Så många frågor utan svar

Det är så många frågor som kretsar likt vråkar över oss. Ändå saknas de flesta svaren. Ibland därför att de som borde svara inte vill, ibland därför att svaren helt enkelt inte finns. Ingen vet och ingen bryr sig, det är så vår tid tycks kunna sammanfattas. Ibland låtsas vi till och med medvetet om att problemen som frågorna sätter fingret på inte finns.

Ja, vi står inför en av de värsta flyktingsituationerna sen andra världskriget. Frågor som borde få ett entydigt svar är på sin plats kring det som händer. Ändå är det som det som händer händer, men orsakerna inte finns. Ändå finns också de, trots att vissa personer och rörelser helt enkelt väljer att sticka huvudet i sanden.

StrutsDen enda vägens politik innebär att vi blundar för problemen och tar hit allt och alla.  Alla hinder som dyker upp förringar vi eller sopar under mattan. Allt för att maktens män och kvinnor ska kunna slå i oss att det är gott Foto: Youtube

Den första frågan är naturligtvis varför alla söker sig norrut? Runt hörnet från Syrien och Irak som är de värsta krigshärdarna, finns länder som Qatar, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Kuwati. Dessa drunknar i pengar, men hjälp det bistår de inte med. Borde vi inte sätta dessa länder under ett enormt internationellt tryck?

För det andra måste man fråga sig om logik. Är det logiskt att vi Tyskland tar emot fler flyktingar än Qatar, Kuwait, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten gör tillsammans. Det gör Sverige också, men att det ändå står det små godhetsidioter och skriker okvädesord som ”Europas skuld”? I mina ögon kommer de så nära landsförräderi man kan komma, men i sina egna är de ”goda”. Hur bra rimmar det här? Testa ”inte alls”!

Nästa fråga är lite känslig men jag har aldrig dragit mig för att bli lite elak om de som förtjänar det, så inte nu heller. Ni som nu ordnade galan i söndags i Stockholm, det var trots allt ett vällovligt initiativ men mina frågor finns ändå där. Hur hjälper lite show, några positivhalar-politiker och några kvasi-komiker en drunknad pojke på en strand? Ni som nu blir arga kan jag lugna med att min ilska inte riktar sig mot er, utan bara mot arrangörerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är som om ingen längre vill lyssna på den tongången som talar om problemen. Utanförskap är inte godhet, arbetslöshet likaså. Sämre levnadsstandard, sämsta jobben då man får något är också en form av rasism som godhetsrörelsen sysslar med.

Jo, jag blir också indignerad över pojken på stranden, men jag tycker hela det spektaklet som andra, dock inte jag, fick se var lite ovärdigt. ”Hjälp” i mina ögon hade innefattat att se till att ställa människosmugglarna till svars för massmord. Det är också att praktiskt hjälpa flyktingarna på plats där situationen är som mest akut. Hur kommer det sig att vi inte gör allt detta? Ska det behöva ligga fler små pojkar på en strand i Turkiet innan vi reagerar på det som egentligen är problemet?

Att dessa satans mördare får gå fria och fortsätta är för mig stötande och det borde vara det också för positivhalar-politiker och andra. Hur illa det är ställt med humanismen hos smugglarna vittnar följande reportage om i SVD. Ett vittne talar om hur det gick till när de tog sig över från Libyen till Italien vilket inte var en rosenröd dröm.

Det började med att han blev tvungen att betala 2000 dollar till en smugglare, en ansenlig summa för en fattig man från Nigeria. Till fots korsade de större delen av Sahara till dess de kom till Tripoli. Där föstes de ner i en ranglig och läckande båt. Där sågs en man surra rodret i position ”rakt fram” och snart fann sig flyktingarna inlåsta  under däck. Motorn går igång och snart är de på väg. När Italiensk polis bordade båten fanns inga besättningsmän där, det hade det aldrig funnits under hela överfarten. Är det inte sådant vi måste hindra? Läs berättelsen från SVD här (unvis.it).

Karin JämtinVår ansvarslösa regering har nu äntligen tagit sitt ansvar på ett anvarslöst sätt när positivhalar-politikerna lovar runt men håller tunt. Inga svar men massor med högst temporära lösningar på mycket större problem tycks vara melodin.

Daesh talar få om, deras skuld är större än utrymmet de får i debatten. En värre, ja kanske till och med diabolisk organisation än denna är svår att hitta idag. Jag vill inte utsätta dig läsare för bilden, men samtidigt som pojken på stranden dök upp, visades en annan bild i arabisk media.

Den föreställde också en död liten pojke men på en gata. Där låg han i sitt egna blod efter att ha fått halsen avskuren. Innan han befriades från jordelivet hade dock ett antal ”soldater” våldtagit honom och byxorna var fortfarande neddragna till knäna. Hans brott hade bestått i att han i skolan hade uttalat sig kritiskt om de nya herrarna inom den fina och toleranta rörelsen

Ska vi verkligen förbise dessa övergrepp genom att helt enkelt inte tala om dem? Är det inte dags att börja diskutera de som med pengar och manskap hjälper dem också här hemifrån? Är det verkligen jobb och lägenhet man ska belöna detta ”värv” med? Varför talar vi inte om deras skuld till flyktingkatastrofen? Varför gör vi inget konkret som militärt istället för att ställa upp en rad pajasar på en scen?

ItOckså bakom komikerns mask kan det dölja sig något helt annat än komik. Det är inte lustigt att konstatera att det enda credot tycks vara ”alla ska hit” men ingen har lösningen på problemen vi redan har. Foto: Wikipedia

Var finns indignationen? Varför publiceras inte en bild som denna i svensk media? De kan ju trots allt publicera andra bilder som pojken på stranden. Kanske är det så att vi inte tål att se sanningen av detta vidriga som händer, kanske är det så att det finns krafter här i Sverige som inte vill få oss upprörda. Har vi nått det stadiet där vi sluter ögonen för vissa saker och hellre låter bli att diskutera dessa, än att se det som är obekvämt? Låter vi hellre vissa saker passera än att se problemen?

Daesh ja, vilka jävla hatpredikanter de är. I veckan kom rapporter som återigen talade om att just denna organisation eventuellt använder horderna av flyktingar till att gömma sina egna. Det faktumet att alla som kommer redan har rivit sina identitetshandlingar så att ingen längre har koll på vem eller vilka de är, hjälper också dessa när de nu enligt vissa rapporter tar sig in i Europa.

ISISOckså när uppgifter om att Daesh skickar ut medlemmar i horderna av flyktingar för att ta sig till Europa och starta krig är det tyst. Nästan ingen tidning skriver om det och debatten lyser med sin frånvaro. Istället heter det ”alla ska hit”.

Mer om den uppgiften kan man läsa om i WND. Deras uppgift här är att göra det de är bäst på dvs döda och lemlästa. Varför talar vi aldrig om detta? Varför skriver inte svenska tidningar om detta reella hot? Varför tystas alla ansatser att ens tala om det? Hur kan vi acceptera denna uppenbara lögn eftersom en eventuell sanning censureras?

Positivhalar-politiker kallade jag dem, det står jag för. Det är vår nya tid med den ytlighet som tillkommer också dessa. ”Step right up, tickets here, only a dollar 95, satisfaction guaranteed”. Karnevalsgyckel och snabba lösningar när man i själva verket står tomhänt. För vad löser det att stå där och känna sig fin när man inte ens kan ordna jobb åt de som kommer hit? Kan vi kalla oss ”en humanitär stormakt” när vi har 15 flyktingar boende i en femma för att vi inte längre klarar av att bygga bostäder? Flyktingar som bor i källarförråd är inte humanitärt, det är ovärdigt.

Ändå är det epiteten, inte lösningarna vi tycks vara intresserade av. Hur kan det komma sig att ”god” är viktigare än ”den som löste problemen”? Man kan ju till och med i vår tid skapa än mer problem, än mer reformer vars slutresultat förvärrar en dålig situation än mer utan att ordet ”riksrätt” ens används. Hur kan vi låta bli att utkräva politiskt ansvar, när ansvaret inte ens finns? Hur kan vi fortsätta att rösta på samma parti trots att de misslyckas igen och igen?

LeninNär demagogerna har gjort sitt är ”god” det enda som återstår. Att lösa problemen tycks sekundärt eller bortglömt. Inte undra på att H.L. Merkens definition av en demagog är ”en som predikar doktriner han vet är osanna, till folk han vet är idioter.” Foto: Wikimedia

Måste vi inte börja ifrågasätta positivhalar-partiet när de nu till och med äventyrar det som är kärnan i deras budskap – välfärden? Vad är det för ”välfärd” vi skapar när vi samtidigt drar på oss allt högre kostnader men får ut allt mindre? Vad är det man vill när man tar hit folk som utan jobb istället blir bidragsberoende? Som sagt, frågorna är många men svaren så få igen.

Samma parti gör ju i samband med manifestationen något av det mest hycklande något parti någonsin har gjort genom alla partiers världshistoria. På själva mötet står Stefan Löfven och eldar på massorna med slagord som ”alla ska hit” trots att han vet att det är omöjligt. Han passar också på att peka ut sina motståndare med retorik, de som står för en ”inhuman” flyktingpolitik. I klartext  betyder det alla som inte delar hans och andras åsikt vilket ju är SD.

Så fort scenen är nermonterad, högtalaranläggningen strömlös och alla har gått hem, sätter sig Löfven och filar på en liten kravlista i de kommande samtalen han ska ha med Tysklands förbundskansler Angela Merkel. På tisdagen åker han ner till Berlin och träffar henne och där framför han listan som i sina delar är en blåkopia av SD:s budskap. Är det någon som börjar tänka i termerna ”hyckleri”? Här är länken till SVD där du hittar listan för diskussion, lägg särskilt märke till punkterna 3 och 10.

Löfven och MerkelLöfvens lista för diskussionsunderlag i samtalen med Merkel som satte igång på tisdagen är i sina delar märkligt lik SD:s krav. Detta trots att han i söndags stod och utmålade vissa partier, läs SD, som både rasistiskt och antihumant. Tittar man på punkterna 3 och 10 börjar man undra över hyckleriet i arbetarrörelsen Foto: SVD

Så kommer vi till den kanske mest brännande frågan som jag ser det. Idag är en stad som Malmö redan mer eller mindre under belägring. Handgranater som kastas, skottlossning och gänguppgörelser har blivit allt vanligare. Kriminalitet, drogproblematik och arbetslöshet är vanligare än resten av landet. Bidragsberoende är för många det enda alternativet. I denna situation tycks både polisen och de sociala myndigheterna stå såväl svarslösa som maktlösa. De som kommer i kläm är som vanligt stadens judar som nu är fritt villebråd. Oftast är det de som säger sig vara så förtryckta som är förtryckarna.

I det här läget, där myndigheter och politiker tycks ligga femtio steg efter mest hela tiden, ska vi alltså ta hit än mer problem. Skolan straffar inte dessa övergrepp, polisen tycks ha tappat fotfästet och politikerna vill ha hit än mer problem. Jag vill inte gärna se allt i termerna ”problem”, det finns lösningar också. I fallet Malmö tycks dock de ligga långt borta. Ser vi inte upp, kan snart detta vara hela landets problem.

Lösningen borde vara att samhället inför nolltolerans mot anti-semitism ja all form av rasism, det borde vara att skolan tog tag i sådana företeelser och markerade, det borde vara att tala om att det är oacceptabelt. Istället väljer vi tystnaden! Hur rättvist är det mot landets judar? Ska vi än en gång behöva uppleva hur man sätter upp skyltar med texten ”Judenfrei”?

Men allt det här kommer aldrig att hända då det står en kader av små nyttiga idioter och menar att allt är rasism. Resultatet av vad de förordar är också rasism men då är det enligt samma idioter inte det. I min värld är rasism rasism, vem det än kommer från är det oacceptabelt.

LikaRasism är ju missunnsamheten och hatet mot det från normen avvikande. Också vissa antirasister kan tyvärr vara ordentligt rasistiska, så det är väl lika som gäller i fortsättningen Foto: Expressen

Men i dagens agenda är rasism tillåten mot vissa grupper. Det vet ju alla att alla judar är bankirer eller vd:ar och då är man överordnad. Samma anti-semtism, annan retorik. Delar av svensk vänster är verkligen nazister och nu vill man spä på med vad som kan leda till mer problem och förföljelse.

Slutsatsen blir att problemen hopar sig, men ingen debatt om dessa är tillåten. Istället får vi tomma gester med lite bröd och lite skådespel för att lugna våra räddhågsna sinnen. Trots en formidabel show och en uppvisning i tillrättalägganden, har ingen ens andats ordet ”lösningar”. Vår regering är som alltid inkompetent och saknar de nödvändiga svaren, eller för den delen kompetensen.

De förhoppningsvis enda som snart stödjer den är en bunt artister och mediemänniskor, lika svarslösa dom. Kvar med alla problemen står som vanligt den lilla människan, men vem bryr sig om henne när det finns godhetspoäng att tjäna? Ytligheten och förljugenheten är bestående men man arrangerar gärna sådana här jippon för att få känna sig god.

Kom dock ihåg, godhetens granne heter alltid ”ondska”. Sånt spelar dock ingen roll när cynismen och det ogenomtänkta får råda, och det är vårt samhälle genommarinerat av idag. Allt för att de tomhänta ska kunna säga ”vi står för det goda”. Positivet har tystnat, men om du lyssnar riktigt noga kan du höra dess eko.

Cirkus AffischDet hela är en enda stor cirkus och det är skattebetalarna som till sist får stå för notan. Godhet kostar, men så ska det ju också ge några illusoriska pengar tillbaka som ingen har lyckats bevisa ens existerar Foto: Wikipedia

Löjesguiden nominerar idag hela godhetsrörelsen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”För ett storslaget tilltag där en liten pojke användes för att vända opinionen. Ett snaskigt grepp, men ändamålen helgar ju medlen som bekant. Fortfarande har dock ingen varken besvarat frågorna eller talat om hur man ska lösa alla problem som kommer som ett brev på posten. Eftersom ni inte heller är så särskilt goda som mina exempel visar, är också detta en riktig prakttavla som nästan är episk i sin grandiositet. De logiska vurporna gör er till formidabla kandidater till priset.”

Fler som har bloggat om flyktingkatastrofen och dess politiska följder är:

Fnordspotting – Att jämföra svenska äpplen med tyska päron
Anybody’s Place –  Det är mitt folk…..
WTF Toklandet  – När bakslaget kommer
Motpol – Att ställa krav är nödvändigt och viktigt
Juggen – SL, SD och Henrik Schyffert

23 tankar på “Så många frågor utan svar

 1. Det är som sagt lätt att stå upp för att Sverige skall ta emot flera flyktingar men svårt att tala om hur vi skall hantera detta med något slags värdighet.

  Gilla

  • Det är det som är den gordiska knuten. Ingen ger svaren, men bröd och skådespel det fungerar bra för det köper billiga politiska poänger. Positivhalar-politikerna är över oss och med sig har de en kader av små lydiga journalister. En formidabel uppvisning i både enighet och smaklöshet på en och samma gång. För motivet till den ”spontana” manifestationen var ju knappast att hylla eller komma ihåg en pojke på en strand, det var att sälja in ett synsätt. Visa att man stod för något annat än SD och att deras ”rasistiska” synsätt inte har någon plats i vårt samhälle. Men tyvärr så har samma rörelse och samma människor inga svar på tidens alla frågor. Man kör på som om inget hade hänt och har nu dessutom inbillar de sig i varje fall, skaffat sig det moraliska övertaget och därmed vetot. Lösningarna lyser med sin frånvaro, problemen hopar sig och sanningen som att det kan komma en framtida skattechock för att ha råd, alternativt nedskärningar på andra områden, det är det ingen som talar om. Här är det kortsiktigheten som gäller och då har man inte råd med sådant som kan hända om ett eller två år. Men jag tror socialdemokraterna och miljöpartiet kommer att få betala ett högt pris i varje fall i historieskrivningen. När folk inser att den fördyrade sjukvården går att koppla till mindre pengar som nu istället slukas av allt högre kostnader för integration och migration blir de inte så glada. Inte heller när åldringsvården allt mer försämras blir folk överlyckliga.

   Gilla

  • I varje fall jobbar alla ”rätt tänkande” på Aftonbladet som är en så avskyvärd tidning att jag för länge sedan gett upp hoppet om att de ens ska kunna kläcka ur sig ett ”och” eller kommatecken som jag åsiktsmässigt kan skriva under på. De har också en längre tid sysslat med medial verksamhet som syftar till att tillrättalägga sanningar vilket den här artikeln är ett exempel på. Teknikerna varierar, man rycker ut saker ur sitt sammanhang utan att ge den större bilden, man övertolkar resultat och redovisar dessa som en svängning i synsättet och man tar galan i söndags som intäkt för att nu har man stöd för ”sin” världsbild. Galan i söndags ja, ovärdig är det enda jag kan säga om den. Gör man ett jippo av en människas död för att främja det egna synsättet måste man nog få en dålig smak i munnen. Det Aftonbladet inte uppfattade om detta är att de som var där nästan alla var Stockholmare med några få ditresta, nästan alla bodde på Södermalm, och nästan alla hade redan innan bestämt sig för vad som var rätt eller fel. Ute i landet t ex i Malmö, gror missnöjet – inte ett ord om detta. Det är helt enkelt så man arbetar och hur avskyvärt det än är så landar det mjukt i varje fall hos den skara som redan hade bestämt sig. Att ingen har svaren, än mindre lösningar på hur allt detta ska gå till är underordnat. Inget man nämner ens med en bisats. Det får komma som en otrevlig överraskning om fem eller tio år…..men då är det redan försent.

   Gilla

   • De kan väl stoppa upp en död 3-åring och lägga stackarn i en glaskista på Medborgarplatsen så får de något att vallfärda till. Ändamålet helgar medlen.

    Gilla

   • Tänkte mest på en Baby-Lenin. Osmakligt och absurt, javisst men när har de stoppat för sådant när de bygger upp en kult.

    Gilla

   • Jo, jag förstår din hint 🙂 men hmmm, jag vill inte ens tänka tanken även om det är som du säger när man bygger en kult. Eftersom vänsterpartiet är och rycker i Stefans rockskört och eftersom denne dessutom lyssnar på det de har att delge, lär det scenariot inte dröja länge är jag rädd. Men ingen ko på isen, också Lenin måste genomgå en årlig inspektion trots balsamering och allt. Ett år blev det dessutom panik när man funnit mögelsvamp som hade funnit fotfäste på något ställe.

    Gilla

   • Under årens lopp har mer och mer bytts ut så det kan stämma det du hörde. Har ingen aning om proportionerna men jag skulle tro att den stackarn är mer plast än Lenin. Svampangreppet var mikrosporer, knappt synbara för ögat men kunde ändå om de inte behandlades kunnat ställa till med skada på de delar som fortfarande tillhör stackars Lenin. En liten rolig historia: För några årtionden sen när jag pluggade åkte en kursare över till Moskva och gick naturligtvis för att titta på sarkofagen. Han hade lärt känna en amerikanska som han beskrev som ”inte så intelligent”. Väl inne lurade han i henne, med framgång i might add, att Lenin var gjord av ost. Hon skriker rakt ut ”is he really made of cheese?” varvid vakterna började närma sig det inre med bistra miner. De fick en svettig stund att förklara hela detta palaver innan de fick gå igen.

    Gilla

  • Jag hoppas de blir Sveriges största parti. Jag sympatiserar inte själv med dem, men jag anser samtidigt att etablissemanget måste vakna ur sin Törnrosa-sömn och det gör man tyvärr bara genom att skaka om dem ordentligt. ”Wake up, smell the magic” är inget de hittills visat ens tendenser att göra och det skrämmer i varje fall mig. Lösningar som inte finns, visioner som är kortsiktiga eller felaktiga och brännande frågor som måste börja lösas nu, inte sedan inger ingen förhoppning. Det är som om regering och alla de övriga sopar allt under mattan och inte tror vi ser det.

   Gilla

 2. Tacksam för att vi slipper den andra bilden.

  Ett av filtren som används är Västerlandets skuld. Det kan man arbeta av genom goda gärningar. Om något sker i område bortom västerlandets kontroll, är det svårare att hävda att någon kommer att påverkas av våra skådespelerier.

  På seminariet om P3 eventuella vinkling i våras, sades det – och förnekades av ledningen – att det är uppenbart att hela upplägget i svensk rapportering om mellanöstern handlar om hur det som är nytt för dagen beror på något USA gjort tidigare (kanske för decennier sedan). Ingen på ”lokal” nivå (om man kan säga det om ett så stort område) kan någonsin göra något utan att helt vara påverkad av USA, Israel, eller möjligen EU. (Aldrig Ryssland, intressant nog.)

  På den tiden man ännu utan ironi talade om ”White man’s burden”, tyckte man i alla fall att man som ”vit” borde göra något. Idag räcker symbolhandlingar och skuldernas bekännande.

  Gilla

  • Jag kan säga att den var inte rolig och jag beslöt mig för att förskona mina läsare från den. En mer vidrig bild har jag sällan sett, det räcker med andra ord med en skriftlig beskrivning och kanske är det också för vidrigt men måste berättas (?).

   Det här med västerlandets skuld är jag personligen inte så förtjust i. Den bygger på någon slags idé om en arvsskuld vilket gör den misstänkt lik gamla testamentet. Goda gärningar är vägen fram men tyvärr ser också världen omkring oss rätt elak ut. Daesh är något av det vidrigaste vi hittills har sett, de slår rent av Hitler men kanske inte Stalin och Mao. Jag tror tyvärr vi kommer att komma till den punkten då vi bara har militära möjligheter kvar att se till att skydda oss om inget annat inträffar. Frågan är dock om vi är beredda på de uppoffringar det kräver, hemflugna kistor lär inte generera mängder med röster tyvärr. Ändå är det nog tyvärr dit det barkar hur mycket jag än försöker att se andra lösningar och vara god jag också.

   Också det gamla hederliga USA-hatet som genomsyrar media och andra är beklämmande. Jo, de är inte alltid världens samvete och de är definitivt inte alltid ute efter andras väl och ve framför sina egna. Men hur det nu än är med den saken har det räddat arslet på oss två gånger för att Europas politiker sedan början av 1900-talet har klantat sig igen och igen. Kanske måste de nu i den nuvarande situationen och det som kan komma att hända i framtiden komma att behöva göra om samma insats, dvs om de har lust längre. De har också onekligen räddat oss från att ha fått ryska som allmänt språk runt om i Europa. Det borde nog SVT och andra betänka innan de så vidlyftigt sätter igång sin ljugmaskin. Också Israel är ett exempel på deras något vridna agenda. Det kan aldrig vara ens fel att två krigar. Det är inte heller Israel som har inlett det hela vilket ofta glöms bort i deras ”nyhetsrapportering”. Ibland börja undra om inte halva SVT består av alla de troll som Putin har avlönat för att se till att sprida propaganda för det är slående hur sällan Ryssland och deras agerande granskas med mer skärpa än den SVT står för. I fallet Syrien har de också bidragit med den nya formen av kallt krig vi ser där landet har hamnat i skruvstädet mellan två intressen och mer brutalt än tidigare slitits sönder av detta.

   Visst är det allas uppgift att hjälpa till, om inte annat än för att se till att något händer. Men också för att slippa anklagande pekfingrar från ”do-gooders” vars agenda bara tycks vara att just skuldbelägga fadersfiguren de aldrig tycktes ha haft. Också jag försöker att dra mitt strå till stacken med de små medel jag förfogar över. Jag har på min tidigare bostadsort jobbat med kristet hjälparbete. Jo, jag är något så nesligt som kristen och troende men jag försöker att göra en mindre affär av det eftersom jag anser det vara ett individuellt beslut som bara man själv måste ta utan påverkan från andra. Detta är också något som man inte bör pådyvla andra utan respektera allas fria val och synsätt. Respekten för varje persons beslut måste finnas också där. För visst är det som du skriver, alltför lätt att ta till symbolhandlingar och skuldernas bekännelse för att ”köpa sig fri” från skuldbeläggandet. Det är som en modern variant av avlatsbrev i godhetens tecken. Jag har inget emot goda gärningar, tvärtom uppmuntrar jag dom, men godhetsrörelsen i Sverige är inte god i mina ögon. Snarare påklistrat goda där man tror sig vara detta men där slutresultatet blir något annat än det tänkta. Ett faktum söndagens manifestation visade upp. Kändisar som ville marknadsföra sig själva, politiker som ville skapa opinion för den egna synen och ett uppvisande i enighet mot den store satan SD. Motiv som alltså inte var så ädla som man ville påskina kanske. Det lär vi dock aldrig få höra historien om från de inblandade, hyckleriets rötter går alltför djupt i det svenska samhället för det.

   Gilla

   • I går hälsade du mig välkommen tillbaka – det är inte så att jag slutat läsa din blogg, men på grund av sakernas tillstånd känner jag en så stark förtvivlan att det är svårt att både läsa och kommentera. Kämpar hårt för att inte hamna i mitt livs första riktigt stora depression. Jag tror att jag delar detta med de starka kvinnliga kommentatorer som har funnits på Ledarsidorna. De tystnar en efter en.
    Att se sitt land koloniseras av arga unga män från muslimska länder ivrigt påhejade av 7 partiers ledare och en psykotisk journalistklass bara för att straffa det parti som 20-25% av befolkningen sympatiserar med är så vidrigt att jag inte finner ord.
    Och detta medan de flesta verkliga flyktingarna sitter kvar i läger där pengarna till mat och förnödenheter håller på att ta slut.

    Jag anklagar också mig själv för att jag efter min röda ungdom
    tappade intresset för politik och alltför sent förstod vad kulturmarxismen var för något och hur denna irrlära skulle förstöra vår västerländska demokrati.
    Fortsätt läsa Thomas Nydahls blogg. Han har i många år varnat för vad som kommer att hända i Europa och hans bok Black Country om West Midlands i England är mycket läsvärd.
    Den inleds med detta citat av Storbritanniens överrabbin Jonathan Sachs:

    Multikulturen hade de ädlaste motiv, dess avsikt var att skapa ett tolerantare samhälle där var och en, oavsett hudfärg, ursprung eller kultur skulle känna sig hemma. Det blev precis tvärtom (…) I en relativistisk kultur finns ingen moralisk konsensus, bara en kollision mellan olika ståndpunkter, där den mest högljudda vinner.”

    Gilla

   • Vi hamnar alla i svackor, ja till och med depression emellanåt och det är det som livet kan sammanfattas med. Det är både upp och ner. Jag hoppas det är mer upp än ner och att det ska lösa sig.

    Visst är det en deprimerande syn som möter oss när man beskådar det som ska kallas landets media. De så kallade journalisterna som är satta att granska men som snarare är där för att behaga och bekräfta makten, är ett lägre stående släkte jag knappt kan kommentera utan att känna visst vemod över hur något som borde vara så självklart kan gå så snett. Jag förmodar att man hellre knyter an till makten än att göra sitt jobb för att det är lönsamt och fixar bättre status.

    Arga unga män behöver vi mindre av. Jag vet inte var du bor och du behöver inte heller avslöja det, men här i Stockholm inträffade alldeles nyss en ovanligt brutal våldtäkt på en kvinna. Nej, det var inte fyra vita medelålders gubbslem som förgrep sig på henne utan fyra av de personer polisen inte längre har någon som helst koll på nämligen gatubarn från Nordafrika. Det gjordes ett reportage i ”Uppdrag granskning” för bara en vecka sedan där några var med och nu har det hänt. Hon ligger på sjukhus och har tydligen allvarliga skador. Ett praktexempel på hur det kan gå när man inte längre bryr sig om konsekvenserna för andra som Löfven, Fridolin och Romson har gjort till sitt kännemärke. Också de andra i de etablerade partierna har en stor skuld i det som nu inträffar och jag är mest rädd för att alltihop kommer att sluta med en stor smäll. De kommer inte att släppa makten frivilligt hur stora än SD blir. Jag är inte SD:are, snarare fristående extremistisk socialliberal, men jag önskar precis som du de etablerade till ett annat ställe än Rosenbad eller Blasieholmen utan att för den skull förorda våldsamheter, det är inte min bag.

    Jag har också ett rött förflutet. Jag var en gång medlem i SSU, ville satsa på politiken men blev grymt besviken över vilket gökbo s var redan då. Fulla av korruption av värsta sorten och maktfullkomliga, ja det har de ju alltid varit har jag lärt mig i efterhand. Jag led några år över mina villfarelser och hur jag hade lurat mig själv men kom till sist fram till att om jag ville bekämpa denna ondska jag såg s som till sist, var det bättre att ha en konstruktiv Fredrik som kanske skaffade sig utbildning och kunskap hellre än att förebrå sig själv. Kanske sluta skämmas också, det heter ju i talesättet trots allt: ”Den som inte är röd vid 20 saknar hjärta, den som inte är blå vid 30 saknar hjärna”. Sagt och gjort, så blev det. Thomas Nydahl har många tankar jag delar och som är viktiga att delge världen i en galen tid. Jag tror inte vi har sett slutet på den här tunneln än, men i det långa loppet är jag försiktigt optimistisk trots allt. Jonathan Sachs är en mycket klok man som ser mycket av det som andra ville dölja och värjer sig inte för att avslöja detta. Världen behöver fler sådana människor istället för de som nu tycks ha fått luft i lungorna. Det är beklagligt att han och andra ska behöva uppleva en tid då antisemitismen har fått ny kraft och nu från vänsterhåll i framför allt Sverige. Svensk vänster är i själva verket i sina delar landets enda nazister eftersom nazisterna är en förvirrad skara på sisådär 500 personer.

    ”Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner” brukar man säga och det är precis det som nyvänstern nu håller på med. Det är bara att konstatera att de saknar svaren på tidens alla frågor och att de egentligen är tomhänta, så också socialdemokraterna. Det gör mig hoppfull, jag tror i motsats till socialdemokraterna nämligen att folk är kloka och att de inte går på så simpla trix som de som de saluför nu. ”Alla ska hit” håller inte i längden då det är mer inhumant än något annat jag känner. Nu i natt publicerar jag en ny artikel som handlar om just detta – det inhumana i att inte kunna leverera svaren i form av så enkla saker som jobb och bostad. Folk ska bygga upp ett helt nytt liv och de får inte ens möjligheten utan hamnar i utanförskap, trångboddhet, arbetslöshet och till sist i värsta fall religiös fanatism. Sånt straffar sig och det kommer Stefan Löfven att få betala ett högt pris för, kanske till och med så högt att hans parti spricker. Jag hörde nu ikväll något jag inte har hunnit bekräfta, socialdemokraterna är nu under 20 procent i någon undersökning och allt tyder på att det fortsätter. Han måste snart agera på riktigt, inte med ytliga gester och kosmetiska tilltag. Det lönar sig inte längre. Ingen vet vad detta innebär men jag hoppas att han har det politiska modet att se att hans samarbete med v och mp kostar mer för honom än för det gör för dem. OM han väljer att säga upp samarbetet, har vi tagit ett stort steg på vägen mot en bättre lösning.

    Det du nu ser och som många tror är slutet, är i själva verket minoriteternas förtryck av majoriteten dvs mp och v:s förtryck då det fått alldeles för stort inflytande. Stefan Löfven har visat sig vara en svag ledare vilket de har kunnat utnyttja. Han leder ett sargat parti som dessutom drar åt så många hålla att ingen längre håller räkningen. Han har helt enkelt förlorat kompassriktningen och inte heller har han ett enat parti bakom sig. Personer som Göran Greider och Veronica Palm är ju till exempel mer v än s och det sätter sina spår när politiken han måste föra är mer vänster än ”vanliga” Svenssons är beredda att acceptera. Där ligger också ett minfält i hans framtid som jag tror är begränsad, hans cirklar blir faktiskt trängre och trängre så som utvecklingen nu ser ut. Nu ska jag inte tjata mer utan säger god natt och på återskrivandes.

    Gilla

   • Sossarna är körda vilket gamla höjdare inom partiet har sagt mellan skål och vägg i över 10 år. Asylhaveriet skyndar bara på kraschen. Konflikterna kommer till slut att leda till våldsamheter som Sverige inte har sett på över 200 år.

    Gilla

   • Tror tyvärr ditt scenario är fullt möjligt. Det är också möjligt att just nu smugglas ISIL och Al Qaida-anhängare in just i syfte att ställa till med så mycket skada som möjligt i Europa med Sverige som bas. Vi är ju som bekant lite för naiva för att förstå verkligheten ibland.

    Stötte i det sammanhanget igår på ett Twitter-inlägg om just den saken. En estnisk journalist hade för fyra år sedan intervjuat en al qaida-anhängare i Syrien. Nu hade han varit ute i Europa för att göra ett reportage om flyktingskarorna och vem får han se om inte sitt gamla intervju-offer men den här gången klädd som en flykting. I Sverige skriver vi inte ens om en sådan historia i tidningarna så att sälja historien lär inte gå.

    En annan historia som inte är så lustig är en kvinna som på facebook påstod sig ha beställt en taxi här i Stockholm. Taxin från ett känt bolag anlände och taxi-chauffören pratade på. Snart insåg denna att kvinnan inte delade alla hans åsikter om politik och islam och ordväxlingen blev mer hätsk. Snart hade han börjat skrika och gå på om hennes ”felaktiga” åsikter och hennes ”anti-muslimska” leverne. Hon hade till sist kastat sig ur taxin eftersom stämningen nu var direkt obehaglig. Naturligtvis gjorde hon en anmälan som nu ligger hos taxibolaget.

    En tredje händelse var det program som sändes för en vecka sedan på SVT. ”Uppdrag Granskning” uppmärksammade de gatubarn som helt illegalt vistas i landet. De kommer alla från länder som Marocko och Tunisien och är ofta drogberoende och socialt nedgångna. I onsdags (?) kväll våldtog fyra av dessa en kvinnlig bekant som nu ligger på sjukhus med stora skador i underliv, för att inte tala om traumat. Återigen hörs inget från svenska feminister eller tidningar om händelsen.

    Från det hållet heter det ju fortfarande att det bara är vita heterosexuella medelålders män som våldtar. Visst finns också de men extra beklämmande inte minst för henne, är att nu förtigs hennes lidande eftersom man inte vill spä på rasismen från feministiskt och medialt håll. Att det kommer fram i varje fall klarar de här människorna inte av att räkna ut. Att det dessutom blir än värre av att man aktivt försöker att dölja det hela klarar de inte heller av att räkna ut.

    När människor upptäcker eller misstänker att de har blivit blålurade och att man från makthavarna ljuger, brukar folk bli rätt förbannade. Det är det som nu händer. Klyftan i samhället blir inte mindre, snarare tvärtom, av sådana misstankar och konkreta bevis. Det kommer med andra ord att öka spänningarna. Om det dessutom händer något, säg ett liknande attentat som det på Drottninggatan för ett gäng år sedan, lär historiens dom över Löfven bli stenhård. Det håller den redan på att bli och varje händelse spär bara på.

    Gilla

   • Tystnaden i gammelmedia om våldtäkten av din kvinnliga bekant är symptomatisk. Våld som görs av invandrare mot svenskar finns inte och får inte skildras i deras värld. Bästa exemplet på det är väl IKEA-mordet. Det var hårresande!

    Gilla

   • Alla fyra är gripna på olika häktningsgrad hörde jag. Tur det men hänt är hänt och det går knappt att tvätta bort en sån händelse ur en människas medvetande. Hon lär inte riktigt vara sig själv efter detta och undra på det.

    Ikea-mordet är en modern tragedi. Troligen, jag gissar bara men det är ändå en sannolik gissning, resonerade han som så att om han inte får asyl så är det bättre att sitta i fängelse. Han hade ju redan beviljats asyl i Italien men ville till Sverige. Här fick han avslag för att han redan var beviljad detta i Italien och skickades tillbaka.Efter en tid återkom han och mordet skedde efter att han hade haft ett möte med Migrationsverkets personal. Troligen meddelade de att han nu skulle skickas tillbaka igen och om han återvände skulle han skickas hem till Eritrea istället. Den sista biten om vad som sas är ren spekulation från min sida, men som sagt är den inte otrolig. Det som hände sen var att han helt enkelt bestämde sig för att göra som en Somalier gjorde för lite mer än ett år sedan (?) i Norge. Där bestämde sig en person i liknande situation för att döda ett antal bussresenärer eftersom det var bättre att sitta i norskt fängelse än att behöva åka hem.

    Asylprocess och migrationspolitik och dess konsekvenser är därför dels ett lotteri och dels en snaskig historia fylld av mänsklig tragedi. På båda sidorna finns offer och förövare, men nästan inga vinnare. Det är det som godhetsapostlarna glömmer bort, alternativt är för korkade eller kortsiktiga för att förstå. Det dom gör är inte gott, det är ont. Vill man hjälpa människor, vilket jag anser att man ska, bör man istället ge dem chansen att kunna klara av sin egen vardag och sin egna ekonomi. Man måste också se till att bekämpa sådana som ISIL militärt, inte som nu nästan understödja dem. Humanism ser inte ut som den som salufördes på Medborgarplatsen i söndags, den börjar närmre de hjälpbehövande i deras vardag där dom bor.

    Gilla

   • An accident waiting to happen som de säger västerut. När det händer dras alla över en kam. Det är tur att man bytt storstad mot glesbygd för länge sedan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s