Oj, Var Tog Feministerna Vägen?

Plötsligt är de som försvunna, de är liksom bortsopade från jordens yta och finns överhuvud taget inte i närheten. Här har de frågan som är så brännande att den borde tas upp i alla feministiska sammanhang, ändå är det förvånansvärt tyst. Historien som kommer att berättas innehåller alla de klassiska ingredienserna och har alla de smaskiga detaljer alla feminister borde se som en våt dröm. Ändå tiger de, det är som om de personer som kommer att berättas om inte ens fanns.

Tensta, Rinkeby, Hallunda, Biskopsgården, Rosengård – listan över så kallade problemområden går att göras lång. De här stadsdelarna präglas av utanförskap, bidragsberoende i kölvattnet på hög arbetslöshet och ökande radikalisering i religiösa kretsar. Framför allt är det muslimska grupperingar som med en hårdför agenda har flyttat fram sina positioner. Exemplet Hizb-ut-Tahrir som det berättas om i Sydsvenskan är ett parti vars agenda är att skapa ett världsomspännande kalifat grundat på sharialagar. Oavsett om vi är muslimer eller inte ska vi alltså tvingas att leva efter de regler partiet anser rättfärdiga. De är nu på gång att etablera sig i Sverige.

Monty Python TröjorSvenska feminister, Monty Python och svensk vänster har en sak gemensamt – ibland spelar de idioter. När nu delar av de egna gör sig till talesmän för det oresonliga blir responsen ingen, fientlig eller rent absurd. Foto: Wikipedia

Det har också lett till att vissa debattörer som Maimuna Abdullahi och Sara Bessa har försökt att trivialisera det oerhörda som händer i vår tid nämligen så kallade jihad-resor. I följande artikel från SVT Opinion hittar de nya kreativa idéer för att ursäkta det oursäktbara och skäl till att hindra att sådana resor sker. De två drar sig till och med inte för att kalla de som nu reser ner för att utföra ett vidrigt värv för ”politiserade svenska muslimer” i artikeln. Kanske dags för en offentlig avbön?

Det de två reagerar på är upprop som detta i Dagens Arena som kräver ett stopp på resorna som om ett sådant krav skulle vara fel. De reagerar också på regeringens arbete med en nationell handlingsplan mot våldsbejakande extremism som om detta skulle vara galet. Också att kräva ett indragande av pass och kanske också medborgarskapet för dem som reser ner som Lars Adaktusson krävde i DN är tydligen alldeles fel ute. Regeringens arbete att försöka motverka terrorresor med ett register som SVD kunde rapportera faller i god jord hos de båda.

No EntrySå fort någon närmar sig pudelns kärna finns det de som genast är där och ser till att hela ämnet blir enkelriktat. Vissa debatter blir förbjudna och den som bryter detta tabu straffas likt Amineh Kakabaveh Foto: Free Photos

Radikaliseringen har alltså lett till att kvinnor trakasseras i de förorter där de radikala har etablerat sig. Flickor och kvinnor har uppmanats och trakasserats till att bära slöja. De har vidare mer eller mindre utegångsförbud efter mörkrets inbrott. I båda fallen alltså klara ingrepp i deras frihet som vi andra tar för självklar. Man skulle ju kunna förledas att tro att både politiska partier och feminister skyndade ut till dessas försvar men icke så. Från de kretsarna har det antingen varit tyst eller så har de gett sig på offren! (??????!!!!!).

Två av dessa är miljöpartisten Manijeh Mehdiyar och Maimuna Abdullahi som är socionom och debattör. I följande debattartikel i Expressen drar de båda den fantastiska slutsatsen att problematiseringen av förorten är rasism, islamofobi och ett resultat av västerländsk kvinnofientlighet. De anklagar också indirekt Amineh Kakabaveh för att sprida felaktigheter i den artikel ni hittar länken till nedan. Den är fantastisk i all sin felaktighet, men det gör den läsvärd på ett nästan tragikomiskt sätt. Man kan nog inte räkna med högre nivå på debatten än så här från dagens miljöparti. Mer om den missriktade feminismen i miljöpartiet kan Fnordspotting delge den intresserade.

Dumb PeopleDebattens enda vinnare är debattens dödgrävare. Stupiditeten i konceptet blir alltså att debattklimatet gynnar de som inte vill ha en debatt om vissa saker och som gör vad som helst för att stoppa den. Foto: Posters

Artikeln som föranledde svaret skrevs i samma tidning av Amineh Kakabaveh vänsterpartistisk riksdagskvinna. Också Nalin Pekgul, före detta socialdemokratisk riksdagsledamot, har skrivit om samma problematik som här i Expressen och här på SVT:s sajt där det också finns en intervju. De två försökte belysa kvinnors utsatta situation i förorten och för det fick de inget annat än skit. Det är med andra ord en upp och nervänd agenda som belyser fel saker men sopar undan det som borde belysas. Fel agenda har Tidningen Metro för jämnan och mer om det kan Susanna’s Crowbar berätta om.

Det var dock Kakabaveh som hamnade i hetluften med de påhopp som alltså kom rätt snart efter hennes artikel. De annars så feministiska krafterna i mp svarade alltså genom att skicka ut Mehdiyar och Abdullahi för att ”hjälpa” en medsyster att se allt på det rätta sättet. Socialdemokraterna teg och vänsterpartiet – Kakabavehs moderparti – reagerade nog mest underligt av dem alla. Istället för att stå upp för en medsyster, kastade de henne under bussen när de två partikamraterna Christina Höj Larsen och Ali Esbati retweetade fiendesidans Tweet, inte partikamratens. Det är inte första gången Kakabaveh har motarbetats internt. Också hennes engagemang mot hedersvåld har stött på patrull som man kan läsa om i ledaren i Expressen.

VulkanNär ”fel” debattör hamnar i hetluften är det som om till och med de egna vänder dig ryggen. Här gäller det att säga ”rätt” saker, annars får det vara Foto: Wikipedida

Från feministerna på Södermalm hörs alltså ingenting. Från de ”feministiska” partierna kommer bara försvar och allehanda dumheter som knappast gynnar en seriös debatt. Enskilda debattörer som i eller utanför sina partiramar tar parti för de fundamentalistiska krafterna är kanske inte det som behövs vare sig i en infekterad eller rumsren debatt. Vad debatten däremot behöver är att tillse att vi får prata om problemen utan att detta möts med direkt fientlighet. Om inte en debatt kan föras där ALLA argument och åsikter får plats, kommer istället betydligt mer mörka krafter kunna vinna än mer mark och det gynnar vare sig anhängare eller motståndare till någonting.

Den enda anledningen till deras tystnad är att det är ”fel” partier som står för påhoppen. Det är dessutom en del kvinnor och gud förbjude en del är muslimer också och då får man vare sig ifrågasätta eller kritisera. Detta trots att alltså flera inlägg i debatten förtjänar just kritik. Det är ju vänsteridéer som feminismen identifierar sig med trots fåfänga försök från både Anna Kinberg Batra och Maria Arnholm att påskina att det skulle finnas en liberal feminism. När nu ”fel” personer går ut och blir gallionsfigurer för det kvinnohat historien är fullusad av, gäller det att välja sida i striden. Tystnaden i sig är både ett medgivande och en dementi till två sidor som är talande i sig.

FingerKritisera rätt företeelse och du möts med ryggdunk och glada tillrop. Kritisera fel saker och du är evigt fördömd. Fingerpekning och Breiviks-associationer är lönen för den mödan. Foto: Theguardian

Löjesguiden nominerar idag svenska feminister till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Med en galen agenda kan man gå hur fel och långt som helst. Dagens exempel visar att ni är durkdrivna i den grenen. Ingenstans försvaras med sådan frenesi allt det som är fel, då ni däremot konkret behövs är ni helt frånvarande. Unga tjejer i förorten med muslimsk tillhörighet sviks, de som larmar om missförhållandena kvävs och debatten om problemen läggs på is eller tystas. Det är resultatet av den galenskap som kallas svensk feminism. Också de partier som rider så högt på denna nya statskyrka är fördömda då också de visar sig vara allt annat än bredvilliga inför problematiken. Svensk vänster har därmed visat sitt rätta ansikte där ”solidaritet” och ”medkänsla” bara är ord man svänger sig med. Innehåll och mening saknas däremot i grunden.”

9 tankar på “Oj, Var Tog Feministerna Vägen?

 1. Abdullahi och Bessa passar – självklart – på att börja med att förklara att det är USAs fel. Bra, då behöver vi inte göra någonting. Hörde ni det, kristna i Syrien, det är USAs fel!

  Sluta genast svamla om ”radikaliseringsmodeller”. Hela byar utrotas. Dagligen. Det handlar inte om ”modeller”!

  (Skulle gärna se en svensk översättning, för övrigt. Vet inte vad de menar med att ”adoptera en synsätt” eller ”progressiv press”.)

  Många svenska feminister är lika ”feministiska” som arbetarrörelsen är ”solidarisk”.

  Gilla

 2. Hej.
  Eftersom alla radikala grupperingar är uppbyggda på så sätt att trovärdighet och prestige skapas genom att vara mer radikal och rättrådigt renlärig än konkurrenter om tolkningsföreträdet och problemformuleringsprivilegiet inom gruppen, så är svenska vulgär-feminister (eller tredje/fjärde vågen-feminister om man skall vara teknisk) snart så radikala att de av eget fritt val måste välja att dra på sig hucklet för att visa att de är så fria att de själva kan välja slaveri och underkastelse.

  Förstår man den logiska kullerbyttan förstår man vänstern av idag. Lägg till att USA alltid är fienden, och det som är mot USA är den goda sidan, så klarnar bilden ytterligare.

  Paradoxalt nog står nu hoppet till de modiga män och kvinnor som på plats i mångkulturen kämpar för de svenska liberala grundprinciperna. Låta oss stötta dem genom att sprida uppmärksamhet om problemen. Till slut kommer även de mest verklighetsfrånvända i de två gamla stora partierna att ändra sig, om så bara av röstmaximeringsskäl.

  Kamratliga hälsningar från Malmö, mångkulturens skyltfönster

  Gilla

  • Hahaha! Ja nog måste man sätta på sig spegelglasögon för att förstå något av det som räknas upp. Fattar man det ofattbara kan till och med det bli logiskt till sist. För i slutänden är det ju så att kritik får inte komma från vem som helst och det får inte handla om vad som helst, gör det det ändå är jag eller du per automatik anhängare av Breivik och har nervryckningar i höger arm mest hela tiden ungefär som dr Strangelove i filmen med samma namn. När röstfiskeflottan lämnar Limhamns pir bakom sig går ingen längre säker. Tack för kommentaren och kom gärna med fler gapskratt à din kommentar 😀

   Gilla

 3. Positionering – och att vara sina kompisars kompis – väger mycket tyngre än verkliga argument i den svenska debatten in genus, etnifiering och ”rättvisa” numera, så är det. Jag visste redan på förhand att några svenska feminister skulle hävda att Rihanna visat sig som en stark och sexig feminist, när hon återvände till sin kille Chris Brown (som något år tidigare hade slagit henne gul och blå, med tydliga bildbevis på twitter) och sedan gjorde ett album där flera av låtarna antingen syftade på detta återvändande eller flirtade med sadomasochism – en kittling som just hon borde ha undvikit i det läget. Att Rihanna *inte* skulle vara en rasifierad, stolt feminist är helt otänkbart för den svenska popfeminismen, och att hon inte skulle vara något vidare som musiker eller sångerska när hon sålt 100 miljoner ex med hjälp av kraftfull marknadsföring är lika otänkbart det. Money talks, ta bara Camilla Läckberg.

  Och så blev det också – efter ett tag skrev bimbon Lidija Praizovic en kolumn där hon drev just den tanken, att Rihanna visade sin styrka genom att återvända och underkasta sig Chris och därmed visa att hon struntade i (manliga?) moralkakor, och naturligtvis var stark och sexig genom att våga spela på det porriga och förbjudna (det är såååå radikalt att skunga om korsetter, piskor och s/m idag).. Inom kort plockades den upp av någon av Aftonbladets vänsterfemninistbrudar, Pia Bergström tror jag det var. Om du är en stark feministisk tjej låter du dig pryglas också, åtminstone ifall du är en omsusad person och allt du gör kan beskrivas som teater. Baby, I’m a Star!

  Det kunde inte bli tydligare – för Rihanna är, liksom Beyonce och Maria Sveland, en figur som svenska feminister har bundit sig till oavsett vad dessa damer egentligen säger.

  Gilla

  • Det är väldigt slående att den rådande agendan tycks fokusera på det som borde vara ett stort no no för alla feminister. Samtidigt som de hyllar det som de borde avsky, tycks de inte ens bry sig om det de borde bry sig om. Zeliha Dagli och Amineh Kakabaveh pekade på de problem förortens tjejer mötte i den värld där skuggmännen styr, feministerna teg. Samtidigt kan de ägna stor tankemöda och debattkraft åt halvdana artister och urusla debattörer som Zara Larsson. Världen är upp och ner.

   Gilla

   • Javisst, ”manliga hierarkier” eller värderande graderingar – dvs alla slags hierarkier som vederbörande feminister inte själva gillar – blåses upp till ett större problem än t ex farliga jobb (i Sverige eller u.länder), oprofessionella handläggare inom kommuner och offentlighet eller trafficking och våld som sådant. De ”manliga hierarkierna” – alla slags värdeskalor utom typ Maria Svelands – är det lättare att skapa fläskiga rubriker av. För mig och mpnga andra är det självklart att om Zara Larsson vill tas på allvar som debattör måste hon 1) visa omdöme, 2) ha någon sorts personligt track record som gör henne värd att bry sig om. Det räcker inte med att bara vara en gapig dagslända. Det var också precis vad Günther sade, om än på ett litet mer rubrikmässigt språk. Men tydligen är det off-limits att en vit straight man ens vill ha synpunkter på vad som ska vara värt att tas på allvar i sådana debatter – ner på knäna bara!

    En idiot kan se att Zara, liksom t ex Linda Skugge och Linna Johansson på sin tid, flyttar målstolparna hela tiden i de debatter hon dyker in i, och skjuter på budbäraren. Just för att försöka framstå som vinnare litet till.

    Gilla

   • Verkligen inte! Hon inte särskilt tung i de här sammanhangen och inte heller särskilt begåvad när det gäller debatt. Hennes sluggerstil gör henne till en lika stor debattör som hon är musiker dvs inte alls.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s