Var Är De Nu?

Pete Seeger sjöng en gång låten ”Where Have All The Flowers Gone”. I den nämns texten ”where have all the young men gone” och det är inte utan att man ställer sig samma fråga fast med en twist. Man skulle kunna fråga ”where is all the lefties now”. För som alltid har populism andra regler än de gängse, vad som är smart att säga idag är dåligt imorgon t ex. En annan grundregel är att det man argumenterar emot, kan bli till nytta i andra sammanhang och det är det som nu har drabbat vänsterpartiet. Normalt kallas ju sånt hyckleri, men i populismens värld kan man aldrig vara säker.

Frågan på agendan handlar om alla de flyktingar som nu kommer hit. Naturligtvis ska de tas om hand om och få tak över huvudet. Men det är där kruxet börjar, behovet är större än antalet rum och lägenheter man kan komma över. Man skulle kunna säga att efterfrågan är större än tillgången. Detta har olika företag snappat upp och vips har man en lukrativ affärsverksamhet. Exemplet hittas i DN.

De företag som det berättas om i artikeln är bland annat Bert Karlsson-ägda Jokaros och riskkapitalägda Attendo som också äger vårdcentraler och hemtjänst. Bert Karlsson kunde på detta sätt fakturera Migrationsverket 131 miljoner kronor bara för det första halvåret i år! Motsvarande siffra för Attendo är 41,6 för första halvåret 2015. Det är delvis hit dina skattepengar går alltså. Jag är själv kluven, dels ser jag inget fel i att tjäna pengar men samtidigt är det på bekostnad av vård, skola och omsorg som mantrat alltid upprepar.

PengarPengar pengar pengar överallt pengar men när det gäller vad de ska gå till har vänsterpartiet en minst sagt schizofren inställning Foto: Theguardian

Men det är inte där som skon klämmer som värst, den ömma punkten heter istället vänsterpartiet. Det var ju partiet som gjorde ett stort propagandajippo i förra årets valrörelse där partiet marknadsförde sig som ”inte till salu”. Här är länken till partiets hemsida med programförklaringen på punkten vinster i välfärd. Den gången gällde dock debatten mest sjukvården och äldrevården, antagligen för att det stal mer ”hjärteknipar-poänger”.

Men nu har frågan alltså hamnat i ett annat läge, det är ju flyktingar vi talar om. Snart var man väl tvungen att välja väg, flyktinghjälp eller retorik? Man valde det första men det gör dem också till populister och hycklare. För vad var allt ståhej värt när det kom till kritan nu när man säljer sina ideal för en större sak?

Samtidigt som detta pågår kan man säga att ett annat drama utspelar sig i partiet. Amineh Kakabaveh gjorde det ingen fick göra i sin debattartikel i Expressen. I den kritiserade hon vissa företeelser som nu hade börjat dyka upp i förortens invandrartäta områden. Fundamentalisterna hon talade om och deras normer gjorde unga invandrarkvinnor till offer. Hon talade om förtrycket de fick utstå och de kulturella förtryckande mönster som nu flyttade in utan att svenska myndigheter eller politiker gjorde ett dugg åt detta.

Jihad JohnPartiet har inte några som helst betänkligheter vad gäller att svika förortens tjejer. De blir nu istället blir offer åt fundamentalisterna, men feminister det är dom! Foto: Newsweek

I åsiktskorridorens förlovade land är dock detta som att tillbe satan helt öppet under gudstjänst i en katolsk kyrka. Alla godhetsapostlar vädrade morgonluft och dessa återfinns ju bland annat inom vänsterpartiet. Det hade med andra ord blivit dags för partiet att sälja sin själ en gång till och se till att hyckleriet fick ny kraft. Debattartikeln i Expressen signerad Rossana Dinamarca, Aron Etzler och Christina Höj Larsen var i otäckaste laget.

Det börjar så storslaget om hur toleranta man är, hur mycket debatten betyder och hur många grupper som deltar i kampen för en rättvis framtid. Däremot slutar det inte lika storstilat. Ett stycke som följande säger allt och mer:

Däremot är vi inte är beredda att genom generaliseringar och ryktesspridning låtsas som att kvinnoförtryck, homofobi och fundamentalism är förbehållet en enskild religion eller endast finns i förorten. Om man vill lösa verkliga problem, är lättvindiga påståenden som antyder att reaktionära och patriarkala beteenden uteslutande är ”importerade”, en del av problemet – inte en del av lösningen.

DödskyssFler än Mickey Spillane ägnar sig åt att utdela dödskyssar. De tre vänsterpartisternas svek är något av en milstolpe i svensk politisk historia Foto: Tradera

Dess innehåll och innebörd är ungefär som att säga: ”Debattera gärna, vi är så vidsynta men bara så länge du håller med oss och inte säger vissa saker rent ut”. Stycket var rena dödskyssen åt förortens tjejer som nu är fritt villebråd åt fundamentalisterna som i sin tur tackar för hjälpen. Ytterligare ett exempel alltså på ett parti som moraliskt sett är helt korrupt. För hur man än försöker bortförklara de dubbla budskapen och förhållningssätten, så är partiet inget annat än hycklarnas högborg.

Betänkt att de samtidigt som de nu vänder förortens tjejer ryggen, säger sig vara ”feminister”. Betänk också att de i vissa fall är för vissa bolag inom välfärden, men inte andra i andra delar av välfärden. Lite lustigt också att konstatera att just deras inskränkningar för välfärdens företag, ser till att göra det i den sektor som sysselsätter mest kvinnor. Därmed sviks denna grupp igen då en hel del av sjukvårdsföretagen anställer, försörjer och ger kvinnor en meningsfull tillvaro. Inte så få gånger är dessa kvinnor som har kommit ut på arbetsmarknaden dessutom invandrarkvinnor. I fråga efter fråga, förslag efter förslag vänder de alltså just kvinnorna ryggen igen och igen.

Glenn FordUppenbarligen lyssnade inte vänsterpartiet på Glenn Ford för det var ju precis det man gjorde. Förortstjejerna, Kvinnorna, Invandrarna, Zeliha Dagli och Amineh Kakabaveh personligen och fler är några av dem som nu fått se partiet vända dem ryggen
Foto: Wikipedia

Löjesguiden nominerar idag Vänsterpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ingen kan som ni hyckla i fråga efter fråga. I ena stunden är ni emot vinster, i nästa för eftersom det bidrar till att lösa problemen i en annan fråga som flyktingboende. Ni kallar er dessutom feminister men har beröringsskräck så fort sanningen uppdagas. Partiet är helt enkelt som det gamla ordspråket: ”Sanningen är en sällsynt rätt, så fort den kommer på bordet är det ingen som vill veta av den”. Ni är därför ytterst värdiga en nominering och har gjort er väl förtjänta av denna.”

Mer om vänsterpartiets i det närmaste ohejdbara vänsterpopulism kan man läsa om på Fnordspotting.

7 tankar på “Var Är De Nu?

 1. För att förstå V måste man komma ihåg att USA och den amerikanska/västerländska liberalismen, med allt vad det innebär, är fienden och ondskan. Då de olika socialistiska paradisen gått under (Tyskland under nationalsocialismen, Sovjetunionen, DDR, Kambodja et cetera) blev det på tidigt nittiotal nödvändigt att söka sig en ny allierad. Då Israel är allierat med USA, är alltså Israel fienden, och den som angriper Israel vän, dvs god. Hoprört med postmodernism, diskursteori, diverse strukturteorier (vilka egentligen är hämtade från litteraturanalys samt att hela vänsterbyket består av ett evigt pubertetsuppror mot det samhälle som är garanten för deras möjlighet att ha sina åsikter, så är vi där vi är idag. Islam är V:s naturliga allierade, och snart har vänsterfeminister inget val än att dra på sig slöja av egen vilja för att visa att de kan välja oket själva. Mest progressiv vinner.

  Deras vanligaste taktik sedan Lenins dagar är fortfarande att ha en snabbt växlande terminologi, detta så att motståndare inte hinner hänga med i hur logiken bakom ser ut, då den alltid är samma. Exempel: politiskt korrekt blir befläckat, därmed byter man till värdegrund.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard

  Gilla

  • Rickard. Jag tror du har alldeles rätt i att vänsterfeminister blir de första att frivilligt sätta på sig slöjan, innan övriga kvinnor blir tvingade. Men det gäller vänsterfeminister i v, mp, s, fp och m inte bara i v.

   Gilla

  • Jag tror det var Thomas Gür som på något axess-seminarium sade att allt SVT rapporterar går genom filtret ”det är USAs fel”. (Han uttryckte sig mer diplomatiskt.)

   Gilla

   • Nej, jag har fel. Eli Göndör var det som granskade bland annat P1 “Konflikt” i Timbros ”Medieskuggans dunkla vrår”.

    Gilla

  • Det där är faktiskt en utmärkt analys Rikard! I kölvattnet på Sovjetunionens fall och därmed öststaternas undergång, började såväl svensk som utländsk vänster sökandet efter nya allierade och ideologier att hänga upp sin egna på. Vad de inte har fattat är att den muslimska rörelsen med en mer radikal agenda är inte för de värden vänstern själva säger sig stå för. Demokrati kan vi glömma om mörkerkrafterna får som de vill, det fria ordet likaså. Det är kanske därför de är så ivriga från svensk vänster att skrika ”islamofobi” så fort man andas kritik. Ändå är det just kritik som behövs. Waberi uttalar sig om att kvinnor inte har lika stor rätt till vissa saker som män i egenskap av rektor, så fort han fick på sig riksdagsmannakostymen tonades detta ner. Kaplans alla uttalanden är kända men hans närhet till senare dömda terrorister är mindre omtalade men inte så lite besvärande. Sen har vi då Mehdiyar och Abdullahi som med sin synnerligen korkade artikel lät släppa ut det monster som kallas ”hatpropaganda”. Troligen vågade de ta steget enbart därför att de känner att de har det stöd och den sanktion som behövs. Att skylla problem som de gjorde på västvärldens liberala och intellektuella, samt rikta fingret på andra företeelser än de egentliga syftar bara på en sak, rikta fokus bort från det viktiga mot något man kan använda som en syndabock. Under tiden hamnar de som debatten egentligen borde handla om – förortens förtryckta tjejer – helt i skymundan därför att de inte är vare sig fokus eller viktiga i det ljus man måste se det i. Med den rådande diskurs som nu etableras i debatten från just vänsterns sida är verkliga människor med verkliga problem själva ett problem om de inte passar in i just denna, det är det som har hänt i det här fallet. Kakabaveh och Dagli pekade på ett problem som inte stod i överensstämmelse med den rådande syn som fanns och genast dyker sådana som Dinamarca och Höj upp för att kväsa. Smaklöst men ett övervägt bondeoffer man gör för att tillfredsställa de allierade.

   Gilla

   • Israel spelar en viss roll i det här – men den gamla konflikten Israel – palestinierna är nog viktigast för ”gamla” kommunister/socialister som Guillou och Wallström.
    Visst är det USA-hatet som är motorn i hela vänsterns världsbild. Allt som är mot USA stöder man. Engagemanget startade med Vietnamrörelsen tog sedan vägen över Kambodja och Afghanistan, sedan Irak och återigen Afghanistan. Överallt har motståndaren stavats USA.
    Men jag undrar hur vänstern idag förhåller sig till att USA från början samarbetade med olika islamistiska grupper för att stoppa Sovjetunionen i Afghanistan.

    IS, Boko Haram, al-Shabab m fl strävar idag efter det världsomspännande kalifatet och för att uppnå det drivs miljoner människor på flykt. Blod, död och förtryck är dess signum. Har vi sett det förut? Någon annanstans?

    Jonas Sjöstedts hyckleri i förra årets valrörelse när han pratade om vinster i välfärden fick mig att se rött många gånger, eftersom han var helt tyst om den bransch som verkligen tjänade pengar.
    Nu borde frågan – välfärd för vem – vara den enda gångbara, när det ena vårdboendet för gamla och sjuka efter det andra tas i anspråk för ”ensamkommande” unga män från Mellanöstern och Afrika.

    Gilla

 2. Det där med ”generaliseringar och ryktesspridning” är verkligen ”genialiskt” och ett perfekt sätt att stoppa all debatt man inte tycker om. Innan man kan säga precis var problemet finns och exakt hur det ter sig, så får man tydligen inte yttra sig?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s