Det är en elefant

”Elefant” är ett begrepp, ett ord för att beskriva något vi kommit överens om att kalla djuret. När vi använder ordet förstår mottagaren vad vi menar och kan se bilden. För att det ens ska kunna inträffa krävs en rad saker. Det kräver att vi använder ett gemensamt begrepp eller språk som använder ordet ”elefant”. Det kräver vidare att begreppet är kopplat till ordet så att mottagaren gör associationen och ”ser bilden” av djuret. Det är ju först då man förstår vad ordet innebär som man kan se bilden snabel, kropp, svans och allt.

Vidare kräver det kunskapen om vad en elefant är. Utan att man har den kunskapen vet man inte vad en elefant är dvs hur den låter, hur den beter sig, dess livsbetingelser, var den lever osv. Kunnandet om allt detta kan man bara tillgodogöra sig genom att inhämta kunskap och fakta. Begreppet måste alltså studeras på ett eller annat sätt. Kunskapen kommer alltså inte gratis och inte heller automatiskt.

Elefant”Elefant” är ett begrepp. Men också det hänsynslösa utnyttjandet av människor i postmodernismens namn är ett begrepp värt att uppmärksamma. Runt om i världen sätts dessa psykiskt utmattade på det hala medan feminister och andra är de som skördar resultatet Foto: By Unger, Frederic William, 1875- [from old catalog] – https://www.flickr.com/photos/internetarchivebookimages/17751651200/Source book page: https://archive.org/stream/adventuretravele00unge/#page/n136/mode/1up, No restrictions, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42325656

Precis som vi måste lära oss begrepp och ord, måste vi lära oss sociala koder. Barn föds inte med alla sociala egenskaper. En del beteenden är medfödda som t ex instinkter men de handlar om mer basala saker som att överleva och strategier för det. Andra måste däremot förvärvas. Det gör barn genom att se, höra, härma och lära genom att pröva sig fram. Tar man bort den sociala utvecklingen eller ersätter den med något som kastar utvecklingen i en helt annan riktning får man också ett annorlunda resultat.

Finns inte heller förebilderna som en aktiv del av en människas liv, påverkar naturligtvis också detta. Oftast blir resultatet självklart ett negativt om något av detta händer. Vi behöver alla förebilder, oftast våra föräldrar eller föräldrars föräldrar. Är ingen av dessa närvarande, ersätts de ganska snart av andra auktoriteter man ser upp till som ett ideal. Det kan vara någon vuxen i ens omgivning t ex en lärare, men det kan också vara någon från nätet. De senare är inte alltid att lita på, nätet är t ex himmelriket för pedofiler.

Man skulle kunna tro att allt detta bara är teoretiskt spekulerande eller kanske rent av akademiskt babbel. Faktum är dock att det redan har hänt. Konsekvenserna av det ser vi varje dag i tidningar och nyheter. För när vi har lämnat över ansvaret för uppfostran och utbildning i livets skola åt samhället och vuxna förebilder på ett anonymt internet via en mobiltelefon, har vi som samhälle också sagt att vi ger upp rollen som den i kontroll över utvecklingen av en individ. Undantagen finns naturligtvis så detta är bara en generell bild.

Konsekvenserna var det, följande artikel (Nyheter24; Archive) är troligen en sån. Lägg gärna märke till artikelförfattarens/författarinnan namn, det är en god ledtråd i sammanhanget. Jag ska inte försöka mig på en psykologisk analys, jag är inte psykolog trots allt. En sak vet jag dock, så här extremt hatfylld  blir en människa bara när den är en själsligt skadad person. Nej jag hatar inte denna person i gengäld, istället tycker jag nog mest synd om denna. Är man så här hatisk lär det äta den personen bit för bit.

HelvetetHelvetet på jorden är nog snarare de irrläror som sprids genom t ex Nyheter24 än de scener vi vant oss vid från bibelns värld. En rörelse och idéströmning som faktiskt offrar de egna på grund av ren hjärntvätt är tillräckligt ondsint för att klassas som diaboliskt Foto: By Unknown – Livre de la Vigne nostre Seigneur; fol. 100r France ca. 1450-1470, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39892330

En annan konsekvens är den gamla klassikern självdestruktiviteten. Filmprojektet (Mirror; Archive) där huvudrollsinnehaverskan bjuder in en främling för att bli våldtagen inför en kamera är nog ett sådant exempel. Skälet till det något udda projektet är att slå hål på myten om den manliga makten skulle vara oöverstiglig. Sophia  Hewson som är den som ska bli våldtagen, vill också undersöka den kvinnliga självobjektifieringen natur med detta något udda experimentet.

Det vi ser framför oss är en kraschlandning och den är inte isolerad till bara Sverige. Visst, vi är annars hattifnattarnas mittrike men utan de folkflertalets stöd, det är nämligen den styrande eliten som står för dårskapen. Titta bara på hur de postmoderna galenskaperna har fått ett extra starkt fäste just här, en minoritet har med den tagit kommandot över en majoritet. Exemplet med filmprojektet visar också att galenskapen är internationell, inte bara fast rotad här.

Men säg var någonstans i världen man har en kulturminister som tillsammans med Ellen Tejle åker till Cannes för att föra ut vårt lands propaganda där den nya A-märkningen (SVT; Archive) nu ska lanseras. Det faktumet visar väl att våra makthavare i landet är fullständigt galna. Att Alice Bah Kuhnke är den som åker ner för att göra bort oss känns trots allt naturligt. Vår feministiska regering gör ju just inte så mycket mer än att skämma ut oss internationellt och nu är det hennes tur. För sitt arbete, att leda landet, gör de däremot inte.

Märkningen handlar om räkning av jämställdhet där man sitter och mäter hur mycket plats kvinnor får och hur de personifieras. Också minoriteter som hbtq-personer, etniska grupper och andra granskas och mäts. Det handlar om att dessa ska synas och också om hur de porträtteras. Att Ellen Tejle torgför åsikten är inte förvånande, hon har fört sitt korståg under många års tid.

LAND COMPANY POSTER, 19th C. American land company poster, later 19th century, encouraging immigrants to come to California, the 'cornucopia of the world', with 'room for millions' and 'a climate for health and wealth'.Propaganda har funnits i olika former i alla kulturer och i alla tider. Men när en svensk minister åker ner till Cannes för att propagera för rättvisemärkning och feminism för detta tankarna till en helt annan tid och en helt annan ideologi. Det hela är så pass otäckt att Mads Mikkelsens reaktion känns befriande Foto: By The Granger Collection, New York – The Granger Collection, New York, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7184538

Alice Bah Kuhnke har med uppbackningen tagit ställning och därmed visat att objektivitet inte är hennes grej precis som det anstår en Miljöpartist. Hon har visat att kulturministeriet numer handlar om en ny form av ministerium för propaganda för den postmoderna galenskap som nu saluförs inför öppen ridå i Cannes. Bara en minister från den nuvarande regeringen kunde stå för den ”bedriften”.

Bästa reaktionen på den här soppan stod danske skådespelaren Mads Mikkelsen för när han ampert avfärdade svenska feminister som oseriösa, uttalandet fick stora rubriker i Danmark. Uttalandet (Avisen; Archive) är dock slagkraftigt även om det är på danska, så läs och roas. Skönt också att se att omvärlden har ögonen på den svenska talibanrörelsen som går under beteckningen ”feminism”.

Det är ju trots allt de som har gått i bräschen för att personer som Frida Kjell Valkola ska få det medieutrymme de nu får. Det är de som har banat vägen för denna galenskap vi nu läser exempel på i artikel efter artikel. Dessutom är det de som tillsammans med svensk vänster som med hull och hår har anammat den postkoloniala galenskap som ligger till grund för dumheterna. Det värsta av allt är dock det cyniska utnyttjandet av personer som har exemplifierats för sina ljusskygga avsikter när ”rättvisan” ska lyftas fram.

Det mest korkade är dock att publikationer som Nyheter24 har gjort den här typen av artiklar till både sitt signum och det som säljer den skit de kallar ”nyhetsförmedling”. Borde inte Nyheter24 efter den här artikeln börja kalla sina så kallade debattartiklar ”rabattartiklar” eftersom rabatter precis som deras artiklar är fulla av gödsel? Fortfarande är jag dock inte förbannad, bara konstaterande i min bedömning att Nyheter24 förmodligen bara är en sjuk tidskrift för en extremt förvirrad generation.

SkvaderFrågan är vad Nyheter24 är. Det är definitivt inte en nyhetsförmedlare, kanske är det en gödselspridare eller möjligen en propagandaapparat. Precis som skvadern är en ren bluff är också denna så kallade tidskrift det. Publicerar man förvirrade människors helt förvridna tankar bör man nog ta en ordentlig funderare på hur man återupprättar förtroendet för något som för länge sedan har havererat. Kanske går det inte ens. Foto: By Unknown photographer – Fornminnesföreningen i Medelpad, Copyrighted free use, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=543931

Löjesguiden nominerar idag både Nyheter24 och Frida Kjell Valkola till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen för Nyheter24 är: ”Ni är som elefanten i porslinsaffären, både klumpiga okänsliga och fullständigt panikslagna i ert postmoderna fängelse. Att publicera skit som detta visar snarare hur illa det är ställt med journalistiken, än hur illa det är med den så kallade jämställdhet ni förespråkar. Det gör er till fullfjädrade kandidater till priset.

För Frida Kjell Valkola lyder motiveringen: ”Dina demoner heter som så många gånger förr vita heterosexuella män eller cis-män. Vi känner igen resonemanget och tycker fortfarande likadant om det, det liknar hets mot folkgrupp. Byt ut dina ”cis-män” i din retorik mot ”Romer” eller ”Judar” och ett intressant mönster börjar avtecknas. Det gör dig till fullgod kandidat till priset.”

7 tankar på “Det är en elefant

 1. Det konstiga är att sådana som Valkola menar att vi vita,heterosexuella män inte får ha någon åsikt om kvinnor och rasifierade personer eftersom vi inte vet något om dom medan dom själva tar sig rätten att säga saker om hur det är att vara en vit,heterosexuell man. Hur kan dom, med samma resonemang, ha en aning om hur det är att vara en vit,heterosexuell man och vad ger dom rätten att ha en åsikt om hur vi skall bete oss och vad vi skall tycka ?
  Att vara en vit,heterosexuell man kan för övrigt innebära en massa saker precis som det kan innebära en massa olika saker att vara en svart man eller svart kvinna.
  Barack Obama är t.ex knappast representativ för den svarta amerikanska mannen lika lite som
  Hillary Clinton är representativ för den vita amerikanska kvinnan.
  I bägge fallen lever dom ett väldigt mycket mera privilegierat liv än medelamerikanen.

  Logik och konsekventa resonemang är inte deras starka sida…

  För övrigt är det nedsättande mot människors intelligens att påstå dom inte kan veta något
  om hur människor med ett annat kön och annan bakgrund har det.

  Personligen anser jag att dom kan ta sin identitetspolitik och radikalfeminism och stoppa upp den där solen inte skiner…

  Gilla

  • Du har helt rätt där! Vem är hon/han/hen att ha åsikter om andra hon/han/hen inte vet ett skit om men förbjuder andra (män!) att ha en åsikt om både rasifierade, hbtq-personer eller kvinnor av orsaken att de inte vet något om grupperna. Ett häpnadsväckande resonemang där logiken snurrar flera varv för att till sist störta i backen. Logik är alltså inte begreppet som fungerar som ledstjärna här. Det är också nedsättande att påstå att alla andra utom de inom gruppen vet något om deras villkor, det kallas intelligens och empati när man faktiskt har en aning.

   Radikalfeminismen och den postmoderna agendan har aldrig mått så dåligt som efter den här artikeln. De som säger att cis-män hatar och därför inte ska uttala sig, är i själva verket de som hatar. Logiken snurrar ut i periferin och resonemangen når nya höjder i sin galenskap. Dags att lägga ner men jag tror de med en dåres envishet kommer att fortsätta ställa till med än mer skada. Människor som Frida Kjell lär stå på kö till både Metro och Nyheter24 för att få sina five minutes of shame som gruppen Marilyn Manson uttrycker det.

   Alla vill bli sedda och här är ett utmärkt sätt som dessutom är fullt legitimt. När det dessutom vankas brownie points bland de egna är nog moroten redan förspänd. Men det lite roande är att om fler som Frida Kjell stiger fram och ger uttryck för samma grad av galenskap, lär uns för uns av förtroende urgröpas hos dom lite mer ”normala”.

   Om du går till artikeln lägger man märke till en intressant detalj. http://nyheter24.se/debatt/845204-vita-medelklass-heteroman-hall-kaften. Det finns en mätare som man kan trycka på som talar om om man håller med eller inte. Just nu säger den ”Ja”: 110 personer, ”Nej”: 1556 personer. Femton gånger fler tycker alltså att hela resonemanget är border-line sjukt. Frida Kjell lär vara mycket förgrymmad men också förbryllad. Hon/han/hen hade väl räknat med att alla i ”hooden” skulle sluta upp och ge hen en ryggdunk, nu blir det istället en kniv mellan skulderbladen.

   Den dagen vindarna vänder och den postkoloniala smörjan granskas för vad den är istället för att vara statsreligion, ska vi vara först där och stoppa upp deras artiklar och uttalanden i stolgången. Som trogen läsare har du naturligtvis en given plats där du kommer att få ta en aktiv del i festligheterna. En dag jag personligen ser fram emot med stor tillförsikt trots min analytiska natur och mitt stoiska lugn. Räkna med mig på Vip-plats med andra ord. 🙂

   Gilla

   • Kul att en starkt övervägande majoritet tycker att hennes inlägg var dåligt.Det ger mig lite hopp om svenskarna 🙂
    Ser fram emot att tillsammans med dig och alla andra likasinnade få håna dom för deras idiotiska uttalande och ideologier när korthuset rasar samman för radikalfeminismen,postmodernismen och identitetspolitiken !

    Gilla

   • Ja det gjorde mig rätt upplyft också. Bara det faktumet att proportionerna är så översvallande emot gör att ett visst gnutta hopp ändå tänds. Det kanske inte är försent trots allt och kanske börjar folk vakna som sagt. För det är nog hög tid för det, de här gaphalsarna har fått härja fritt länge nog nu och det är dags att ta tillbaka initiativet. Att en majoritet som är så förkrossande mycket större men så oändligt mycket tystare har bara tjänat de som har skrikit i falsett. Och jo, det ska verkligen bli en glädjens dag att få ge igen med samma mynt. När deras korthus förr eller senare rasar ska vi alla vara där och se till att ge dem ett hett mottagande 🙂

    Gilla

 2. Men du kan inte kritisera Frida Kjell Valkola. Stackars människa! Det är ohemult av Nyheter24 att publicera henne för det är uppenbart att det är något allvarligt fel på henne. Hon blir en form av lyteskomik. Du skulle inte skratta åt någon som har ett för kort ben och trillar omkull. Hon är kort i huvudet.

  Gillad av 1 person

  • Det är för att ämnet och hen är lite känsligt som jag inte tar fram det tunga artilleriet. Man skulle ju kunna spy upp en hel svada över den här skiten men jag väljer en lite mildare ton. Mot Nyheter24 däremot har jag inga som helst problem att rapa upp både invektiv och otidigheter. De är något av det mest korkade det här landet har sett i publikationsväg och det hedrar dom att de nu i konsekvensens namn också tar in en sån figur som Frida Kjell. Lyteskomik är ordet och det här kan man skratta åt länge än om det inte hade varit för att Frid Kjell nog inte mår så bra. Inte undra på det, en föräldrageneration som har varit frånvarande och ersatt sin närvaro med en mobiltelefon är knappast dt som gör en lyckad uppväxt är jag rädd. 🙂

   Gilla

  • Jo, det lutar åt det. Andra skriverier av samma person är ”Sluta ljuga om att du blev lycklig när du skaffade barn”, och ”Svenska småstadsbor är idioter”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s