Första maj och andra vurpor

Första maj är avverkad, som vanligt har den varit full av floskler och andra tomma ord. Det hela har snarare förvandlats till ett väckelsemöte för de övertygade där de kan stå och skandera ut sin plakatpolitik. Få är dock som vanligt förslagen som kommer att leda till det landet skriar efter som fler jobb t ex. Statsministern lovar t ex 5000 beredskapsjobb (DN; Archive) för våra skattepengar som skulle ha gått till vård skola och omsorg. Nu ska de istället gå till att ge en misslyckad politik konstgjord andning.

Med 400 000 öppet arbetslösa (Ekonomifakta) tycker man väl kanske lite till mans att regeringen borde ha mer än så i sin rockärm. 5000 Jobb som dessutom inte är ordinarie tjänster och i vanlig ordning finansierat av det offentliga, är ungefär som att släcka oljebränder i ett upplag med en tillbringare vatten. Stefan Löfven och andra vänster-människors förmåga till självbedrägeri i frågan och de fortfarande övertygades nästan religiösa fanatism är både roande och oroande. De tycks inte se verkligheten helt enkelt.

För att vi mitt i högkonjunktur inte förmår skapa jobb (DN; Archive) borde oroa nåt så in i Norden. En sån här dag tar man dock fasta på overkligheten snarare än verkligheten och snart har vi en floskelstorm som vi aldrig har skådat förr. Och alla de som fortfarande är övertygade står och applåderar åt att människor som Stefan Löfven vänder verkligheten ryggen.

CherSångerskan Cher kan stoltsera med hitten ”Turn Back Time”, svensk vänster önskar nog att de var kapabla att göra samma sak alltså att vrida tillbaka tiden. För en mer unken anrättning än den som serverades igår med mer tomma ord och tveksamma tankar får man nog leta efter. Foto: Av Ian Smith from London, England – Cher. The picture was cropped to remove watermark ”www.flickr.com/photos/smeian9061/5324338814/”, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12668019

Ytterligare ett skäl till varför Stefan Löfven tillsammans med Magdalena Andersson inte lever i verkligheten får vi på handen genom nyheten (SVT; Archive) om att statens budget inte längre räcker. Vår finansminister tar därför pengar från trängselskatten i Göteborg som under täckmantel att den skulle finansiera kollektivtrafik, nu istället finansierar migrations-kostnader. Samma finansminister tvingar i samma migrationskostnads fotspår det statliga företaget Akademiska Hus (DI; Archive) att skuldsätta sig för att driva in pengar.

Samma strutspolitik drabbade förra året SJ (DN; Archive) när dessa tvangs utbetala nästan 2 miljarder extra åt staten för att täcka deras underskott. En kostnad som innebär att bolaget antingen måste sälja tillgångar, skuldsätta sig eller skjuta upp nödvändiga investeringar. Allt för att vår regering inte kan säga nej till mp i migrationsfrågan och inte heller kan skillnaden mellan plus och minus.  Vi både lånar och brandskattar våra tillgångar för att ha råd med migrationen. Kan man beskriva något som mer galet?

Att vända verkligheten ryggen gjorde säkert också de nazister som hade sökt och fått tillstånd att demonstrera samma dag som vänstern. Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) hade sökt och fått tillståndet trots att det var ett känsligt kapitel i det till ytan lilla Borlänge (SVT; Archive). Polisen som först velat avslå ansökan, hade efter hot om anmälan till Justitieombudsmannen (JO) inte mycket val än att godkänna denna.

Reaktionerna (Norran; Archive) har inte låtit vänta på sig, Vänsterpartiets distriktsordförande Cecilia Ronsten menar att beslutet är odemokratiskt! En mycket lustig syn på demokrati då Cecilia borde veta att demonstrationsrätten är inskriven i grundlag. Hade rollerna varit omvända hade det säkert låtit annorlunda från henne och svensk vänster. De tycks ju se demonstrationsrätten som sin rätt, men andras möjlighet på nåder.

MINOLTA DIGITAL CAMERADemonstrationstillstånd är trots vänsterns syn på saken, inget som bara vissa har rätt till. Tvärtom är rätten inskriven i grundlagen vilket man borde tänka på innan man uttalar sig. Foto: By No machine-readable author provided. Soman assumed (based on copyright claims). – No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=340630

Ja jag kan se varför det hela är provocerande. Men lika provocerande är det att behöva konstatera att ett så kallat demokratiskt parti som Vänsterpartiet, vill möta antidemokratiska krafter med lika antidemokratiska åtgärder. Vad gör det Vänsterpartiet till för kraft? Ränderna tycks inte gå ur trots förtvivlade försök. När dessutom fler stämmer in i samma körverk (SVT; Archive) är måttet rågat. Lars Ohlys ordval säger allt och mer:

Polisen har nämligen haft det extremt dåliga omdömet att bevilja nazister demonstrationstillstånd i Borlänge på arbetarrörelsens högtidsdag.

Jag ska ge Sveriges samlade vänster ett tips för en gångs skull – skit i dom! När de vill provocera, låt er inte provoceras. När de vill få fokus på ”sin sak” vänd dem ryggen, annars hjälper ni dom att sätta fokus på just deras frågor. Vill ni verkligen att de ska få mer medie-utrymme än de förtjänar? Om svaret blir nej så svara för guds skulle inte med förbud och inskränkningar, det gör er till precis lika dåliga demokrater som nazisterna själva!

Som vanligt har jag sparat det bästa till sist. För vem kan tycka annat än en ren smutskastning med hjälp av lögner är något annat än ett svårslaget rekord? För det är precis det som svensk vänster och främst Stefan Löfven sysslar med på självaste första maj. Den svadan som levereras genom Aftonbladet (Archive) (!) är dessutom signerad Lena Mellin (!!).

För lögn är det om man påstår att alternativet till den nuvarande regeringen är en ”blåbrun sörja” när den lika gärna hade kunnat heta S+M+Fp t ex. Det är också lögn att påstå att M vill ”lagstifta om sänkta löner”. Rätt påstående hade varit att de inte vill lagstadga om ingångslöners nivåer. De vill gärna att parterna kommer överens via avtal hur höga ingångslönerna ska vara och också gärna se dessa sänkta för att pressa ner ungdoms-arbetslösheten. De vill däremot inte lagstadga om lönernas nivåer för de som har ett jobb.

Man brukar inom politiken tala om att den som inte längre har några fullgoda argument för den egna patetiska existensen, gärna tar till lögnen när argumenten fattas. Att på de redan betungande egenskaperna för en av det moderna Sveriges sämsta statsministrar lägga denna börda är en gåta. Har han så lite att säga, så få argument kvar att han måste nedsänka sig till en nivå som inte är värdig ens för Stefan Löfven? Ett ovärdigt avslut var så skapat på ett ovärdigt firande. Arbetare i Sverige skulle ha det mycket bättre utan detta.

HistoriaAlltmer tyder på att vänsterkrafter i hela västvärlden tillhör en förgången tid, de enda som inte förstår den saken är de själva. När en statsminister till och med måste konstruera verkligheten för att kunna skapa de argument han själv saknar, är något genomruttet Foto: By Eric Pouhier – Own work, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3930441

Löjesguiden nominerar idag Svensk vänster till priset ”Folihatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Kan det sägas bättre? Svensk vänster gör det igen! Gång efter gång visar ni upp hur inkompetenta och alltför ofta hur antidemokratiska också ni är. Det gör er till kandidater som ligger i startblocken redo att försöka slå Usain Bolt på fingrarna.”

10 tankar på “Första maj och andra vurpor

 1. Hej,
  Bra skrivet! Önskar dock understryka att Nazister är vänster och således tillhör ”Sveriges samlade vänster”. Det blir uppenbart när man skriver ut hela namnet; National-socialister.
  Mvh/L

  Gilla

  • Du har en poäng där om vänster och jag måste erkänna att jag inte tänkte på den vinklingen. Det kanske rent av kan finnas skäl att göra ett helt inlägg om den saken? För du är inte ensam om att hävda den ståndpunkten. Det finns en tysk historiker vars namn jag tyvärr inte kommer ihåg som har snokat upp en gammal artikel signerad av Karl Marx. Den skrevs innan han skrev ”Das Kapital” och innan han drevs i landsflykt i en tidning som hette Niedersachsische Zeitung och behandlade ämnet ”judar”. Av den kan man utläsa att han var lika brinnande antisemit som Hitler senare kom att bli och förknippas med. Marx ansåg helt enkelt inte dem vara människor, än mindre värdiga att få vara en del av ett framtida [socialistiskt; Ett ord han inte använde i artikeln därför mitt förtydligande] samhället. Här finns alltså klara paralleller med den tidigaste socialismen och nazismen medan den förra fortfarande var under tankemässig utveckling.

   Historikern som i samma program jag såg det i, fick frågan om han ansåg att det fanns en parallell. Svaret blev ”självklart, är inte det uppenbart?”. Sen började han rabbla upp alla de historiska likheter som fanns inklusive det faktumet att SS och NKVD (senare KGB) samarbetade i en rad frågor ända fram till anfallet 1941. Frågor som ”den judiska frågan och dess lösning” fanns för båda högt upp på dagordningen. Båda ansåg samma lösningar nödvändiga – folkförflyttning och de som inte gick med på detta skulle sättas i läger (läs koncentrationsläger).

   Samarbetet att utveckla sådana pågick också det fram till 1941 då Sovjetunionen ansågs vara tiotals år före tyskarna i kunskap om sådana. Regelbundna kontakter förekom också i form av militärt samarbete och utbyte. Den ömsesidiga kärleken till varandra ledde till och med fram till att man kom överens om uppdelningen av Polen 1939. Som bekant var det inte Tyskland som ensamt intog Polen, Sovjetunionen tog för sig en ordentlig del av kakan och därmed försvann landet från kartorna mellan 1939-1945. Stalin ansåg ju till och med att Polen som land var ”onödigt”.

   Också Molotov Ribbentrop-pakten var ett resultat av denna ideologiska kärlekshistoria. Samtidigt som de båda såg på varann med vördnad, fram till 1941 ansåg t ex Stalin att Hitler var en ”beundransvärd man”, så såg de på varandra som konkurrenter om samma ideologiska tankegods och det var det som till sist ledde fram till beslutet att anfalla 1941. Allt enligt denna tyska historiker som därmed förmedlade en lite annorlunda men mycket intressant bild. Tack för din kommentar!

   Gilla

 2. 1:a maj är verkligen en patetiskt högtidsdag som har överlevt sig själv.
  Vänsterpartiet visar som sagt var upp sin traditionellt odemokratiska sida när dom vill hindra nazister från att demonstrera. Inte för att jag har något till övers för nazisterna men om vänsterpartiet tilläts bestämma vilka som får demonstrera vet man ju inte var det skulle sluta…

  Sjöstedt är ju också ute på hal is när han skriver att polisen visade dåligt omdöme när dom tillät nazisterna att demonstrera den !:a maj. Så här står det i lagen vad gäller tillstånd för demonstration:
  ”Polisen får bara i undantagsfall vägra tillstånd för en demonstration. Skälet kan vara att det är nödvändigt, med hänsyn till ordning och säkerhet.”
  Polisen bedömde tydligen att de kunde upprätthålla säkerheten och då kan dom inte neka
  nazisterna rätten att demonstrera.För övrigt är det väl vänstern som brukar ställa till med
  ordningsproblemen när nazisterna demonstrerar…

  Var kul att Mellin sågade Löfvens tal…

  Gilla

  • Jo det är precis som du skriver, polisen kan inte vägra demonstrationstillstånd och det måste till ganska starka skäl till ett avslag. Ordning och säkerhet är sådana skäl men så länge polisen tror eller bedömer att de kan upprätthålla dessa, är de också tvingade att gå med på kravet. Att som Jonas Sjöstedt eller Lars Ohly tro att man kan plocka russinen ur kakan och påstå att man borde neka vissa detta tillstånd visar vilken j-a Stalin-nivå de står på. Ränderna går uppenbarligen inte ur, en kommunist är en kommunist även om du kokar honom i talg.

   Lena Mellins inlägg var den enda ljusglimten. Att skälla ut Löfven känns både friskt och sunt på något sätt. Inte för att han inte förtjänar skäll, står man och ljuger folk rakt i ansiktet borde varje person reagera också de i publiken. Men där lät det som om Löfven var gud på Rapports 19.30-sändning. Det var som om de hade kommit ut från ett väckelsetält och skrek ”Gud lever, Jesus är stor” eller liknande. Nu var det fanatiskt korkade sossar men skillnaden är hårfin. Härligt då att en person för en gångs skull tar bladet från munnen och ryter till, en lögn är en lögn även om den levereras av en politruk som Löfven.

   Gilla

 3. Hej.

  Det är ingen slump att NMR väljer Borlänge. Staden plågas sedan länge av att ha kulturberikats mot invånarnas vilja.

  Svensken i gemen hade inget emot främmande människor, inte förrän dessa vägrade anpassa sig, vägrade arbeta (och nu finns det knappt jobb ändå), vägrade följa svenska lagar, och som grädden på moset talar om för svensken att denne inte finns, inte har något land, inte har någon historia (och i de fall där detta finns är det som bevis på svenskens uselhet) och att svensken skall hålla käft, betala och vara solidarisk och visa respekt; annars! Att det är svenska politiska partier som drivit fram detta och skall disciplinera invånaren gör saken etter värre.

  NMR är förbannat otaktiska. Hade de kunnat uppamma lite intelligens hade de börjat med medborgargardesverksamhet, byggt välvilja och motvillig respekt, och kastat nazi-romantiken. Istället går de i samma fälla som alltid: de tror att det finns en tyst massa som sympatiserar med dem, och som måste väckas. Det oroväckande är dock de ständigt hårdare kraven på avskaffad yttrandefrihet, mötes- och föreningsfrihet mm från både socialister och liberaler; inte sällan just med NMR och liknande som ursäkt. NMR å sin sida resonerar som så att om förtrycket blir tillräckligt hårt skall svensken vakna och göra uppror. Rena romantiken – uppror kräver en hel del förarbete och logistik av olika slag, något som NMR totalt missar.

  Den nationalistiska rörelsen är en romantisk pojkklubb, som den varit de senaste femtio åren. Den är inget hot annat än mot enskilda, och har aldrig varit eller kommer att bli det. Det finns i den helt enkelt inget som lockar tillräckligt många svenskar, och väldigt mycket som väcker anstöt, men som ursäkt och symbol duger den ju så att alla andra kan känna sig goda.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Jo, det är ingen trevlig situation som radarparet Fridolin Romson har tvingat på ett supernaivt socialdemokraterna och som nu kommer att bita dem i arslet därför att problemen som följer inte ens är adresserade. Tanken på att vi i vårt egna land ska anpassa oss till helt främmande sedvänjor är och förblir en av de mer perversa inslagen som kommer att kosta socialdemokratin för lång tid framöver. Jag är själv av den åsikten att vi kanske inte själva är så goda kålsupare men de övertramp vi gör handlar inte om att vägra att ta i hand eller att införa sharia-lagar. Det sträcker sig snarare till att ta en drink i länder där egentligen alkohol är förbjuden eller inte önskvärd eller äta barbariska rätter som surströmming till andras förtret. Inte jämförbart med andra ord.

   Att NMR väljer Borlänge är ingen slump, staden har tagit emot nästan lika många flyktingar som en hel stadsdel i staden. Något som har skapat friktion och motsättningar. Så kanske inte undra på att det sker just där, men det är däremot som du skriver väldigt klantigt att spela motkrafter rakt i händerna. Att utmana dem som faktiskt på fullaste allvar vill och säkert kan komma att föreslå något så korkat och anti-demokratiskt, är väl precis det såna som Lars Ohly och Jonas Sjöstedt har väntat på. Yttrandefrihet och demonstrationstillstånd är sånt som ständigt står under både bevakning och ifrågasättande. Tyck som oss, eller tyck inte alls tycks tongångarna vara. Skrämmande att detta kan ske och dessutom helt öppet utan skam i Sverige 2016 om du frågar mig.

   Men samtidigt är det som du skriver mellan raderna, svensk nazism är en brokig samling idioter utan organisation och utan mål eller mening. Än mindre har de något budskap som lockar fler än de dryga 2000 som sympatiserar med deras idéer. De kommer alltså att falla på eget grepp och egen idioti, men den skadan de kan hinna åsamka innan det sker när och om vänstern vågar gå så långt att man inskränker yttrandefrihet kan bli permanent. På det sättet är de alltså farliga, men i sig är de harmlösa. Det är av den anledningen alla med någorlunda demokratiska åsikter, inklusive svensk vänster om de nu är demokrater (?), borde vända den här typen av händelser ryggen. Istället ger man dem uppmärksamhet de inte förtjänar när de blir provocerade. Korkat!

   Men det blir nog så när det egna budskapet inte längre förmår vare sig engagera eller locka. Man siktar in sig på andra för att rikta fokus på något annat än det egna misslyckandena. Här blev NMR perfekta i rollen som nyttiga idioter och som ett gott svepskäl till den agenda man har haft hela tiden – att införa enpartistaten. Svensk vänster är en ynklig samling människor, men jag är personligen väldigt tacksam över att de faktiskt nu lyfter på grannlåten och avslöjar den bistra sanningen att man inte är demokrater. En nyhet värd sin vikt i guld som vi hela tiden har misstänkt, men som nu här och där visar sitt vidriga ansikte. Kommunism à la öststat är definitivt inte död som idé i Sverige, det har vänsterpartiet sett till att sätta strålkastaren på.

   Gilla

   • Hej.

    Precis. Nyttiga idioter är NMR:s funktion, vare sig de vill eller inte. Dessutom legitimerar de EXPO, AFA och liknande semi-legala grupper (semi-legal i sådan mening att gruppen har en sorts polisfunktion, men inte står under den kontroll polis och rättsväsende skall göra).

    De år då den svenska vit Makt-rörelsen var på stark nedgång sammanfaller med en kraftig ökning av kulturradikalism och häxjägar-anda bland de så kallade anti-fascisterna; eftersom de bekämpar rasism, måste det de väljer att kritisera vara utslag av rasism, och eftersom de hela tiden hittar tecken på rasism, måste de finansieras och hjälpas.

    Allt detta för att vi, sådana som jag, som bekämpade riktiga nazister på Stockholms gator under åttiotalet inte höll rent från kommunister och liknande. Jag undrar ibland hur dagens tramsiga byk till demonstranter, som tjuter ögonen ur sig vid minsta skråma, stått sig mot 120 kilo skinnskalle förstärkt med både brännvin och basebollträ. Till skillnad från då såg vi nämligen inte polisen som en fiende (som man verkar göra idag), utan som kamrater i uniform.

    Jag undrar allt vad man hittar om man granskar exempelvis folkpartiet eller vänsterpartiet lika hårt som SD eller Mp?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Gilla

   • Att granska mp kräver starka nerver. Jag tror tyvärr det finns massor som ännu inte har kommit fram som kanske inte heller tål dagens ljus. Islamism med kopplingar till brödraskapet, kanske till och med informella kontakter med Hamas, personer med en mycket smutsig men dold agenda och kanske också en och annan som inte är främmande för att stödja IS är vad jag gissar kan finnas. Det vore mycket intressant att få gå in och göra en djupstudie över partiet inifrån och se hur de krafter ser ut och om de finns som jag gissar/förmodar.

    Skinnskallar och andra dubbeldårar som hyllar nazismen är nog de som kommer att fälla avgörandet när organisationer som NMR och andra en gång faller. För ingen kan ha sympati för människor med en knytnäve som argument och inte heller imponerar idéerna de har. De kommer att bli sina egna värsta fiender och det är därför det enda vettiga vore att sätta sig på parkettplats och se dem göra bort sig. Det enda som är synd är att de legitimerar motreaktioner som normalt sett skulle stämplas som lika antidemokratiska men som under omständigheterna ses som en möjlighet man vill se över som t ex flera vänsterpartister argumenterar för.

    Delar av svensk vänsters sätt att legitimera sin egna existens bygger på att man infiltrerar en respektabel organisation som kan skänka strålglans och ära. De har försökt med Socialdemokraterna främst SSU genom Offensiv, de har definitivt försökt och i sina delar lyckats med V. Den dolda agenda de tar med sig är inte fullt lika ärofylld och skänker definitivt ingen strålglans åt dem själva. Tvärtom är det en ganska bedrövlig läsning där antidemokratin lyser igenom igen. Det är inte bara v som ger uttryck för detta utan också andra som ser det som en ”demokratisk kamp” att befria folket från sådana som nazister. Låt folk avgöra den saken själva och låt nazisterna hänga sig i sitt egna rep som de så frivilligt använder så fort de argumenterar. Det räcker med att de öppnar munnen så är det kört, det behövs ingen kamp och definitivt inga åsiktsinskränkande åtgärder.

    Gilla

 4. Jag tycker att filmen Brakfesten (originaltitel: La Grande Bouffe) från 1973 stämmer väl in med vad Sveriges beslutsfattare håller på med.

  Gilla

  • En av mina absoluta favoritfilmer! Bisarr, kontroversiell, kritisk och framför allt jävligt smaklös gör den till en fullständig fullträff. Att på det här sättet klä av makt, arrogans och frosseri i en och samma film med udden riktad mot samhällets toppskikt är också det ett genialiskt drag. För precis som du skriver T beskriver filmen också Sveriges samlade maktelit i ett nötskal. Fullständigt övertygade om sin egna fullkomlighet när det finns lite eller inget att skryta om, pampar ut i fingerspetsarna när deras gratisätarmentalitet tycks viktigare än folkets väl och ve, okunniga i sakfrågor och än mer okunniga i vilka praktiska lösningar som måste till är några av den svenska tragedins grundbultar.

   Löfven tronar nog rätt bra på sin post som överstepräst i den soppan han själv har varit med och skapat. Nu kan han för att dölja sanningen för folket, än en gång ta tillfället i akt och ljuga ihop både den ena och andra dumheten för att lura de korkade få som fortfarande köper hans budskap. Ett väckelsemöte med dumheten som hedersgäst helt enkelt. Lögner och tomma men fagra löften om absolut ingenting som inte gör vare sig till eller ifrån på det hela taget, är kanske rätt talande för en rörelse som för länge sedan har tappat den sista tråden till sitt trygga gamla liv som Ola Magnell så fiffigt diktade i låten ”Nya Perspektiv”. För det är en vilsen och rätt tillplattad föreställning där de tomma löftena är fler än de som lyssnar på skiten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s