeringen målar upp, ändå finns dysterkvistar som vill protestera. Personer med inblick i verksamheten därför att de är ansvariga för den som Eva Halvarsson vet säkert inte vad de talar om när de beskriver regeringens agerande som något som äventyrar framtidens pensioner. Hon har helt enkelt för lång erfarenhet av verksamheten för att förstå. Du hittar hennes negativa svador i SVD (unvis.it).

Den Gröna BubblanPer Wimmer skrev boken ”Den Gröna Bubblan” som stack hål på en rad myter som den gröna rörelsen omger sig med. Läsvärd och inte minst intressant så köp den om du är intresserad Foto: Adlibris

Att påstå att våra stora ledare äventyrar framtidens pensioner med sitt oansvariga beteende är ju på gränsen till insinuant och så kan man ju inte ha det i en demokrati. Kritik ska riktas mot alla andra än våra stora ledare och vår gudasända regering som gör allt rätt. Inte heller sossen och bossen för tredje ap-fonden Pär Nuder tycks vara med på noterna. De klagovisorna som kommer därifrån är nästan förolämpande. Mer om hans klagomål kan man läsa om i artikeln (unvis.it) från SVD.

Redan i somras skickade han ett e-postmeddelande där han beklagade sig över att ap-fonderna ska omorganiseras, en ska försvinna och personal ska friställas. Snacka om att måla fan på väggen igen. Man bör man inte kritisera denna gudabenådade regering vi har. Att som han påpeka att ärendet är illa berett från finansdepartementet är att gå för långt. Han borde ju inte veta sådant efter att själv ha varit finansminister och skött just sådana ärenden som beredande av frågor som berör myndigheter och verk.

Att Nuder fick mejlet tre timmar innan pressmeddelandet gick ut hör väl ändå inte till saken. Att det var på torsdagseftermiddagen innan helgen före midsommar likaså. Undanflykterna fortsätter, Nuder blev tvungen att inkalla alla som jobbade och informera dessa om organisationsförändringarna. De som redan hade tagit ledigt fick han skyndsamt ringa upp och meddela.

StrandSista vardagen innan Midsommar när de flesta har tagit extra ledigt är en högst lämplig tidpunkt att skicka ut information om en stor omorganisation. Pär Nuder hade tre timmar på sig att informera så det räckte säkert gott och väl Foto: ”Beach (16301981)” by Andrew Hitchcock – Beach. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Man måste börja fråga sig vad en chef som Nuder ska vara till för om han inte kan uträtta lite jobb? Tre timmar är ju fruktansvärt lång tid för att informera en hel stab, särskilt när delar av den är bortresta och lediga. Att dessutom ge honom tre timmar innan pressmeddelandet gick ut är ju mer än lovligt lång tid för något som tar fem minuter att genomföra. Vad han klagar på är alltså ett mysterium.

Så låt regeringen leka med våra framtida pengar, de har ju trots allt förtjänat det när de inte ens vann valet. Jag och alla andra gnällspikar bör genast upphöra med detta, vi har ju ändå bara en massa onödigt gnäll att delge världen. Vad gör det när amatörer utan kompetens leker med pensionärernas pengar och bryter interna regler? Fantastiskt hur man ens kan komma på tanken att protestera mot sånt.

Nej, slut på tvärtom-språket nu! Det enda man kan konstatera med hela historien är att återigen visar en medlem i regeringen varför denna måste bytas ut. När man nu börjar se andras pengar som sina att ta beslut om i syfte att styra pengarna i politiska syften är inget annat än våghalsigt och kanske till och med oansvarigt.

Det man också kan konstatera och som också är skälet till att jag har använt tvärtom-språk, är att regeringen tycks leva i en glasbubbla där allt tycks spegelvänt mot det verkliga livet. Att tro att man utan mandat eller ens ha tillfrågat väljarna om man får lov att röra deras framtida pensionspengar och leka riskkapitalister tyder på en viss brist på respekt för väljarna.

Visa FingretÄn en gång är budskapet dubbelt. Vår regering säger att vi är så viktiga, men sen gör den lite som den själv vill utan att ens tillfråga väljarkåren. Byt regering nu! Foto : Wikimedia Commons

Löjesguiden nominerar idag mekaniskt upprepat regeringen och Per Bolund till priset ”Foliehatt of the Year”. Den slentrianmässiga motiveringen lyder: ”Säger inte allt egentligen sig självt?”. Mer om Per Bolunds verklighetsfrånvända politiska agenda kan man läsa om på Fnordspotting som har skrivit om Bolunds inställning till fenomenet crowdfunding.

14 tankar på “Lekstugepartiet Mp slår till igen

 1. Om Per Bolund från MP,s hemsida:
  Utbildning:
  986-1989 Naturvetenskaplig linje, Södra latins gymnasium
  1992-1996 Fil mag biologi 160 poäng, Stockholms Universitet och Stirling University (Skottland)
  2000-2002 Stockholms Universitet, Oavslutad doktorandutbildning, Institutionen för systemekolog
  Är det utbildningar som ni tycker gör honom kvalificerad att bedöma hur man placerar pengar ?
  Skulle inte tro det..
  Fast å andra sidan är ju inte meriter så viktiga för MP.Se Bah-Kunke som har Disneyklubben som enda merit för att bli Kulturminister och Kaplan som har har följande utbildning inom bostadssektorn:
  1992-1998 Lantmäteriprogrammet KTH
  1991 Gymnasieexamen, Avesta.
  Känns som bra utnämningar baserade på genuin kunskap inom området som dom ansvarar för..

  Regeringen är den enda kandidaten till Foliehattspriset. Ingen kan slå dom…

  Gilla

  • Kanske är just Disney-klubben en bra skola för blivande ministrar till vår regering. De levererar skämt på skämt, har humor som sitt levebröd och lär sig agera framför en kamera för att kunna säga de mest häpnadsväckande saker på ett övertygande och roligt sätt. Så mer Disney-klubb åt regeringen säger jag, nu! Det kan ju bli en veritabel fabrikstillverkning av små sossar och miljöpapister av en sån soppa. Så underskatta inte Disney-klubben Pelle 😀

   Gilla

   • Förmodligen skulle vilken som helst av programledarna på Disney-nivå göra ett bättre arbete än valfri minister i den så kallade regeringen 🙂

    Gilla

   • Klä ut regeringens ministrar i clown-dräkt och sätt dem på ett tåg mot Happaranda. Där kan de underhålla alla migrantbarn. En del får vara utklädda till både Musse och Mimmi Pigg samt Kalle Anka. Skattebetalarna står för licenspengarna till Disney Corp. När de är framme får alla ministrar en enkel biljett till de Sibiriska saltgruvorna som ju bara ligger runt hörnet. På det sättet kommer de till någon nytta och vi blir samtidigt av med den pajasregering som nu har ockuperat Rosenbad. 🙂

    Gilla

  • Ja, jag har länge oroat mig tillräckligt för den dagen då jag ska pensionera mig och hur mina pengar ska utveckla sig. Den oron lär nog ha fått sitt svar och mer därtill med Per Bolunds utspel. Det berör inte mig personligen, jag har inte pengarna i ap-fonderna, men andra har ju det och de lär det bli synd om. Också vi andra satar som har placerat pengarna i andra fonder lär kanske inte sitta säkert vi heller. Ett fall inom ekonomin brukar aldrig komma ensamt som bekant. Så jag kan bara skriva under på ditt inlägg. Det började redan under förra regeringen och det har nu accelererat till höjder ingen kunde anat.

   Gilla

 2. Hej.

  S! är åtminstone att anse som ett seriöst alternativ till Mp, V och F!…de menar nämligen precis vad de säger.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Mer satanism i politiken skulle onekligen liva upp en hel del. Det skulle förmodligen också bli rätt intressant om SI började med mänskliga offer. För min del skulle jag inte ha ett dugg emot om dessa utgjordes av vår regering mest för att skrämmas men med lite glimt i ögat ändå.

   Gilla

   • Är man väldigt dum i huvudet kan det gå som för Mussolini 1945. Svensk politik verkar inte kunna sin 1900-talshistoria.

    Gilla

   • Jag tror inte de är dumma i huvudet, eller vill inte tro (?) att de är det. Två saker vet jag dock. De förstod aldrig magnituden av situationen från början och nu tycks de helt ha tappat kontrollen över situationen. Förberedelserna från myndigheter och beslutsfattare tycks vara sporadisk och ingen har full överblick över vare sig situationen eller hur den ska lösas. Senast idag lät MSB – Myndigheten för Samhällsberedskap – meddela att de 30.000 beställda tälten till flyktingars boende bara kan bli ca 1000 på grund av regler, byråkratiskt krångel och förmyndarskap. Sverige rycker allt närmre en slags inre kollaps och ingen tycks ha modet att säga ”det går inte att få in fler, låt oss hejda detta innan nåt värre händer”. Jag tror inte och önskar inte heller att Löfven slutar sina dagar hängande upp och ner i en lyktstolpe, men nog bör han avpolletteras, stoppas i ett hermetiskt tillslutet kärl och slutförvaras i Roslagens granit för att garantera att han aldrig släpps ut igen. Gärna med en etikett på flaskan typ ”Riskavfall”. Den här anden bör nämligen stanna i flaskan.

    Gilla

   • Jag tror de vill framstå som idioter för att dölja sina psykopatiska sidor. De är principlösa opportunister som säkert tror sig ha ekonomiskt tryggat sin framtida försörjning. Det har varit 100% klart för den här regeringen hur det skulle gå för 1 år sedan. Sverige har en avancerad underrättelseverksamhet (vet jag) och att förneka detta från regeringshåll finner jag löjligt. Likaså orsak och verkan som en 7-åring kan räkna ut. Jag tycker inte synd om regeringsföreträdarna men jag tycker de kommer för lindrigt undan. Att vänta på att någon Paul Kersey ska ställa tillrätta är inte min önskan men bakom galler borde några av dem hamna.

    Gilla

   • Mp tycks vara en sekt vars huvudsakliga syfte är att framstå som både otäcka och stolliga. Om jag gissar rätt har de ju lyckats över förväntan. Redan innan regeringstillträdet visade både ledning och personer i denna klara drag av meglomani där ett visst tal i Almedalsveckan figurerad och förbryllade. Att regeringen var dömd från början trodde nog jag också, bara att ta med vänsterpartiet men framför allt miljöpartiet tydde på ett förakt för all förmåga att bedöma något från sossarnas Löfven. Att dessutom med resultatet från valet stänga dörren för allt annat samarbete än detta var också det ett historiskt korkat drag från honom. Det enda han lyckades visa med sitt val var att han inte var mogen uppgiften att leda över huvud taget vilket var förvånande då just den egenskapen brukar premieras i fackföreningsrörelsen. Löfven måste dock ha sovit under regeringsförhandlingarna för det var ett mycket yrvaket uppvaknande som dessutom visade en groggy statsminister som sedan dess aldrig har repat sig.

    Jo, de kommer för lindrigt undan med alla de misstag de har producerat under sitt första år. Hade regeringen varit blå hade sossarna skrikit sig blåa de också men inte av ideologiska skäl utan snarare av syrebrist. Lena Mellin och andra med partibok hade också de lydigt och snällt backat upp i debatten med allt det artilleri de besitter. Krigsrubrikerna hade haglat och vi hade kunnat läsa om ”skandalen” varje dag. Nu är det sossarna som står för alla misstagen och miljöpartiet drar mer än gärna sitt strå till stacken, rubrikerna från de partitrogna journalisterna är därför mildare. Detta till trots har regeringen begått så många direkta misstag att de borde ställas inför riksrätt, inte minst för inkompetens. Detta lär dock aldrig hända eftersom KU numer är en lam institution, mycket tack vare att Peter Eriksson är dess ordförande och vem försöker sätta dit partikamrater för deras övergrepp på rättsstaten. Inte han i varje fall. Kanske är den bittra läxan att landet måste knäckas innan dels svensken förstår att vi inte kan fortsätta ha ett parti vid makten vars misslyckande är monumentalt eller att den politiska riktningen måste ändras 180 grader. Det är inte så särskilt sunt att ha ett parti vid makten som klamrar sig fast vid denna med näbbar, klor och alla nyttiga idioter till partier som i det korta perspektivet kan åtnjuta lite makt de också bara för att få behålla sin makthegemoni.

    I slutänden, det kommer dock att dröja, kommer nog historiens dom bli hård över Löfven och hans parti. Det kan till och med vara deras sista strid som vi bevittnar. För när han har misslyckats så många gånger och/eller kört välfärden rakt ner i krondiket så att ingen längre kan blunda för det uppenbara, lär nog fler kärnväljare överge det sjunkande skeppet s. Det kommer dock att ske till ett mycket högt pris för medborgaren som lär ha kronor och ören kvar i plånboken istället för det Shangri-La lika lyckorike de nu beskriver med tillväxt upp över öronen. När svensken upptäcker att han, hen och hon har blivit blålurade på både välfärd och inkomst lär nog s och mp få se sig runt efter ett annat land att förstöra. Det kommer dock som sagt bli ett litet helvete att betala för de ödesdigra misstag som nu begås och framtida välfärdsreformer är redan intecknade tack vare det som nu sker. Ingen munter bild kanske men det finns ändå något slags egenvärde i att detta innebär att s och mp just nu utesluter sig själva från framtiden.

    Gilla

   • Instämmer med det du skriver. Landets ekonomi måste knäckas först innan Löfven & Co avsätts, de kommer aldrig att avgå frivilligt. 1990-talskrisen kommer att framstå som en fjärt i rymden jämfört med det som kommer. Det är inte så att alla faller men fattiga och bidragstagare kommer att drabbas oerhört hårt och landet blir ett ”Dog eat dog” samhälle.

    Gilla

   • Jag kalla numer sossarna för ”Gollum” för de är precis som figuren ur Sagan Om Ringen, de kan inte skilja sig från maktens ring/makten. Hur de än agerar är det bara för en saks skull, den heliga makten. Det var däremot länge sedan de hade visioner och mål som stämde överens med folkets och nu har de bara lurendrejeri-lösningen att delge ett allt mer trilskandes folk, men makten ska de ha i evigheten. Det är mer än dags för en ny era.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s