Alla är förlorare

När nu krutröken kring Mona Sahlins senaste genomklappning har lagt sig visar det sig att vi alla är förlorare. Pengarna har rullat men ändå är Sverige som vanligt hopplöst efter i arbetet att stävja unga mäns och en del kvinnors radikalisering i islams namn. Det framgår av rapporten från Segerstedtinstitutet med titeln ”Mellan det angelägna och det svår- fångade” som presenterades häromdan. Några telefonlinjer och lite avprogrammering genom Fryshusets försorg är vad vi har fått. Länk till SVD här och du får klicka dig fram.

Det har också spelats in filmer där inga av de ursprungliga deltagarna vågade delta efter ett tag. Anledningen var att fundamentalisterna håller också dom i en mental gisslan-situation som bestämmer vad man får och inte får göra. Mona Sahlin är borta, förhopp-ningsvis för gott men hennes ”insatser” får vi leva med länge än. De som vill ställa upp och göra det som borde ses som rätt är alltså offer då de måste återvända till den miljö där mörkerkrafterna härskar och bestämmer villkoren.

GisslanDen stackars rasifierade är alltid ”skurken” och den vite ”hjälten”. Också i Mona Sahlins värld förhåller det sig så. Där måste de deltagande i filminspelningar åka hem till förorten där fundamentalisterna väntar på dem. Foto: Wikimedia Commons

Sen har vi resten av samhället med dess medborgare. De satsar pengar på att motverka något som skapats av årtionden av misslyckad politik från i stort sett alla partier. De utsätts nu för förhöjd fara i och med att radikaliseringen pågår men lite stoppar den. Inte heller de åtgärder som vidtagits lär förslå så där himla mycket. Ska den ångerfulle ringa från Syrien till Röda Korsets hjälptelefon och ångra sig när han eller hon står i begrepp att ta livet av folk för att de tillhör ”fel” folkgrupp eller religiös tillhörighet? Tror nog inte det!

De ska dessutom stå ut med den osedvanligt idiotiska idén att de som har beslutat sig för att åka ner och mörda lite, också ska ha rätten att återvända för lite samtal om var tillvaron gick fel. Istället för att säga ”de har förverkat sin rätt att vistas här, andra medborgare äventyras av deras närvaro” ska de alltså hit igen. Erfarenheterna utomlands säger att dessa återvändare ofta har varit både utförare av och hjärnorna bakom terrordåd. Medborgaren blir på detta sätt förlorare.

Det känns ju ännu mer tryggt att veta att t ex de kvinnor som reser ner för att mörda och lemlästa, i varje fall tänker på de stackars offren (GP; Archive) så att deras död ska gå så mycket snabbare. Det måste ju vara lite mer humant att döda snabbt än att göra det långsamt, mord är inte mord om det går tillräckligt fort. Det är de här människorna vi ska ta emot med öppna armar. De som tycker det är fel att i islams namn bränna ihjäl människor, men som samtidigt anser att lite avhuggna huvuden får man räkna med.

Också den dåliga integreringen som vi har levat med i trettio år där larm efter larm har gått ut. Ingen inom vare sig politikerleden eller myndighets-Sverige har lyssnat. Tvärtom vill få ens ta i frågan då risken att bli stämplad som rasist är alltför hög. Utvecklingen eller avvecklingen har därmed kunnat fortsätta utan att samhället har kunnat göra ett jota. Inte för att de styrande har velat göra något åt situationen, alla ska ju vara fria också att göra oss andra ofria, då allting är rasism. När vi accepterar detta är samtliga i samhället utom förövarna förlorare.

Dålig integrering leder till dålig förståelse, ren fundamentalism och korkade slutsatser vilket i sin tur leder till både intressekonflikter och motsättningar. Mönstret går igen genom historien men ingen lär sig. Tvärtom ser en del politiska krafter vinning i att rida på motsättningarna för att kunna framstå som den ljusa kraften och därmed håva in röster. Andra utnyttjar denna vilja genom att spela offer och får därmed denna sympati. Att argument och resonemang både är fel och präglas av dumhet är plötsligt ovidkommande. Film från Youtube

Tvärtom vill krafter, särskilt till vänster, framhäva det onaturliga (Aftonbladet; Archivet) som det vore naturligt. Säg mig ni vänstermajoritet i Botkyrka kommun, om nu barn ska bussas från en skola till en annan för att skapa förståelse mellan olika folkgrupper, varför sätter man barnen i en helt arabisk klass där de aldrig lär sig språket eller integreras i samhället? Ni gör dem till framtidens förlorare när ni inte ger dem det ni säger er vilja uppnå.

Larmen och kritiken mot allt detta tystar man bäst genom att likställa (Expressen; Archive) alla. Kritik är aldrig kritik, den är bara en dold agenda för att dölja det egentliga syftet som är rasistiskt. Inte ens då den samhällsgrupp som alltid beskrivs som förtryckt anmäler (SVT; Archive) och får bilden av hur illa det är ställt att klarna, tar samhället detta på allvar. De som samhället inte vill ska stigmatiseras dvs invandrarna, sviks därmed därför att allt som påtalar problemen är alarmistiskt. De blir därmed förlorare.

Fast är det verkligen rasism att stå upp för de ideal vi ser som naturliga? Nej, knappast! Att stå upp för vad man tror på är en övertygelse, inte rasism. Att kunna kritisera är en del av den demokratiska kulturen som nu krockar med den fundamentalistiska som menar att inget får kritiseras. ”Rasismen” har istället blivit en bekväm stämpel man använder för att tysta sina kritiker. Det demokratiska samhället och debatten blir därmed det som drar det kortaste strået, också det blir förlorare.

Kina DemonstrantHär hemma tar vi demokratin för given, i andra länder har man fått kämpa för den länge. Ibland utan framgång som här i Kina under demonstrationerna på Himmelska Fridens Torg 1989. Dags också för oss svenskar att börja kämpa, demokrati är inget naturtillstånd och snart är den borta om vi inte gör något. Foto: Av The original uploader was Sa8 at kinesiska Wikipedia;Original author was 蔡淑芳@sfchoi8964 – http://img.ly/Zr1, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27719490

Utvecklingen har som sagt fortsatt och nu har vi kommit dithän att vi ska ändra vårt samhälle för att  släppa in de som inte kan eller vill anpassa sig. Allt annat tänkande är ju rasism och så kan vi inte ha det tycks de ansvariga tänka. Men tänk om alla som vill förändra samhället till att passa dom istället för att anpassa sig är de verkliga rasisterna? Rasism är faktiskt inget bara vissa människor kan utöva, det utövas också av de som säger sig vara utsatta för detta.

När muslimska företrädare måste gå ut och uppmana (Sydsvenskan; Archive) demonstra-tionsdeltagare är det både hedrande av Ala-Eddin Al-Quts, men också nedslående därför att en sådan uppmaning ska inte ens behövas. Att den ändå måste ut i en tidningsartikel säger något om gruppen, de spelar inte alltid rena ackord om jag säger så. Men eftersom all kritik är liktydigt med rasism är det ingen fara, man kan ju bara glida fram med allt sitt hat i tillvaron. Ingen kommer ju ändå att kritisera, det gör t ex judar i Sverige till förlorare.

Men varför stanna vid att kalla folk rasister för att tysta deras kritik? Man kan ju ta till lite hederliga Stalinistiska metoder också. För tystas inte folk av en varning (Aftonbladet; Archive), kan man alltid hitta en ny anklagelseakt (GP; Archive). Nu är plötsligt principen som säger att rasifierade aldrig kan vara rasister helt mirakulöst bortglömd och det motsatta gäller. Också en rasifierad kan alltid vara rasist, särskilt om hon heter Amineh!

För att understryka hur viktigt det oviktiga är, kan man alltid göra en symbolisk gest med en polisanmälan (Mitt i Kista; Archive). Nyttiga idioter brukar ju alltid gå till överdrifter för att skapa en poäng. När drevet mot en person går spelar oftast fakta inte någon roll. Förlåtande attityder hör definitivt inte hemma och ingen kan begå några misstag, personerna är ju måltavlor för tusan. Vad hjälper ynkliga vädjanden (Aftonbladet; Archive) då? Återigen är demokratin men också den seriösa debatten förloraren.

Beck och hans låt ”Loser” beskriver det hela rätt väl, vi är alla förlorare i dagens debatt-klimat. De enda som är vinnarna är de radikala och fundamentalistiska

Den inslagna vägen är alltså stigen som leder fram till det totalitära och icke-demokratiska samhället. Säkert är det så att krafter samverkar för att man har ett gemensamt intresse. De mer ljusskygga inom islam, de som kallas islamister, finner meningsfränder inom svensk vänster t ex. Alla de som stödjer allt från Hamas, det Muslimska Brödraskapet till IS har därmed skaffat sig en rätt god väg in i politikens finrum såväl som funnit skydd från både kritik och granskning. Alla sådana tendenser som att granska är ju rasism.

Det är alltså hög tid att börja reagera och agera mot fenomen som det här, inte bara genom att på en liten blogg skriva om det fruktansvärda vi går mot. Att stå upp för idealen, att markera mot krafter är visserligen bra. Men med den militanta hållning och den benägenhet fienden har till att både hota och använda våld måste man fråga sig om det verkligen hjälper. Den här kraften är dessutom inte en perifer kraft utanför samhällets ramar, den finns i det mitt ibland oss.

Nej, här måste de många samverka för att visa de få hur små de är i sammanhanget. Folk måste börja förstå hur viktigt det är att stå upp för demokratiska ideal och försvara dessa. Både de mörkare muslimska krafterna, och de är några stycken, och delar av svensk vänster är inte direkt demokratins tillskyndare. Tvärtom är de faktiskt de som försvarar de som vill riva ner det genom att hela tiden försvara det oförsvarbara. ”Rasist” är vår tids mest missbrukade ord och när allt blir rasism, hotar det som verkligen är det att blekna.

Dags för motkraft rasist eller inte, demokratiska värden kan aldrig tas för givna och varar definitivt inte för evigt. Varje dag är en kamp för att försvara dessa värden och den som vill ha systemet måste också stå upp för dessa. Vare sig politiker eller makthavare gör ju det. Slaget om vilken samhällstyp vi kommer att ha om 25-50 år har börjat, det totalitära med fundamentalister och svensk vänster i spetsen eller demokrati. Jag vet vilken sida jag kommer att stå på och jag hoppas jag också hittar dig där.

Khalid Shaikh MohammedFundamentalister finns inom alla religioner och ideologier men det är främst islam som har hamnat i fokus efter de senaste årens radikaliseringsvåg. Här den person som anses vara hjärnan bakom anfallet mot tvillingskraporna 2001. Khalid Shaikh Mohammed skakar numer galler på Guantanamo. Foto: Av Taken by U.S. forces when KSM was captured. – http://www.cooperativeresearch.org/timeline/people/ksmcaptured.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1243565

Löjesguiden nominerar idag Muslimsk fundamentalism och dess försvarare till priset ”Foliehatt of the Year”. ”Anti-demokrater är inte en stämpel ni trivs med. Anledningen är ju som alltid att det inte ger er sympatier. Men det finns så mycket mer i ert sätt att resonera som vare sig borde eller ska väcka sympati. Ni är mer än en stämpel för ni är just anti-demokrater och anti-västliga. Det gör er till fulldopade kandidater till priset.”

Också Vänsterpartiet ska få en nominering. Motiveringen lyder: ”Ingen kan som ni spela under täcket med extremt otäcka krafter. Är det inte muslimska fundamentalister så är det revolutionära eller våldsverkare som i vänsterns namn inte är annat än ett baseball-kommando. Ni säger er vara demokrater, ni verkar inom det demokratiska systemet men igen och igen beslås ni med antidemokratiska metoder eller hittas med likasinnade sängpartners. Det gör er till fullblodskandidater.”

12 tankar på “Alla är förlorare

 1. Nu sjunger du min melodi!
  Det är det öppna demokratiska samhället vi måste återupprätta, det öppna totalitära endast till undergång bär.
  I och för sig är jag inte säker på att Sverige någonsin varit en demokrati, men det har i alla händelser varit mer demokratiskt än det är nu.

  Gilla

  • Jag tvivlar också på om vi någonsin har varit demokratiska, men vi har i varje fall haft ambitionen. Det är mer än man kan säga om de mörkerkrafter som skymtar förbi mellan raderna. Jag vill anslå en sträng men försonande ton i inlägget vilket jag bara kan hoppas att jag har uppnått.

   Anledningen ser du i Youtube-klippet med den tältförsedda unga kvinnan. Hon säger på ett ställe att man konstaterat i sjukvården att hon lider av d-vitaminbrist, inte undra på det all hud är ju täckt! Huden som du redan vet, producerar ju d-vitamin då den utsätts för solljus. Inget solljus på hud, inget d-vitamin om du då inte tar vitamintabletter istället vilket inte är lika bra. Hon däremot tolkar beskedet från läkarna som islamofobiskt då de har sagt: ”Borde du inte ta av dig burkan någon gång emellanåt?”. Här ställs vetenskaplig kunskap mot fundamentalistisk antivetenskaplig hållning och när man stämplar det som ”islamofobiskt” är det inte svårt att se vem som kommer att förlora den kampen.

   De som står för upplysning, kunskapssamhälle, demokrati, yttrandefrihet, det öppna samhället osv måste bilda motfront. Om det stämplas som islamofobiskt så får det lov att vara det. Det handlar nämligen om vilket samhälle vi kommer att ha imorgon och det som dom förordar är inte alternativet. Tvärtom borde detta förskräcka men de har tillskyndare också inom svensk vänster som pliktskyldigt skriker sina ramsor om ”islamofober”. ”Vi” måste alltså vara många, vältaliga och helt fläckfria från allt vad nazistanstrykningar och annat heter. Det gör oss trovärdiga, mer trovärdiga än svensk vänster och definitivt mer trovärdiga än fundamentalisterna.

   Det är i det jobbet ”vi” kommer att ha en jätteuppgift. Vi måste samla oss vilket inte ens är påbörjat, vi måste ha ledare vilka inte är utsedda, vi måste ha medias gunst hur mycket det än vänder sig i magen när jag säger det och vi måste ha en bra retorisk grund för att fånga uppmärksamheten. Ett jättejobb som sagt, men jag hoppas ändå det ska vara möjligt och alla goda krafter måste då samverka. Vi borde alltså samlas kring några credon – demokrati, öppenhet, upplysning och människovärdet också för tältförsedda men lurade kvinnor. För kom ihåg en sak. Detta är dels en kamp om följare, dels en kamp om framtiden. Vår styrka ligger i att vi än så länge är så många fler, vår svaghet är att vi sover oss igenom den tragedi som nu utspelas. Dags att sluta spela i moll.

   Gilla

   • Riktigt så enkelt lär det nog aldrig bli. Internationella konventioner bl a genom FN och som är bindande, står i vägen och tur är nog det. För jag ser också henne som ett offer, någon måste ju trots all ha fyllt hennes huvud med all denna okunskap.

    Okunskapen om att det finns ett samband mellan hennes d-vitaminbrist och valet av klädsel är ett exempel. Ett annat är hennes syn på det sekulära samhället och dess olycka trots att hon troligen sällan eller aldrig ser detta från insidan med någon annans ögon än sina egna religiöst färgade. Hennes fördomar och förenklingar måste komma någonstans ifrån dom också.

    Den troligaste källan till just fördomarna är ena eller båda föräldrarna. Kanske finns det med folk i hennes omgivning som också dom har inverkat. Resultatet är dock okunskap och ren dumhet, men är det hennes fel? Ska hon straffas för att andra har hjärntvättat henne?

    Jag är nog mer inne på att strama upp utbildningen så vi ska kunna slippa både kreationism och fundamentalism. Förbjud också religiösa friskolor som annars blir till utbildningscentran för korkigheterna. Det här har diskuterats, krävts men aldrig genomförts.Anledningen är den gamla vanliga. Så fort ett vettigt förslag väcks, kommer rasist-kortet fram ur bröstfickan.

    Intressant att notera där är att här lever som alltid fundamentalister i symbios med svensk vänster. Svensk vänster livslust och förmodligen enda trumfkort heter ju som alltid ”rasism”. Det är ju förmodligen därför i stort sett allt är rasism idag.

    Gilla

 2. Ja,det är helt sjukt att vi tillåter is-terrorister att återvända till Sverige. Har man jobbat för den organisationen har man förverkat sitt medborgarskap anser jag också.
  Det är ju som sagt var patetiskt att se de så kallade åtgärder som regeringen vidtar mot religiös extremism. Telefonlinjen som Sahlin inrättade är ju ett stort skämt !
  Det är ju också sjukt med alla kulturrelativister och identitetspolitiker som ursäktar de brottsliga handlingar som begås av folk med utländsk bakgrund. Dom skulle aldrig göra detsamma med en svensk brottsling..

  Gilla

  • Nej och det är de tonerna som utgör den svenska tragedin som för övrigt går i moll. Alla de som står för öppenhet, demokrati, frihet, yttrandefrihet, vetenskap, upplysning och så vidare, lär bli förskräckta när de inser hur snabbt utför det här planet lutar och hur snabbt vi har tagit oss bort från allt detta.

   Tjejen i Youtube-klicket borde vara en varningsklocka. Man vet att sol på hud skapar d-vitamin i kroppen. Hon påstår i filmen att läkarna hade sagt att hon led av just d-vitaminbrist och menade att privat kan hon nog ta av sig sitt tält. Detta uppfattar hon som både upprörande och islamofobiskt när det i själva verket vilar på sund vetenskap. Det är dessutom för hennes hälsa uppmaningen kommer, inte för att vara islamofob vilket är något helt annat. Dumheten har därmed blivit ett argument som säkert fler muslimer talar om, det islamofobiska samhället som man måste göra något åt. Vetenskap och kunskap lär ha en svår tid med den dumheten som fiende.

   Jo, medborgarskap måste kunna dras in. Det handlar om överlevnad och om att det finns en stark koppling mellan före detta jihad-resenärer och terrorattentat som har inträffat här. T ex var den man som sköts ihjäl i Moulinbeck utanför Bryssels och som pekades ut som hjärnan bakom attacken i Paris för ett år sedan, en före detta Jihad-turist som hade återvänt. Det finns fler exempel men det räcker så bra med ett enda för att samhället måste reagera genom att skydda sina medborgare först, sist och alltid. Att skydda en tältklädd kvinna ligger lågt på min prioritetslista, den enda som kan rädda henne från hennes egna dumhet är nog hon själv.

   Gilla

 3. Hej.

  Kunde inte sagt det bättre själv, eller lika kortfattat, eller med en rimligt försonlig ton heller för den delen.

  Länken till Segerstedts-pdf:en ger mig en 404. Vet ej om det är fel från min sida eller länken.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Den verkar korrupt och hur jag än gör så fortsätter den att inte fungera trots att jag gör det enligt alla konstens regler. Har nu ändrat så att du via länken ”SVD” i första stycket kommer till ledaren varifrån man kan klicka sig vidare till rapporten. Att lägga in länken tycks inte vara någon idé däremot.

   Jag tycker inte man ska anta den där oförsonliga tonen. Trots allt är den stackars unga kvinnan t ex i youtube-klippet också ett slags offer, den här gången för dumheten och okunskapen. Hon får en varning från sjukvården ”du lider av brist på vitamin d, borde du inte ta av dig burkan för att få lite sol ibland?” Det tolkar hon som islamofobiskt och nedsättande. Vetenskapligt sett har dom rätt, hud genererar d-vitamin när den utsätts för solljus. Sätt ett j-a tältläger över huvudet och du ska få se på brist på vitamin. Det korkade har övervunnit förnuft och kunskap. För det tycker jag synd om henne, hon förstår inte därför att hon är så indoktrinerad i den här patriarkala marinaden att hon inte ens skulle förstå begrepp som ”vetenskapliga belägg” och det är någon förälder eller närstående som har stått för den hjärntvätten. Hon är alltså bara ett offer för något som kallas ”uppfostran”.

   Det som utspelas inför våra ögon är alltså en svensk tragedi. Den är dubbel eftersom samhället svarar med att göra absolut ingenting, dvs det som det har blivit så bra på under de senaste årtiondena. Tystnad är ibland det samma som medgivande. Vi medger alltså hennes rätt att i religionens namn fortsätta att vara okunniga och än värre, påverka andra att bli lika dåligt upplysta dom. Tystnaden innebär att det är fritt fram att sprida än mer och innan vi vet ordet av har det här landet färdats tusen år tillbaka i utvecklingen steg för steg. Alla de som står för upplysning, demokrati, frihet, viljan att se ett samhälle fritt från detta lär bli besvikna. Alla utom mörkerkrafterna är förlorare och det har blivit dags att gå till motvärn.

   Gilla

   • Hej.

    För att förklara mig: jag har låg toleransnivå för medveten okunskap; en vuxens vägran att ta till sig fakta exempelvis. Att diskutera fakta och slå varandra i huvudet med olika forskning är en annan sak, och gör alla kombattanterna smartare.

    Det är därför jag inte låter mig se andra som offer för sin fördomsfulla uppväxtmiljö. Inte för att den inte är en del av förklaringen till deras konstifika sätt att resonera på, utan för att om jag anammar den hållningen blir konstruktiv utvecklande kritik svårare att framställa. En sorts oförsonlig hederlighet skulle man kunna säga. Gentemot elever brukar jag framhålla att om jag inte utmanar och kullkastar nedärvda vanföreställningar bidrar jag till dogmatism och stagnation. Inte sällan har dessa lättare att acceptera resonemanget än mina svenska kollegor, oavsett om vi är oense i tolkning, tillämpning och detaljer.

    Tyvärr (?) är alternativen antingen att tillåta ignorans i toleransens namn, eller att med tvång uppfostra och via att göra dumhetens väg stenig och dyr framtvinga utveckling. Den första låter bra i media men genererar rena härdsmältan med allt vad kulturkrig och relativism/nihilism heter, och den andra andas ‘den vite mannens börda’.

    Penicillin eller tro, typ. En egentligen artificiell motsättning, som bottnar i (som alltid) maktkamp.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Gilla

   • Jag ser fundamentalism på alla sidor som just en medveten dumhet. Deras mål är att sänka kunskapen därför att okunskap är makt. Det är därför vi ser Talibaner föra krig mot skolväsendet. En hel gerillarörelse, Boko Haram, har till och med skapats bara för att föra krig mot det västerländska kunskapssamhället. Namnet betyder ungefär ”oren västvärld”.

    Syftet med att bryta ner kunskapssamhället är dessutom dubbelt, man vill ju slå sönder det för att bygga upp det på de grunder man ser som de rätta.

    Iden om ”år noll/Year zero” kommer egentligen från Pol Pot och hans anhang men har nu slagit rot också hos fundamentalister. Precis som Pol Pot massmördar man för att bli av med det som inte passar in i det nya samhället.

    Nu har fundamentalism en flyttat in i det som dessa ser som mörkrets hjärta. Som en direkt följd får vi också dumheten. Det är alltså dags för varje demokrat, varje upplyst människa och varje person som vill fortsätta att leva i frihet att stå upp för dessa värden. Idag är det ju tyvärr så att alltför många i väst skrapar med foten och ursäktar vår egen existens.

    Visst är det en maktkamp vi ser. Den handlar om vilken typ av samhälle vi ska ha om 20, 30 kanske 50 år. Är det det totalitära eller demokratiska?

    I den kampen har fler parter än fundamentalisterna blandat sig i. Svensk vänster som ser rasism i allt har sett sin möjlighet att också se kritik mot islam som rasism. Att göra kritik till något annat än kritik har naturligtvis också ett syfte och det skulle vara att tysta den.

    För det är ju ingen slump att svensk vänster är just beskyddare av islam och det handlar nog inte enbart om rasismen. Nej, att de båda är sötebröder lär ju inte vara en alltför välbevarad hemlighet. Båda gynnas av samarbetet då ”deras” frågor lättare når agendasättningen.

    Demokratins fiende finns därmed på flera plan i samhället. För att möta det hotet ät jag rädd att det knappast hjälper med den här bloggen även om jag försöker. Här måste vi istället få till en rörelse vars främsta uppgift är att försvara demokratiska värden och bevaka att de följs.

    Ditt tips till dina elever är både hedervärt och helt rätt. Den som inte ifrågasätter eller har verktygen, t ex faktabaserad kunskap, att ifrågasätta med, är dömd att upprepa misstagen och bli just fundamentalister. Det är precis sånt vi måste se mer av i vardagen så tack för din insats.

    Gilla

 4. Man har väldigt medvetet under lång tid kopplat ihop ”rasist”, ”rasism”, främlingsfientlig” o.s.v. med nazism vilket man i sin tur kopplat i hop med bestialiska massmord. Man har därigenom också lyckats smutsa ner ord som ”nationalism”, ”svensk” och ”svenskhet” på liknande sätt (om än inte lika långtgående). Syftet med detta är att bryta ned allt motstånd mot massinvandringen och det mångkulturella samhället.

  Man kan nu kalla någon ”rasist” och därmed förlorar denne allt mänskligt värde. I dagsläget så kan man sedan säga upp bekantskapen med en sådan icke-människa, säga upp denne från jobbet och liknande. Med ett hårdnande samhällsklimat kommer man att kunna göra betydligt värre saker. Avhumanisering är en farlig sak.

  Det finns mycket mer som går att säga om hur indoktrineringen bedrivits och bedrivs. Men jag nöjer mig med detta för stunden. Personligen blir jag äcklad av de som kallar någon ”rasist”, ”främlingsfientlig” och liknande trots att jag vet att de flesta är hjärntvättade och att jag därför borde betrakta dem som barn utan eget ansvar.

  Gilla

  • Också kritik av t ex islam kopplas ju numer till ”rasism”. Kritik och nedsättande tankar eller kommentarer där synen på olika människor av olika nationalitet präglas av bilden av människor som olika mycket värda är två vitt skilda saker, men jämställs ändå. Att kritisera islam är inte att vara nazist. Visst nazister kritiserar också islam men utifrån bilden av att det är mindre värda människor som utövar religionen medan kritiken riktar in sig på tankefel. En ganska stor skillnad med andra ord. Samma kritik olika syn, ändå kopplas de ihop. Ordet ”rasism” har därför blivit något av det mest missbrukade ordet vi har. Rasism finns, men allt är inte det och gör man ändå det till just rasism har man till sist devalverat ordet vilket knappast hjälper de som faktiskt utsätts för det.

   Och du har helt rätt, avhumanisering är en ytterst farlig process. Det var ju så judar kom att bli måltavla i tjugotalets Tyskland och se vad det slutade i. Likadant här, när vänstern beskriver alla som är rasister också som mindre värda eller helt avskyvärda trots att de inte ens är rasister, blir steget inte så stort till tanken att man också måste ”fixa problemet”. Vad ska bli nästa logiska steg? Ska vi inrätta omskolningsläger för alla oss som utövar vår demokratiska rätt och riktar kritik mot något vi ser som hemskt? Ska vi kanske till och med inrätta läger för att vi vare sig kan eller ska vistas ute i samhället? Den tanken och diskussionen finns redan på sina håll och känns som om vi nu har kommit tillbaka till situationen med demonisering och ren tillskrivning av egenskaper människor inte har för att se till att kritiken kvävs.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s