Tiga Är Inte Alltid Guld

En svensk tiger hette det i en gammal devis från andra världskriget, ett talesätt som stämmer än i denna dag men på ett nytt sätt. För i kölvattnet på att verkligheten inte alltid stämmer överens med teorin, är det märkligt tyst om svensk vänster som nyss var så gapig. Invandrare från Mellanöstern har i vissa fall valt att resa ner för att strida för en sak som går tvärt emot de ideal man inom vänstern står för. Att den armé de ingår i dessutom är en av de mest notoriska på folkrättsövergrepp gör att man inom vänstern har hamnat i ett mentalt komatillstånd. Svaret hittills har blivit att ignorera frågan det vill säga hålla tyst.

En Svensk TigerEn svensk tiger, men ingen tiger som svensk vänster Foto: Energikatalysatorn

På söndagen rapporterade SVD i en artikel att säpo nu har kunnat sammanställning över de personer som har rest ner för att strida för den våldsförhärligande organisationen IS. Etthundra personer har kunnat identifieras men man flaggar samtidigt för att den kan vara ännu större. Siffran kan vara så hög som trehundra eftersom det finns ytterligare namn som inte har gått att bekräfta. Den svenska vänstern som så sent som i våras skrek så högt om nazister på våra gator och som dessutom gjorde allt för att sabotera möten och valrörelse är i frågan märkligt tysta. Var finns indignationen över att svenskar i en religions namn nu dödar människor för att de inte delar deras uppfattning eller helt enkelt inte vill underkasta sig en djupt fascistisk rörelses vilja? Var finns över huvud taget indignationen över IS? Tystnad och åter tystnad är det vi möts av!

Islamiska StatenEtt trevligt gäng som bara åker på Jihad-läger tillsammans? Foto: T-Online

Man ska naturligtvis inte dra alla över en kam och säga att alla muslimer är likadana, generaliseringar fungerar aldrig, men man ska samtidigt inte underskatta de etthundra till trehundra personers övergrepp på befolkningen som nu utförs. Summariska avrättningar, tortyr, utrensningar av hela folkgrupper och folkfördrivning är några av de brott som har tillskrivits IS. Detta är alltså brott där svenskar deltar. Att då besvara den nya situationen med tystnad är inte den bästa av taktiker. Frågor som hur dessa personer kommer att agera vid hemkomsten är aktuella. Kommer de att sprida sitt hatiska budskap också här och kommer de att uppmana till våld och terror också i Sverige? Ingen tycks kunna ge svaren, men framför allt är den kompakta tystnaden i frågan total. Detta trots att till och med mer moderata muslimer vill ha en debatt, men också stöd för att kunna förhindra vad också de ser som en katastrof!!!!!!!!

KamDra inte alla över en kam men kritisera det som måste kritiseras Foto: Pixabay

Inte heller Mona Sahlin gjorde något annat intryck än ett lakansvitt sådant. Som regeringens samordnare och enmansutredare för att se vilka åtgärder som behövs för att möta våldsbejakande religiös fanatism har hon också ett särskilt ansvar. När hon intervjuades av SVT, lät det mest som om hon diskuterade inredningstips eller trädgårdsskötsel. Ingen emfas i rösten, ingen bestämd attityd där hon visade sin avsky och resultatet blev ungefär som halvljummen och avslagen sockerdricka – sött men inte särskilt läskande. Visst ska man förlåta och visa tolerans, men mot människor som i praktisk handling har visat vad både intolerans och rent hat innebär måste man också visa bestämdhet. Hennes uttalande blir i mina ögon mest dumma gester för döva öron där hon bara visar hur långt från vanliga människors verklighet hon har varit i alla tider. Merit Wager har på sin blogg Samtid & Framtid skrivit ett inlägg som är läsvärd.

Mona SahlinFörstår Mona Sahlin allvaret? Foto: Aftonbladet

Att Mona Sahlin fortfarande är en makthavare med regeringens uppdrag att samordna mot våldsbejakande extremism, visar också hur stort gapet har blivit mellan broilerpolitiker och medborgare. Ett gap som i lika hög mån som extremismen från både vänster och höger utgör ett hot mot demokratin. För om förtroendet för politikerna inte finns, då finns inte heller tilltron till att systemet kan lösa problemen. Det är i den differensen politiker från alla partier ska leta efter svaret på varför allt fler röstar på sd, inte i att de måste ha platta skallar eller vara helt dumma i huvudet – det är inte folk. Lyssna på följande radioinslag i Sveriges Radio, Mona Sahlin kläs av rejält av oroade muslimer och andra i debatten.

FörtroendeFörtroendet för politiker sjunker, det blir inte bättre av att mp sitter med i regeringen
Foto: SVT

Mehmet Kaplan från (mp) stod dock för den största tavlan en enskild politiker har lyckats göra i modern svensk politisk historia. Genom att jämföra resor till regionen för att strida för IS med de svenskar som reste till Finland under andra världskriget för att hjälpa dem mot de anfallande Sovjetiska styrkorna, försökte han förringa deras dumhet och skammen som skulle falla över alla muslimer. Som sagt etthundra till trehundra är inte alla muslimer inte ens i Sverige så Kaplan hade kunnat vila på sina lagrar, men gjorde istället självmål. Mer om Kaplans grumliga förflutna kan man läsa om i denna artikel från DN.

Mehmet Kaplan AlmedalenDum dummare Mehmet Kaplan? Foto: Expressen

Jämförelsen haltar för det första därför att Finland anfölls av Sovjetunionen, Is anfaller däremot idag länder som Syrien och Irak. Dessutom sysslade aldrig Finland i det försvarskriget med etnisk rensning och inte heller svenskar har vittnat om sådan inte ens under fortsättningskriget 1941-1944. Det var ju då trupp från Finland och Tyskland gemensamt trängde in i Sovjetunionen för att återta ockuperade områden. Kaplans påstående var inte bara djupt kränkande och historiskt felaktigt, det var dessutom cyniskt eftersom det försökte flytta fokus från ett problem. Också ett liknande beteende skadar politiken och därmed demokratin. Mer om de två krigen mellan Finland och Sovjetunionen 1939-1940 och 1941-1944 hittar du i de här två länkarna på Wikipedia.

jihadJihad tolkat lite mer humoristiskt än IS nånsin lär göra Foto: Quarrischarmyn

Jihadresor som enligt alla teorier inte skulle kunna inträffa men som inträffade ändå, uttalanden från flera partirepresentanter som har tangerat det olyckliga och dumma på en och samma gång och till sist en kompakt tystnad och därmed också ett tyst legitimerande av det omöjliga gör bilden av svensk vänster problematisk. De intersektionella teorierna, artikel om dessa från Wikipedia här, har nu rämnat och de står helt nakna. Hur kan man låta bli att säga som det är? Hur kan man låta bli att kritisera? Hur kan man som hittills undvika en dialog med svenska muslimer för att försöka förstå och samarbeta för att se till att ännu fler inte åker ner? Som det framgår i Sveriges Radios reportage (du hittar länken ovan under rubriken ”SVT” ) så vill muslimer ha en dialog om vad också dom uppfattar som ett problem. Om du vill spela lite intersektionalitets-bingo kan du följa länken till Fnordspotting, gapskrattet är garanterat.

Slagsmål ParlamentStarta debatten nu innan krafter tar över den och det slutar så här Foto: SVT

Frågorna är många men tystnaden är talande. För det tycks vara den nuvarande strategin både från opposition och regering. Ingenstans hörs heller tidningarna eller talkörerna som nyss skanderade hurtiga små slagord mot Jimmie och därmed har den horden gjort sig till ett hyckleri utan slut. Kan jag ana mig till ett anti-patriarkalt sjungande av Kumba Ja från Fi:s, v:s eller mp:s sida som för att besvärja alla demoner som nu samlas kring en lumpen samling malätna men korkade idéer?

LägereldÄr kännemärket för v, fi och mp allsången runt lägerelden istället för att agera?
Foto: Satahanko.Partio

Löjesguiden vill nominera svensk vänster till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni nomineras för er blinda tro på kvasiteorier som de postmodernistiska när dessa nu fallerar i en verklighet som ingen förutsåg. Också er kompakta tystnad inför det omöjliga som utifrån denna teori/fantasi inte går att förklara på ett rationellt sätt är en försvårande faktor men också ett skäl till nomineringen. Att ni själva och era partier ligger bakom decennier av dålig integrering och ett utanförskap som har vuxit till gigantiska proportioner har bidragit men återigen ingen självkritik i sikte. Istället serveras vi luftslott byggda på snälla husmorstips från Mona och trivialiseringar av verkligheten.”

7 tankar på “Tiga Är Inte Alltid Guld

  1. Bra analys av Sahlins svammel och de som blundar för verkligheten!Med sådana politiska företrädare önskar man snart en militärkupp av den militär som inte finns.Hoppet om en förändring är snart slut,bara å flytt!

    Gilla

    • Tack! Det värmer att du skriver så fint. Jag tror kanske den förändringen du efterfrågar och jag också, eventuellt kan skymta vid horisonten. Jag ska inte gå händelserna i förväg eller inläggen heller men det kommer ett nytt inlägg om just detta. Vad situationen leder till får vi se, men låt oss hoppas för jag är precis som du rätt trött på en situation där ingen tycks ta ansvar eller förstår vad ansvar är.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s