Jonas och sandlådan

Sveriges näst sämsta parti efter Miljöpartiet måste enligt mig vara Vänsterpartiet. Vad de har för berättigande fattar jag inte och deras politik är nog något av det mest destruktiva vi kommer att få uppleva. Allt och alla ska beskattas (SVT; Archive) än mer, det är deras patentlösning på allt. I all sin ”solidartitet” fattar partiet inte ens att den nu kommande höjningen av bankskatten bara drabbar kunderna, inte banken. För när effekterna klarnar är det höjda avgifter och räntor på lån, fler fasta avgifter och sämre villkor som hägrar.

Ännu en försämring för vanliga Svenssons alltså. Att folk med normala inkomster och små marginaler ska betala mer för att staten glufs-glufs nu har allt har allt högre utgifter för migrationen är ju fullständigt naturligt också för ett ”arbetarparti” som V. I slutänden är de fina flosklerna om ”solidaritet” inte vatten värda. Partiets politik leder som alltid till allt annat än fetare plånböcker för både arbetare och tjänsteman. Trots stolta deklarationer förstår alltså inte partiet att deras förslag bara förvärrar.

VattenVänsterpartiets alla förslag är lika inte vatten värda eftersom de leder till allt annat än det de motiverar förslagen med. Rättvisa leder till orättvisa, folkmord fördöms inte för att ”fel” partier stöder förslaget och så vidare. Galenskaperna staplas på varann Foto: By Photo taken by de:Benutzer:Alex Anlicker using a Nikon Coolpix 950. – Own workSource: [1], CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34495

Partiet har i förra veckan också visat hur ”solidaritet” i dess mer praktiska form ska utformas i andra frågor än de ekonomiska. Det var ju i förrförra veckan som utrikesutskottet röstade ner förslaget om att stämpla IS och deras terror mot civila som folkmord. De enda som stödde förslaget var Kd, Sd, och L vilket hedrade de partierna trots att jag har kritik mot dessa i andra frågor. Ebba Busch Thor gick till och med ut och kallade det vad det var, en skandal (SR Studio Ett).

Ett av de partier som röstade nej och därmed fällde förslaget, var just Vänsterpartiet. Partiet visade därmed åter att praktisk solidaritet kanske ligger betydligt längre bort i vardagen än vad de vill ge sken av. Att rösta ner ett sånt förslag, är att visa att man inte lever upp till de stolta värderingar man så gärna skryter om. Men hela denna skamliga historia har nu dessutom fått än en än mer snaskig slutkläm. Partiet röstade ner förslaget efter att ha övervägt att stödja det, men man ändrade sig efter vissa överväganden.

För vad sägs om läpparnas bekännelse från Hans Linde (V) i den intervju (Dagen) där han deltog. I den avslöjades att ett skäl till Vänsterpartiets ”nej”, var att förslaget stöddes av Sd. Vänsterpartiet menar vidare att Kd samtidigt agerar för att stänga Sveriges gränser för flyktingarna. Under de omständigheterna ville man inte stödja förslaget utan röstade för att frikänna IS från stämplingen. Att förslaget stöddes av Kd och Sd där deras annorlunda åsikter inte tilltalade V var alltså orsaken. Så mycket var den humanismen värd.

När det politiska spelet värderas högre än faktiska ideal och att leva upp till dessa, är nog inte ett parti som V värda att ens sitta i riksdagen. De är dessutom hycklare av första graden när just detta politiska spel får gå före de ideal man påstår sig stå för. Faktum är ju att de står för något betydligt mindre solidariskt om man väljer den vägen i frågan och dessutom skyller på att det är ju för att frågan backas upp av främst Kd och Sd. Hur lågt får man sjunka i den politiska gyttjan Jonas?

KulissVänsterpartiet och Jonas Sjöstedt sysslar snarare med att skapa kulisser än att föra en ansvarsfull politik. Det ser så ljuvligt ut med alla sina färger, men faktum är att den fattige blir bara än mer fattig och förtryckarna kan vila lugnt över att ingenting påverkar dom. I synnerhet inte de som säger sig vara ”solidariska” Foto: Av Kusakabe Kimbei – http://www.verdeau.com/verdeaunew/adminphotos/upload/Y881.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10481484

Du för en politik som inte bara drabbar människor med ond bråd död i regionen som nu styrs av IS, du fortsätter din vänsterpopulism med höjd skatt efter höjd skatt. För dig Jonas, finns ingen gräns för hur mycket man kan höja denna, inte ens när det drabbar ”vanliga människor” och slår sönder deras ekonomi. Jonas Sjöstedt har därmed visat att politik handlar om att bygga kulisser, inte att stå för det man säger sig värna.

Som alltid inom svensk vänster gäller att ju mer korkad politiken är, desto högre opinions-siffror (Omni; Archive). Risken är alltså att med ett kaxigt Vänsterparti och ett alltmer försvagat Socialdemokraterna tvingas de senare att lyssna i högre grad och därmed också anpassa sin egen politik till situationen. Vänsterpartiet kan därmed trumfa igenom än mer dumheter. Visserligen är inte Miljöpartiet heta fans av Vänsterpartiet, men också de är i nuläget försvagade. Räkna alltså med än mer vänsterpolitik och än mer galenskap.

För de beslut påverkade av Vänsterpartiet vi har fått hittills talar sitt tydliga språk, populism och ren idioti. Glasögonbidrag (SVT; Archive) till alla – också de som är papperslösa och som inte betalar skatt, Gratis vård (Dagens Medicin; Archive) åt äldre över 85 trots att medelåldern för män är 81 och 84 för kvinnor. Den sista reformen gynnar alltså en väldigt liten grupp och främst kvinnor. Det är rättvisa a la Vänsterpartiet det.

Bilden av partiet är rätt klar. En hycklare i toppen och en massa populistiska förslag som inte leder till rättvisa. Snarare kommer resultatet av dessa förslag tvärtom bli till än mer orättvisa. Detta har dock lite eller inget med saken att göra när man kan använda frågorna dels som alibi så det ser ut som om att man har gjort något och dessutom som symbolfrågor att visa upp för en lättlurad massa. För lättlurad av bländverk måste man vara om man går på ett partis politik som bygger på så mycket hyckleri.

John William GearJohn William Gear skrev pjäsen ”Hycklaren”, här en scen ur den. Kan man möjligen ana en viss likhet mellan figuren till höger (!) och Jonas Sjöstedt? Foto: Wikimedia Commons

Löjesguiden nominerar idag Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Populism är populism, låtsas inte som något annat. Också svikna ideal går att dölja trots ihärdiga försök att utmåla det som allt annat än det är. Allt detta tillsammans gör att ni är en frustande pustande kandidat redo att ta er an foliehatten.”

6 tankar på “Jonas och sandlådan

 1. Jo,Vänsterpartiets lösning på allt är höjd skatt..
  Kan förstå att fattiga svenska medborgare får hjälp att köpa glasögon till deras barn men att ge detta bidrag till alla är ju enbart slöseri med skattemedel.Om jag hade haft barn hade jag haft råd att betala för deras glasögon själv.
  Är ju också helt sjukt att papperslösa skall få detta bidrag.
  Det var ju inte enbart V som sa nej till att stämpla iS som folkmördare utan även S och M gjorde detsamma. Har inte hört någon förklaring till det. V,s förklaring var ju dock helt sjuk. Att avstå från att klassa Is som folkmördare pg.a att KD och SD gör det är ju helt befängt.
  Antingen är dom folkmördare eller inte..

  Gilla

  • Jo de röstade också för att inte stämpla det som folkmord. Jag koncentrerade mig dock enbart på v eftersom de i intervjun erkänner att de skulle ha velat stödja motionen men gjorde det inte för att sd och kd stödde den. Sandlådan ligger inte långt borta för Jonas uppenbarligen. S menade genom Kenneth G Forslund, ordförande i utrikesutskottet, att reglerna kring folkmord var ”svårtolkade” och att ”inte ens jurister på området” visste hur de skulle tolkas. Jag vet hur ett sånt uttalande ska tolkas, han och s vill inte stöta sig mer med den muslimska gruppen i samhället som redan känner sig alltför utpekade. Tvärtom så är reglerna klarare än klarglas och Ove Bring som är landets ledande folkrättsexpert kallade hela resonemanget ”struntprat”. Det gjorde han rätt i, det är det nämligen. Här en snabbguide till reglerna https://sv.wikipedia.org/wiki/Folkmordskonventionen

   Sen har vi v och allt annat. Skatt skatt skatt vi löser det med ännu en skatt. Så kan man nog sammanfatta deras korkade politik. Allt ska göras möjligt för alla utom de som betalar. Särskilt om man själv inte betalar skatt, då ska man naturligtvis ha extra mycket. Social turism från Rumänien lär inte bli så lite lönsam i framtiden med v i löfteskarusellen.

   Gilla

 2. Hej.

  Vänsterpartiet håller stilen kan man ju säga. Vad har verklighet med saken att göra? Eller för att parafrasera en riktig vetenskapsman:

  ”Kom inte med era pragmatiska betänkligheter – det är ju ändå underbar politik!”

  Med postmodernismens röda stjärna i ögonen räknas ju bara ideologisk renlärighet, inget annat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gillad av 1 person

  • Jonas Sjöstedt i rollen som den galne vetenskapsmannen som tror på sin egen storhet och inte tål folk som ifrågasätter? Jag kan totalt se det! Jonas Sjöstedts och Vänsterpartiets samhällsexperiment är både galet, livsfarligt och fullständigt dumdristigt. Han begär nämligen att folk ska betala mer och mer av SINA pengar, men mindre och mindre ska tillfalla dom. Istället ska pengarna gå till mer migration, mer integration som följd av migrationen, mer samhällsservice och bidrag till de som inte ens har betalat skatt. Kanske bland det mest galna någon hittills har kommit på inom politiken.

   Jo, Jonas säger sig ta avstånd från något han lite senare bekänner sig till nämligen kommunismen. Den röda stjärnan och ljudet av stöveltrampet går liksom inte att tvätta bort. Särskilt om man själv egentligen innerst inne inte vill tvätta bort dessa drag. Istället står vi med ett parti och en ledare extraordinär vars dubbla budskap är totalt. ”Vi är demokrater” – Jo då, så länge man håller med partiledningen vilket ju både Zeliha Dagli och Amineh Kakabaveh har fått smaka på medicinen av. Ulv i fårakläder eller hycklare brukade man kalla personer som Jonas Sjöstedt förr, nu kallar man dom ”samarbetspartner till regeringen”.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s